Messenger Rooms, το app του Facebook για βιντεοκλήσεις με έως 50 χρήστες

Η ευθεία πρόκληση του Mark Zuckerberg προς τις ανταγωνιστικές εφαρμογές Zoom και Houseparty.

Γράφει: Esquire Editors 25 Απριλίου 2020

Το Facebook προσθέτει άλλη μια νέα λειτουργία στην πλατφόρμα του, η οποία θα επιτρέπει σε έως 50 ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία-βιντεοδιάσκεψη. Πρόκειται για ευθεία πρόκληση προς τις ανταγωνιστικές εφαρμογές Zoom και Houseparty, των οποίων η δημοτικότητα εκτοξεύθηκε εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις διεθνώς.

Σημαντικά γεγονότα

-Η εφαρμογή του Facebook, Messenger Rooms, θα επιτρέπει σε έως 50 ανθρώπους  (ακόμη και χωρίς προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης) να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία-βιντεοδιάσκεψη, χωρίς καμία χρέωση και χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

-Το Facebook ανακοίνωσε πως η εφαρμογή θα δοθεί δοκιμαστικά σε συγκεκριμένους χρήστες την Παρασκευή, και θα επεκταθεί και στους υπολοιπους κατά τις επόμενες εβδομάδες.

-Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως αρχικά θα επιτρέπεται συμμετοχή λιγότερων χρηστών και, σταδιακά, θα επιτραπεί η συμμετοχή των 50 χρηστών σε μια κοινή online συνομιλία.

-Η εφαρμογή Zoom επιτρέπει βιντεοδιασκέψεις με έως 100 χρήστες, αλλά έχει χρονικό περιορισμό τα 40 λεπτά και δεν απαιτεί χρέωση. Η Houseparty επιτρέπει βιντεοκλήσεις με έως 8 άτομα.

-Το Facebook, προκαλώντας ευθέως τη Zoom, τόνισε πως ο χρήστης που θα δημιουργεί τη βιντεοκλήση Room θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ποιος συμμετέχει και ποιος θέλει να συμμετάσχει. Αντιθέτως, στη Zoom μπορεί οποιοσδήποτε απρόσκλητος να επέμβει σε μια βιντεοδιάσκεψη.

-Μετά τις ανακοινώσεις του Facebook, η μετοχή της Zoom έπεσε πάνω από 5%.

-Το Messenger Rooms θα είναι προσβάσιμο άμεσα από το News Feed και από τις άλλες σελίδες του Facebook (Groups, Events κ.α.), καθώς επίσης και από το Messenger, ενώ στο μέλλον η δυνατότητα πρόσβασης θα διευρυνθεί σε Instagram και WhatsApp, που ανήκουν επίσης στην "οικογένεια" του Facebook. Σήμερα περισσότεροι από 700 εκατομμύρια λογαριασμοί συμμετέχουν καθημερινά σε κλήσεις μέσω των εφαρμογών Messenger και WhatsApp. Η εταιρεία σχεδιάζει -ταυτόχρονα με το Messenger Rooms- την επέκταση των ομαδικών βιντεοκλήσεων (με τη συμμετοχή έως οκτώ μόνο ατόμων αντί τεσσάρων έως τώρα) εντός του WhatsApp, το οποίο έχει περισσότερους χρήστες από το Messenger.

Εκτός από τη Zoom, που έχει γίνει το εργαλείο προτίμησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο ξεπερνώντας τους 300 εκατομμύρια χρήστες, σημαντική ανάπτυξη λόγω κορονοϊού γνωρίζουν οι ανάλογες πλατφόρμες άλλων εταιρειών, όπως Microsoft Teams (η εταιρεία προ ημερών παρουσίασε επίσης το νέο Meet Now για το Skype), Cisco Webex και Google Meet.

Από: capital.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης