5 από τα καλύτερα cafe bars του Παγκρατίου

Χωρισμένο σε 3 πλατείες-πιάτσες και μερικούς ακόμη δρόμους, το Παγκράτι είναι ένας από τους top προορισμούς για καφέ, φαγητό, ποτό ή και τα τρία μαζί στην Αθήνα.

Γράφει: Esquire Editors 10 Μαρτίου 2020

Το Παγκράτι μπορείς να το εξετάσεις και να το καταλάβεις bC και aC. Όχι before Christ και after Christ κατά το σύνηθες, αλλά before Chelsea Hotel και after Chelsea Hotel. Πριν ανοίξει το δημοφιλέστατο μπαρ στην γωνία Αρχιμήδους και Πρόκλου, η νυχτερινή ζωή του Παγκρατίου περιοριζόταν σε λίγα στέκια για αυστηρή κατανάλωση από τους ντόπιους. Δύσκολα κάποιος "εξωμερίτης" θα έφευγε από την περιοχή του για να βγει στο Παγκράτι. Παρότι είχε μερικές όμορφες πλατείες με όλα αυτά τα οικεία στοιχεία της "γειτονιάς" και με την ανάλογη χαλαρή ατμόσφαιρα, ποτέ δεν είχαν δημιουργηθεί πιάτσες με updated διαφορετικές επιλογές για καφέ, φαγητό ή ποτό.

Μέχρι που το μπαρ Chelsea Hotel ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 7 χρόνια και το Παγκράτι προσέλκυσε ψαγμένο κόσμο αλλά και φιλόδοξους επιχειρηματίες που εκτίμησαν την αυθεντικότητα αυτής της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. 

Η συνέχεια στο womantoc.gr.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το μικρότερο whisky bar στον κόσμο

Σε ένα ελβετικό χωριό των Άλπεων βρίσκεται μία από τις πιο ιδιαίτερες μπάρες του πλανήτη.

Beauty Killed the Beast, η μπάρα της ευδαιμονίας

Στο εξαιρετικά στιλάτο all day bar του Κεραμεικού, την ευτυχία φέρνουν (και) τα cocktails.