Νέα, παγκόσμια διάκριση για το Chateau Miraval

Παγκόσμια διάκριση από το Γαλλικό περιοδικό Le Figaro.

Γράφει: Esquire Editors 14 Ιουνίου 2023

To Chateau Miraval και το εμβληματικό του ροζέ ψηφίστηκε "Το πιο επιθυμητο κρασί προβηγκίας του κόσμου" σε μία νέα κατάταξη των πιο γνωστών 33 αμπελώνων της Προβηγκίας από το Γαλλικό περιοδικό Le Figaro (Γαλλική έκδοση, δημοσιευμένη στις 19 Μαϊου).

Νέα, παγκόσμια διάκριση για το Chateau Miraval©sergechapuis

Για αυτήν την πρωτοφανή ταξινόμηση, εστιάζοντας αποκλειστικά στην ελκυστικότητα των κρασιών των κτημάτων της Προβηγκίας, το περιοδικό Le Figaro έλαβε υπόψιν του, όλα τα κριτήρια που βοήθησαν να γίνει αυτή η αμπελουργική περιοχή μία τεράστια παγκόσμια επιτυχία. Η Προβηγκία χαίρει μεγάλης εκτίμησης, με κάθε έννοια. Με λίγα λόγια είναι μία περιοχή που οι καταναλωτές ονειρεύονται να επισκεφτούν, είτε βρίσκονται στην Γαλλία, είτε σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου. Η κατάταξη περιέλαβε τις 3 δημοφιλέστερες περιοχές παραγωγής ροζέ κρασιών Προβηγκίας (Côtes de Provence, Coteaux Varois, Coteaux d'Aix-en-Provence), αλλά και τις περιοχές Bandol AOC, Les Baux de Provence και Lubéron.

Miraval Rose

Τα κτήματα βαθμολογήθηκαν βάση των παρακάτω οχτώ κριτηρίων : Το τοπίο (διπλή βαθμολογία) μιας και η ομορφιά του τοπίου είναι παράγοντας που παίζει κύριο λόγο στην προώθηση του τόπου. Τις εγκαταστάσεις και την ανακαίνισή τους. Την ιδιότητα του κάθε κτήματος να θεωρείται "κρυμμένος θησαυρός". Την φήμη των ιδιοκτητών. Τον σχεδιασμό των φιαλών. Τις βιώσιμες καλλιέργειες. Την αναγνωρισιμότητα του κτήματος στην Γαλλία και το εξωτερικό και φυσικά την ποιότητα του κρασιών, βάση της ομάδας οινογνωσίας του Le Figaro. Αυτός ο παράγοντας μπορεί να είναι τελευταίος στην λίστα αλλά είναι ο πιο σημαντικός (τριπλή βαθμολογία). H συγκεκριμένη βαθμολογία υπολογίστηκε βάση της μέσης βαθμολογίας που έχει δοθεί στα συγκεκριμένα κρασιά από την ομάδα της γευσιγνωσίας κατά τα 3 τελευταία έτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες