Ο Bill Gates αποκαλύπτει τη μοναδική επαγγελματική συμβουλή που θα έδινε στον νεαρό εαυτό του

Μικρά μαθήματα καριέρας από τον πλουσιότερο άνθρωπο της γης.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 21 Ιουνίου 2018

Αν σε έλεγαν Mark Zuckerberg, είχες στην κατοχή σου περίπου 71 δισ. δολάρια, και λίγο ως πολύ μπορούσες να ελέγξεις το παγκόσμιο ίντερνετ, λογικά δεν θα ζητούσες συμβουλές. Επειδή όμως με την μεγάλη εξουσία έρχονται και μεγάλες σκοτούρες, εδώ και μήνες παρακολουθούμε να παίζεται ένα υψηλό δράμα όπου η μισή υφήλιος τον κατηγορεί ως δικτατορίσκο εξαιτίας του σκανδάλου με τα προσωπικά δεδομένα που βγήκε στην επιφάνεια.

Και μπορεί να πιστεύεις ότι δεν του καίγεται καρφί, δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Κι αν όχι λόγω ηθικής υπόστασης, σίγουρα λόγω καλής εικόνας που οφείλει να δείχνει προς τον έξω κόσμο. Έτσι μάλλον εξηγείται και το γεγονός πώς προσφάτως ζήτησε live συμβουλές από τον μέντορά του.

Ο Zuckerberg συνδέθηκε σε ένα ζωντανό Q&A event του Facebook στο New York’s Hunter College, όπου καλεσμένοι ήταν ο Bill και η Melinda Gates, κάνοντας την κλασική ερώτηση: "Αν μπορούσες να πας πίσω στον χρόνο και να δώσεις στον νεαρό εαυτό σου μια συμβουλή, ποια θα ήταν αυτή;".

Ο Bill Gates αποκαλύπτει τη μοναδική επαγγελματική συμβουλή που θα έδινε στον νεαρό εαυτό του

Τον λόγο τότε πήρε ο Mr. Microsoft δίνοντας μια εύστοχη -κι όπως φάνηκε πολύ ειλικρινή- απάντηση: είπε πώς θα ήθελε να μπορεί να καταλαβαίνει από τότε τα διαφορετικά είδη ευφυίας. "Ήμουν απίστευτα αφελής σχετικά με τις διαφορετικές δεξιότητες που χρειάζονται στη ζωή" είπε. Για να συνεχίσει "Πίστευα πώς αν κάποιος είχε υψηλό IQ θα μπορούσε να είναι καλός στα πάντα. Και το γεγονός πώς έπρεπε να συνδυάζονται διαφορετικές δεξιότητες μεταξύ τους για να έρχονται τα αποτελέσματα, ήταν κάτι που συνεχώς με εξέπληττε".

Αν τώρα αυτά σου φαίνονται κάπως περίεργα, να σου θυμίσουμε το εξής: μπορεί ο Mr. Microsoft να είναι -και λόγω του τεράστιου φιλανθρωπικού του έργου- πια απόλυτα αποδεκτός, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. "Είχα την απλοϊκή αίσθηση πώς η ευφυΐα από μόνη της μπορούσε να λύσει κάθε πρόβλημα -μακάρι να ήξερα καλύτερα από αυτό" έκλεισε την τοποθέτησή του ο Bill Gates.

Στη δεκαετία του 90' είχε δεχθεί μηνύσεις για παραβίαση μονοπωλίου από το αμερικάνικο κράτος, συνοδευόμενες μάλιστα από γενική κατακραυγή. Μόνος αγαπητός δεν ήταν λοιπόν τότε, ο αγαπητός πια Bill Gates. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα που μοιάζουν αρκετά παρόμοια, και τηρουμένων των αναλογιών, ο Mark Zuckerberg καλό θα ήταν να ακούσει τη συμβουλή του πολύπειρου μέντορά του. Γιατί ίσως, τελικά, μάθει κάτι χρήσιμο και γλυτώσει από πολλές -και πολύ πιθανές- μελλοντικές σκοτούρες.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το bitcoin

10+1 ερωτήσεις για το νόμισμα που θέλει να αλλάξει τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας.

Κι όμως, το να είσαι όμορφος δε σε βοηθάει να ανέβεις επαγγελματικά

Νέα έρευνα ανατρέπει κάποιες παραδοσιακές πεποιθήσεις.