Softomotive, η ελληνική startup που θέλει να εξαγοράσει η Microsoft

Ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γράφει: Esquire Editors 04 Μαΐου 2020

Το ενδιαφέρον του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft προσελκύει η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία παραγωγής λογισμικού Softomotive που δραστηριοποιείται στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών αναπτύσσοντας τεχνολογικές λύσεις και λογισμικό για αυτοματοποιημένες ρομποτικές διαδικασίες.

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Η είδηση που μετέδωσε το Bloomberg προκάλεσε αίσθηση, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 15 χρόνια, από δύο απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Αργύρη Κανίνη (Πρόεδρος) και τον Μάριο Σταυρόπουλο (CEO).

Softomotive, η ελληνική startup που θέλει να εξαγοράσει η Microsoft
Οι επικεφαλής της Softomotive, Μάριος Σταυρόπουλος (δεξιά σε πρώτο πλάνο της φωτογραφίας) - Αργύρης Κανίνης (αριστερά στην φωτογραφία).

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, η Microsoft βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων Softomotive, με έδρα στο Λονδίνο, που θεωρείται εκ των πρωτοπόρων εταιρειών στο Robotic Process Automation (RPA) και Robotic Desktop Automation (RDA) software. Εάν ληφθεί τελική απόφαση, η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, χωρίς να γίνονται γνωστοί οι πιθανοί όροι της συμφωνίας. Εκπρόσωποι της Microsoft και της Softomotive δεν ήταν σε θέση να σχολιάσουν την είδηση, ανέφερε το Bloomberg, ενώ σε επικοινωνία του Capital.gr, στελέχη της Softomotive απάντησαν πως "αποτελεί πολιτική της εταιρείας να μην σχολιάζει φημολογίες".

Κορυφαίοι όμιλοι στο πελατολόγιο της

Η εταιρεία λογισμικού έχει αναπτύξει την WinAutomation, την πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνειας εργασίας, και την πλατφόρμα ProcessRobot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του IT που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις. Σήμερα το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πάνω από 8.000 επιχειρήσεις διεθνώς από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, των τραπεζών, των ασφαλίσεων και των τηλεπικοινωνιών, μεταξύ άλλων, στους οποίους περιλαμβάνονται ονόματα όπως η IBM, η Xerox, η DT, η KPMG κ.ά.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα και μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία γνώρισε σημαντική ανάπτυξη καθώς οι λύσεις αυτοματισμού που δημιούργησε βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση σε εταιρικούς πελάτες. Το 2015 άνοιξε γραφεία στο Λονδίνο, όπου μετέφερε την έδρα της, και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη, την Ινδία και τη Νότιο Κορέα.

Το 2018 η εταιρεία συγκέντρωσε 25 εκατομμύρια δολάρια μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που πέτυχε ελληνική startup τα τελευταία χρόνια. Τα κεφάλαια επένδυσε η Grafton Capital, ένας από τους πιο γνωστούς growth investors στην Ευρώπη, που εμφανίζεται να απέκτησε ποσοστό 25% του μετοχικού κεφαλαίου της Softomotive.

Από: capital.gr

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το app που θα καταγράφει αν συναντήσαμε κάποιον με κορονοϊό

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης πιστεύει πως η τεχνολογία θα βοηθήσει στη μάχη κατά του COVID-19.

Assassin’s Creed Valhalla: Ταξιδεύοντας στον κόσμο των Βίκινγκς

Η αναμονή για το επόμενο κεφάλαιο της gaming saga άξιζε τον κόπο.