Πώς θα αναθερμάνεις τη σχέση σου με την παράδοση

Κάποιες oldschool συνήθειες καλό θα είναι να διατηρούνται, προσαρμοσμένες στο σήμερα.

Γράφει: Esquire Editors 16 Μαρτίου 2021

Υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες συνήθειες για τον Έλληνα άντρα, οι οποίες μεταβιβάζονται από γενιά και σε γενιά, διατηρώντας την ταμπέλα του old school -τουλάχιστον όσες εξ' αυτών αξίζουν πραγματικά να χαρακτηριστούν διαχρονικές- και παράλληλα προσαρμόζονται στις προσταγές του σήμερα.

Το προσεγμένο ντύσιμο ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε μία από αυτές - ειδικά όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Το σωστό grooming, επίσης. Πέρα από αυτές που αφορούν το καθαρά αισθητικό του κομμάτι, μπορούν να προστεθούν ακόμη οι παραδόσεις που τηρούνται ειδικά για σημαντικές ημέρες του χρόνου και η επαφή με τις ρίζες που δεν αποκόπτονται ποτέ.

Όσον αφορά τη μουσική, πάντοτε θα συγκινείται με τα τραγούδια που μεγάλωσε -από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο μέχρι το λαϊκό και από τον Μάρκο Βαμβακάρη και τον Βασίλη Τσιτσάνη μέχρι τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου- και θα τα τραγουδά με τους φίλους του στα μέρη που συχνάζει.

Το τελευταίο και γενικότερα ο ποιοτικός χρόνος με τους άλλους είναι κάτι που έχει αλλάξει εντελώς λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορονοϊού. Η όλη διαδικασία εκ των πραγμάτων έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό αλλά η αντρική φιλία πάντοτε βρίσκει τρόπο. Η δια ζώσης επαφή είναι δύσκολη αλλά πλέον μπήκε περισσότερο από ποτέ στη ζωή μας η βιντεοκλήση και η άκρως εποικοδομητική επικοινωνία με ήχο και εικόνα. Τουλάχιστον μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι, όλοι μαζί, γύρω από ένα τραπέζι.

Μία από αυτές σχετίζεται πια και με την υπεύθυνη κατανάλωση όσον αφορά το ποτό. Ο κλασικός άντρας του σήμερα πίνει για να απολαύσει πραγματικά και όχι για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Και φυσικά το κάνει τιμώντας ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα. Το τσίπουρο.

 

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.