Γιόρτασε την Ημέρα των Νεκρών με την Don Julio

Η επιβίωση στην Ημέρα των Νεκρών είναι καθαρά θέμα της Don Julio, όλοι το ξέρουν αυτό.

Τα πάντα είναι θέμα επιβίωσης, όλοι το ξέρουν αυτό, ειδικά μετά από όλα όσα έχουν μεσολαβήσει τα τελευταία χρόνια. Πρώτοι και καλύτεροι από όλους όμως, το συνειδητοποίησαν οι Μεξικανοί αφού μία από τις σημαντικότερες γιορτές στην εν λόγω χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι η Ημέρα των Νεκρών (02/11) που πολύ σοφά τιμά τον θάνατο, σαν μία ακόμη πτυχή της ζωής. Το concept είναι απλό: Πολύ ρεαλιστικά μιλώντας, όλοι, αργά ή γρήγορα θα έχουμε την ίδια κατάληξη. Για ποιο λόγο να μην το αποδεχτούμε ως γεγονός και να μην απολαύσουμε την ημέρα με τους αγαπημένους μας;

Η premium τεκίλα Don Julio, άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση, την αγάπη στη γη και τους ανθρώπους αναμεμειγμένη με το πάθος της, έχει δημιουργήσει έναν κανονικό οδηγό επιβίωσης -εορτασμού βασικά- για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα της μεξικανικής κουλτούρας για όλους εμάς που αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα σα μία μεγάλη γιορτή. 

Τι είναι η Ημέρα των Νεκρών 

Η "Ημέρα των Νεκρών” ή "Day of the Dead” είναι η σπουδαιότερη γιορτή της μεξικάνικης κουλτούρας. Γιορτάζεται η επιστροφή των νεκρών στη γη και οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να "ανταμώσουν" ξανά με αγαπημένους συγγενείς και φίλους και να θυμηθούν υπέροχες στιγμές μαζί τους. Πρόκειται για μια παραδοσιακή γιορτή, που έχει αναγνωριστεί ακόμα και από τη UNESCO ως πολιτιστική κληρονομιά και πια έχει τη δική της αφιερωμένη ημερομηνία, σε πολλές χώρες της γης.

Πώς θα τη γιορτάσεις

Από την γιορτή δε μπορεί να λείπει ό,τι την πλαισιώνει και διεγείρει τις αισθήσεις μας.

Γιόρτασε την Ημέρα των Νεκρών με την Don Julio

Η αισθητική

Για να μπεις στο κλίμα, πρέπει να δημιουργήσεις το κατάλληλο Day of the Dead look. Η Ευσταθία Τζόβα και η Κωνσταντίνα Λειβαδίτη ξέρουν πώς θα στολίσεις τα μαλλιά σου, προσαρμόζοντας τη μεξικανική παράδοση στο σήμερα.

Ευσταθία ΤζόβαΕυσταθία Τζόβα

Κωνσταντίνα ΛειβαδίτηΚωνσταντίνα Λειβαδίτη

Αντίστοιχα, η Βασιλική Καρανζογιάννη και η Γιούλη Ατματζίδη ετοίμασαν make up tutorials που δε χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις μακιγιάζ για να επιτύχεις τις λεγόμενες "κατρίνες". 

Βασιλική ΚαρανζογιάννηΒασιλική Καρανζογιάννη

Γιούλη ΑτματζίδηΓιούλη Ατματζίδη

Η παραδοσιακή κουζίνα

Η Εύα Μονοχάρη και ο Χρήστος Χατζηιωάννου, δοκίμασαν και προτείνουν πανεύκολους τρόπους για να ετοιμάσεις fajitas και entomatadas.

Εύα ΜονοχάρηΕύα Μονοχάρη

Χρήστος ΧατζηιωάννουΧρήστος Χατζηιωάννου

Καταρχάς, εμπιστέψου την Κατερίνα Κοκκινάκη και την Ευαγγελία Αλπίδου για να εντοπίσεις τα talk of the town venues και να απολαύσεις τη γεύση της Ημέρας των Νεκρών στο ποτήρι σου.

Κατερίνα ΚοκκινάκηΚατερίνα Κοκκινάκη

Ευαγγελία ΑλπίδουΕυαγγελία Αλπίδου

Όπως και να έχει πάντως, η κορύφωση της Dia de los Muertos την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου μας φέρνει σίγουρα στο Loco Athens (Καλαμιώτου 15) όπου ο φετινός World Class Winner, Ιωσήφ Ζααλούκ, επιμελείται το signature cocktail της Ημέρας των Νεκρών, την Don Julio Paloma Roja.

Εναλλακτικά επίσης, μπορείς να τσεκάρεις παρακάτω, τις συνταγές Don Julio Margarita ή Don Julio Repo από τη Μαργαρίτα Σκιάφου και τη Γεωργία Γεωργακοπούλου - σε περίπτωση που θέλεις να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου στο σπίτι. 

-Don Margarita

Υλικά

  • 50ml τεκίλα Don Julio Blanco*
  • 25ml Lime
  • 15ml Agave Syrup

Εκτέλεση

Ανακίνησε σε shaker με πάγο. Σερβίρεις σε χαμηλό ποτήρι - το στόμιο του οποίου έχεις περάσει από χοντρό αλάτι - με πάγο και γαρνίρεις με lime.

-Don Repo

Υλικά

  • 50ml τεκίλα Don Julio Reposado**
  • 15ml Lime

Εκτέλεση

Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι - το στόμιο του οποίου έχεις περάσει από χοντρό αλάτι - με πάγο. Γεμίζεις το ποτήρι με Grapefruit Soda και γαρνίρεις με αλατισμένο γκρέιπφρουτ.


*Don Julio Blanco

Μια μοναδική τεκίλα, με εξαιρετικά ισορροπημένη και απαλή αίσθηση στον ουρανίσκο, με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και βοτάνων που αφήνει μια δροσερή, υφάλμυρη επίγευση.

**Don Julio Reposado

Παράγεται από 100% μπλε αγαύη. Υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας. Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα.

Don Julio 1942

Ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά, απ’ όπου και αντλεί την πολύπλοκη γεύση της. Με ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου και άρωμα βανίλιας, η Don Julio 1942 είναι εξίσου απολαυστική στον ουρανίσκο και τη μύτη. Η επίγευση γλυκιάς αγαύης ολοκληρώνει την εμπειρία.

#DonJulioTequila #DiaDeMuertos

Απολαύστε υπεύθυνα.

"www.apolafste.ypeftina.eneap.gr"

eneap

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr