Πώς θα αδυνατίσεις απλά περπατώντας

Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να καις περισσότερες θερμίδες και να αδυνατίσεις περπατώντας.

Ποιος να το φανταζόταν λοιπόν. Η πανδημία του κορονοϊού έφερε την άσκηση -έντονη ή πιο χαλαρή- για τα καλά στη ζωή μας. Και ευτυχώς αυτή είναι μία από τις συνήθειες που ήρθαν για να μείνουν, όπως το μαγείρεμα στο σπίτι και το binge watching. Το περπάτημα, πέρα από μία διαδικασία αποσυμπίεσης σχεδόν σε καθημερινή βάση, αποτελεί και μία άσκηση που σε βοηθά να διατηρείσαι σε τουλάχιστον καλή και σωματική κατάσταση, να καις θερμίδες αλλά και -γιατί όχι;- να αδυνατίσεις. Αρκεί να ακολουθείς κάποια πολύ συγκεκριμένα βήματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Μην τεμπελιάζεις

Ακόμη παίρνεις ασανσέρ; Αν έχεις ευαισθησία στα γόνατα, προτίμησε τις σκάλες όταν ανεβαίνεις και το ασανσέρ όταν κατεβαίνεις.

> Διάβασε ακόμη: Πώς θα χτίσεις σώμα στο πάρκο της γειτονιάς σου

Μη "σέρνεσαι"

Περπάτα με το σώμα σου ίσιο, μεγάλωσε το βήμα σου, κούνα τα χέρια σου και αύξησε το ρυθμό σου.

Γίνε techie

Ένας βηματομετρητής, fitness tracker ή απλά μια εφαρμογή για να μετράς τα βήματά σου κρίνεται πλέον απαραίτητη.

> Διάβασε ακόμη: Κάνοντας 1.000 επαναλήψεις στο σχοινάκι, για 30 μέρες

Έλεγξε την ένταση

Για να είσαι σίγουρος πως περπατάς τουλάχιστον σε μέτριο βαθμό, φρόντισε να ''γράψεις'' στο κοντέρ σου -δηλαδή στην αντίστοιχη εφαρμογή του κινητού σου- τουλάχιστον 4.000 βήματα ανά ημέρα. Αυτά αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από 3 χιλιόμετρα.

 


Διάβασε ακόμη για την προπόνηση που κρατά φέτες τον Tom Cruise στα 58 του, την προπόνηση Tabata που καίει θερμίδες σαν πυρηνικό όπλο, πώς να αδυνατίσεις με σύμμαχο την κολύμβηση και την πιο βασική αλλά και πιο σημαντική προπόνηση για κάθε άντρα.


Από: gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης