Amaretto Sour, Whiskey Sour και πλέον Rum Sour - γιατί μάλλον ήρθε η ώρα να εμπλουτίσεις την γκάμα των cocktail skills σου στη συγκεκριμένη υποκατηγορία ποτών. Πώς θα το περιγράφαμε; Μάλλον πιο κοντά σε ένα κλασικό Daiquiri με έξτρα λεμόνι. Αρκετά απλό και πολύ πιο ιδιαίτερο από το όσο υπόσχεται η απλότητά του.
Τρία υλικά είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά, δίνοντας με τη σύνθεσή τους ένα ελαφρώς γλυκό και ολίγον τι tart τελικό αποτέλεσμα.
Η συνταγή
Υλικά
- 1 1/2 μεζούρα παλαιωμένο ρούμι
- 1/2 μεζούρα φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ο χυμός λεμονιού και η ζάχαρη μπαίνουν στο σέικερ και αναδεύονται.
- Στη συνέχεια προσθέτεις το ρούμι και θρυμματισμένο πάγο και ανακινείς.
- Σουρώνεις σε παγωμένο cocktail glass.
Διάβασε ακόμη για το Garibaldi, την ιστορία και η συνταγή του Americano, και τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις με την μπύρα.