Μερικά από τα καλύτερα ασύρματα ακουστικά

Η ασύρματη τεχνολογία είναι πλέον επαναστατική για κάθε συσκευή ήχου. Από τα επί κεφαλής ακουστικά "ψείρες" μέχρι νέες εκπληκτικές ιδέες.

Γράφει: Στάθης Ασπιώτης 14 Απριλίου 2020

Πάει πολύς καιρός από τότε που το Bluetooth ήταν συνώνυμο των άσχημων hands-free που λάτρευαν οι γιάπηδες. Σήμερα γύρω από αυτή την τεχνολογία ευδοκιμούν προϊόντα ικανά να αλλάξουν τη μουσική εμπειρία (και όχι μόνο αυτή) χάρη στα μικρά in-ear ακουστικά και τα ακουστικά hi-fi. Αυτά που προτείνονται είναι τόσο διαφοροποιημένα όσο και οι τεχνολογίες με τις οποίες οι κατασκευαστές επιχειρούν να διακριθούν. Η Sony, για παράδειγμα, ξάφνιασε τους πάντες με έναν απίστευτο αλγόριθμο που αφαιρεί τον περιβάλλοντα ήχο βελτιώνοντας την ακρόαση, χωρίς παραμορφώσεις. Άλλοι συνδυάζουν υψηλή ποιότητα κατασκευής με σχεδιαστικές πρωτοτυπίες. Και από τη στιγμή που οι Dolce & Gabbana τα έφεραν στην πασαρέλα τα ακουστικά έχουν γίνει πλέον "της μόδας". Εν ολίγοις, αν σήμερα η Master & Dynamic είναι σχετισμένη με το στούντιο του tattoo artist Scott Campbell, αυτό συμβαίνει γιατί τα ακουστικά της θεωρούνται διακριτή στυλιστική επιλογή παρά σκληροπυρηνικό audiophile αξεσουάρ.

Υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με in-ear ακουστικά, όπως δείχνουν τα Sennheiser Momentum. Υπάρχουν τέλος και αυτοί που λανσάρουν νέες ιδέες επί του θέματος των μικροσκοπικών ζευγαριών: Τα Sleepbuds της Bose δεν αναπαράγουν μουσική –όχι με τη συμβατική έννοια τουλάχιστον–, αλλά βοηθούν στον καλύτερο ύπνο μασκάροντας τους ενοχλητικούς θορύβους, τους οποίους καλύπτουν με χαλαρωτικούς ήχους. Είναι ένα δείγμα για το πόσο καίρια ζωντανός είναι ο ασύρματος κόσμος. Έτοιμος ακόμη και να εγγυηθεί έναν ήρεμο ύπνο.

Μερικά από τα καλύτερα ασύρματα ακουστικά

Από πάνω αριστερά και δεξιόστροφα

Sony WH-1000XM3

Αχτύπητα στην απάλειψη του θορύβου.

Bowers & Wilkins PX

Ηχητική ποιότητα χωρίς υποχωρήσεις.

Pioneer DJ HDJ-X5

Γερά, αποδοτικά, προσιτά.

Sennheiser Momentum True Wireless

Τα in-ear ακουστικά με το καλύτερο ηχητικό αποτύπωμα.

Master & Dynamic MW60

Cool σχεδίαση από τη συνεργασία με τον Scott Campbell.

Bose Sleepbuds

Δε χρειάζονται για την ακρόαση μουσικής, αλλά και για καλύτερο ύπνο.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA στέλνει στρατό από μίνι ρομπότ στη Σελήνη

Το επόμενο βήμα στην εξερεύνηση των μυστικών του διαστήματος.

Το online εργαλείο της Apple για την πανδημία

Το Mobility Trends Report καλύπτει αρχικά 63 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.