Η προπόνηση που κρατά φέτες τον Tom Cruise στα 58

Ο Tom Cruise ακολουθεί ένα σκληρό πρόγραμμα προπόνησης που του επιτρέπει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσης λίγο πριν από τα εξήντα.

Ο Tom Cruise είναι ένας ηθοποιός που ακολουθεί σκληρά προγράμματα προπόνησης έτσι ώστε να είναι τόσο γυμνασμένος και σε τέτοια καλή φόρμα που να του επιτρέπεται να γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές στις ταινίες που πρωταγωνιστεί. Μάλλον, για να είμαστε πιο σαφείς, λέγεται ότι αυτό συμβαίνει επειδή βάζει συγκεκριμένο σχετικό όρο σε κάθε του συμβόλαιο. Κάτι που σημαίνει ότι δεν θέλει απλώς να υποδύεται αλλά να μεταμορφώνεται σε ήρωα δράσης, όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Στα 58 του, έχει καταφέρει να διατηρεί το status του πρωταγωνιστή (χωρίς να περάσει ακόμη στον ρόλο του πατέρα του πρωταγωνιστή), συνεχίζοντας να κάνει ταινίες δράσης που απαιτούν από τον ίδιο π.χ. να μπορεί να πηδήξει από ένα αεροπλάνο ή να σώσει έναν καμεραμάν που είναι έτοιμος να πέσει από ένα εν κινήσει τρένο.

Η προπόνηση που κρατά φέτες τον Tom Cruise στα 58Getty Images

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει ο πράκτορας Ethan Hunt της σειράς ταινιών Mission: Impossible για όσο του το επιτρέπει το Hollywood, αλλά και το σώμα του. Για να είναι σίγουρος για το δεύτερο, ακολουθεί ένα έντονο πρόγραμμα προπόνησης σχεδιασμένο για να καίει λίπος, να αυξάνει τη δύναμή του και να κάνει τους μύες του να δείχνουν δυνατοί, γεμάτοι ενέργεια και γραμμωμένοι.

> Διάβασε ακόμα: Το ξέσπασμα του Tom Cruise στα γυρίσματα του Mission: Impossible 7

Εκπρόσωπος μίας νέας γενιάς 50ρηδων-υπερηρώων

Φαίνεται ότι μαζί με τον Keanu Reeves, τον Jared Leto και τον David Beckham έχουν φτιάξει έναν κλειστό κύκλο εκλεκτών "αειθαλών" διασημοτήτων που, καθώς μεγαλώνουν, δείχνουν όλο και πιο πολύ στα καλύτερά τους, αποτελώντας πρότυπα μίας νέας γενιάς 50ρηδων.

Το μυστικό της εμφάνισής τους, βέβαια, δεν βρίσκεται κρυμμένο στην πηγή της αιώνιας νιότης ούτε σε ένα συμβόλαιο με κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά στο γεγονός ότι συμπεριφέρονται στο σώμα τους σαν να είναι μία μηχανή που πρέπει να μένει πάντα ανοιχτή και που τη φροντίζουν για να συνεχίζει να λειτουργεί στο πιο υψηλό της επίπεδο.

Οι αρχές του σκληρού προγράμματος γυμναστικής του Tom Cruise για να φτάσεις κι εσύ τα 60 όλο μύες

Όταν κάποτε τον ρώτησαν πώς παραμένει νέος, ο Cruise απάντησε: "Κάνω θαλάσσιο καγιάκ, εξερεύνηση σπηλαίων, ξιφασκία, τρέχω στον διάδρομο του γυμναστηρίου, σηκώνω βάρη, σκαρφαλώνω σε βράχους και κάνω αναρριχήσεις, τρέχω στον δρόμο, κάνω τόσες πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους αθλητικές δραστηριότητες".

TOM CRUISEGetty Images

Το ότι έχει το σώμα, την ευκινησία και τη δύναμη ενός πολύ νεότερου άντρα, λοιπόν, οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στο ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η ποικιλία. Το να εναλλάσσει τα προγράμματα προπόνησης που ακολουθεί και όχι απλώς να συνεχίζει να σηκώνει πάντα τα ίδια βάρη στο γυμναστήριο.

Η ειδική διατροφή που ακολουθεί

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ότι ο Αμερικανός ηθοποιός ακολουθεί μία ειδική διατροφή, παρόμοια με εκείνη του David Beckham, που αποτελείται μόνο από 1.200 θερμίδες, οι οποίες προέρχονται κυρίως από ψητά και πολύ λίγους υδατάνθρακες. Κι όμως, κατά έναν μαγικό τρόπο, αυτή του δίνει αρκετή ενέργεια για να πηδάει από ελικόπτερα, να κυνηγάει εγκληματίες και να εξουδετερώνει βόμβες - πάντα στις ταινίες του όλα αυτά.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπόνησης

Όπως είδαμε, ασχολείται με διαφορετικά σπορ για να διατηρήσει το σώμα του. Επίσης, έχει διαρρεύσει ότι αφιερώνει τρεις ημέρες την εβδομάδα στο να σηκώνει βάρη και να κάνει αερόβια προπόνηση στο γυμναστήριο και άλλες δύο σε αθλητικές δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Ακολουθεί το πρόγραμμά του, αναλυτικά.

Δευτέρα: Στήθος, τρικέφαλοι και ώμοι

Για κάθε άσκηση, θα πρέπει να ολοκληρώσεις 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

- Πιέσεις πάγκου

- Kick backs με αλτήρες

- Πιέσεις ώμων με αλτήρες

- Πιέσεις σε επικλινή πάγκο

- Προτάσεις ώμων με αλτήρες από καθιστή θέση

- Εκτάσεις τρικεφάλων με αλτήρες

- Εκτάσεις στήθους στην τροχαλία

Τρίτη

Ημέρα δραστηριότητας με καγιάκ, αναρριχήσεις, τζόκινγκ ή κάποια άλλη απαιτητική άσκηση.

Τετάρτη: Πλάτη, δικέφαλοι και τραπεζοειδείς μύες

Για κάθε άσκηση, θα πρέπει να ολοκληρώσεις 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

- Άρσεις θανάτου

- Κάμψεις δικεφάλων στο preacher curl με στραβόμπαρα

- Shrugs με στραβόμπαρα

- Κάμψεις δικεφάλων-σφυριά από καθιστή θέση

- Πλάγια pulldowns

- Κωπηλατική στην τροχαλία

- Shrugs στην τροχαλία

Πέμπτη

Ημέρα δραστηριότητας με καγιάκ, αναρριχήσεις, τζόκινγκ ή κάποια άλλη απαιτητική άσκηση.

Παρασκευή: Πόδια και γλουτοί

Για κάθε άσκηση, θα πρέπει να ολοκληρώσεις 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

- Βαθιά καθίσματα

- Πιέσεις τετρακεφάλων στο leg press

- Pull-throughs στην τροχαλία

- Κάμψεις γαμπών στο leg curl

- Εκτάσεις γαμπών στο leg extension

- Ανυψώσεις γαμπών

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.