Ένα cancel στο body shaming, χθες αν γίνεται

Μήπως να σταματούσαμε να αναπαράγουμε τα ονόματα των wannabe πολιτικών;

Γράφει: Esquire Editors 17 Ιουνίου 2022

Έχει ενδιαφέρον να αναρωτηθούμε στ’ αλήθεια τι σημαίνει ομορφιά. Μπορεί να θεωρηθεί αληθινά όμορφος ένας άνθρωπος με καλά χαρακτηριστικά όταν από το στόμα του αναβλύζει μόνο πύον για τους συνανθρώπους του και να κάνει body shaming κάθε λίγο; Καλή ερώτηση. Ακόμα καλύτερη: μπορεί ο κάθε εμπαθής να θέλει να γίνει πολιτικός, δηλαδή εκπρόσωπος του λαού; Να εκπροσωπήσει ποιον ακριβώς στο Κοινοβούλιο; Βέβαια η εξίσωση "αφού είμαι "ωραία", κι έχω social θα πάω παντού" είναι ισχυρή και μπορεί να κάνει τον οποιοδήποτε να ονειρεύεται- κι ως προς αυτό είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ακολουθώντας ανθρώπους που στην ουσία δεν κάνουν κάτι.

Η Δανάη Μπάρκα και η κάθε Δανάη Μπάρκα είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος θετικός και πρόσχαρος που απλώς ζει τη ζωή της και τη μοιράζεται με εκείνους που θέλουν να παρακολουθούν την εκπομπή της και τα social media της. Έκανε μια τοποθέτηση πολύ σωστή στην εκπομπή της η Μπάρκα. Δήλωσε λοιπόν για την επίθεση που δέχτηκε για το σώμα της (το 2022, να υπενθυμίσουμε):

Η απάντηση της Δανάης Μπάρκα

"Σκεφτόμουν και συζητούσα με τους συνεργάτες μου πώς θα μπορούσα να τοποθετηθώ διακριτικά πάνω στο θέμα αυτό. Όταν ένας άνθρωπος έχει ως μοναδικό του όπλο να σχολιάζει τους άλλους, σε πιάνει μια λύπη, γιατί σκέφτεσαι πόσο άδειος μπορεί να είναι. Επειδή πήρα πολλά μηνύματα όμως, και ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δική μου δύναμη συναισθηματικά, κι επειδή αυτός ο άνθρωπος ασχολείται και με την πολιτική, ελπίζω αυτό που συμβαίνει να φτάσει και στο κόμμα, στο οποίο ανήκει και να γίνει άμεσα κάτι".

Η συνέχεια στο WomanToc

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.