Το Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό

Για την ακρίβεια, μέχρι το επόμενο που πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου του 2024.

Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε σε κείμενα δεξιά και αριστερά για το "απόλυτο πάρτι", το τάδε φεστιβάλ "με τις χιλιάδες επισκεπτών" και τόσες άλλες απίθανες υπερβολές για χάρη του μάρκετινγκ που πλέον, έχουμε φτάσει στο σημείο να πιστεύουμε ό,τι βλέπουμε εμείς οι ίδιοι. Ακριβώς λοιπόν επειδή ήμουν εκεί, επιβεβαιώνω πως αυτό που συνέβη την προηγούμεη εβδομάδα στην Τεχνόπολη κατά τη διάρκεια του Athens Bar Show, αλλά και κατ' επέκταση ολόκληρο το πενθήμερο του Athens Bar Week ήταν πραγματικά ανεπανάληπτο. Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Το Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό

Athens Bar Week 2023, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της χρονιάς 

Από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου διοργανώθηκαν περισσότερα από 120 events σε πάνω από 50 διαφορετικά σημεία δίνοντας ζωή, ενέργεια και διασκέδαση σε κάθε γωνιά της πόλης. Με απλά λόγια, τα καλύτερα bars της Αθήνας -εκ των οποίων και κάποια που συγκαταλέγονται στη λίστα των World 50 best bars- συνεργάστηκαν με περισσότερα από 40 παγκοσμίου φήμης bars του εξωτερικού σε guest shifts, σερβίροντας τα πιο επιτυχημένα τους cocktails.

Pop up bars από αγαπημένα αποστάγματα επίσης εμφανίστηκαν, αλλά και takeovers σε ξεχασμένα κτήρια έγιναν, μεταμορφώνοντας την πόλη σε έναν παράδεισο "εμπειριών” που υπό κανονικές συνθήκες μόνο ταξιδεύοντας μπορείς να ζήσεις.

Athens Bar Week

Φέτος, παρεμπιπτόντως, στο πλαίσιο του Athens Bar Week, δημιουργήθηκε το ABW Speakeasy bar στον 1ο όροφο της Αιόλου 25, σε ένα νεοκλασικό κτήριο του 1800, όπου για 3 μέρες, διαφορετικά bars από την  Αγγλία, την Ιταλία και την Ολλανδία μας ξεναγούσαν στη δική τους cocktail φιλοσοφία.

Athens Bar Week

Η ανεπανάληπτη, συλλογική επιτυχία του Athens Bar Show 2023

Μπαίνοντας φέτος στην Τεχνόπολη το απόγευμα της πρώτης ημέρας -και έχοντας εικόνα των προηγούμενων διοργανώσεων- μπορώ να πω με σιγουριά ότι είδα τον περισσότερο κόσμο από ποτέ να "αλωνίζει" στην Τεχνόπολη. 

Athens Bar Week

Το Athens Bar Show αποτελεί σημείο αναφοράς συναντήσεων και business deals αφορμών για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς. 

Athens Bar Week
Ago Perrone, The Connaught Bar 

Athens Bar Week

Athens Bar Week

Συνεπώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι σπουδαιότεροι επαγγελματίες δίνουν ραντεβού στην εν λόγω διοργάνωση για να μάθουν, να κοινωνικοποιηθούν εκ νέου, αλλά και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες.

Athens Bar Week
Ο συνδιοργανωτής του Athens Bar Week, Μπάμπης Καϊδαλίδης

Ας μιλήσουν όμως καλύτερα οι αριθμοί:

  • 130 εκθεσιακά stand (και άνω) και 90 εκθέτες
  • Περισσότεροι από 17.000 κόσμου πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης
  • Περισσότεροι από 3000 εργαζόμενους, κατασκευαστές εργάστηκαν ακούραστα για περίπου μια εβδομάδα.
  • Περισσότεροι από 100 παρουσιάσεις και σεμινάρια από σχεδόν 150 ομιλητές εκ των οποίων η αφρόκρεμα του παγκόσμιου bartending
  • Σχεδόν 30.000 γυάλινα ποτήρια #ONIS που πλύθηκαν από την Winterhalter Greece & Cyprus με σκοπό την ουσιαστική μείωση των απορριμμάτων 

    Athens Bar Week

Το εκπληκτικό Athens Bar Week International Closing Party

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της αθηναϊκής bar σκηνής δε θα μπορούσε παρά να κλείσει με τo μεγαλύτερο cocktail πάρτι της χρονιάς που τίμησαν περισσότεροι από 4800 επισκέπτες.

https://esquire.com.gr/poto/pota/22814/mpampis-kaidalidis

Τριάντα από τα καλύτερα cocktail bars από την περιφέρεια, αλλά και από όλη την Ευρώπη "ένωσαν δυνάμεις" με γνωστούς έλληνες trappers και dj’s στήνοντας μία βραδιά που ακόμη συζητιέται. 

Θεματικά bars, χορηγίας των Three Cents, σέρβιραν απολαυστικά ποτά με κοινό στοιχείο τις εκρηκτικές φυσαλίδες του γνωστού brand, όσο all-star & legendary bars, με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου bartending ετοίμαζαν και σέρβιραν οι ίδιοι cocktails, ειδικά για αυτή την μοναδική βραδιά.

https://esquire.com.gr/poto/pota/22814/mpampis-kaidalidis

Έχοντας θέσει τόσο ψηλά τον πήχη, αναρωτιέμαι, πώς θα είναι η διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Αν φέτος δεν πρόλαβες ή έχεις την ίδια απορία με εμένα, σημείωσε από τώρα: Το Athens Bar Show 2024 και το  Athens Bar Week 2024 θα διεξαχθούν στις 5-6/11/2024 και 3-7/11/2024 αντίστοιχα.

Περισσότερα στο www.athensbarshow.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr