
Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η Selene Vedema 2023
Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου το Selene Restaurant γέμισε με τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης και διάσημους προσκεκλημένους από τον διεθνή οινικό κόσμο, και όχι μόνο
Η Selene Vedema 2023, ο πιο σημαντικός θεσμός για τον σαντορινιό αμπελώνα, ολοκληρώθηκε και φέτος με την επιτυχία της να ξεπερνά όλες τις προσδοκίες, αλλά και τη δέσμευση πως κάθε χρόνο θα είναι ακόμη καλύτερη. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, οι ατμοσφαιρικοί χώροι του εμβληματικού εστιατορίου Selene αποτέλεσαν το ιδανικό φόντο για την αναβίωση της θρυλικής Vedema, η οποία διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την επιμέλεια του Ομίλου Katikies και του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
Το γεμάτο ζωή αυτό διήμερο, αφιερωμένο στα κρασιά και τους παραγωγούς της Σαντορίνης, φέτος διανθίστηκε με πολλές ακόμη δράσεις και ενέργειες, που πλαισίωσαν την Vedema αυτή καθαυτή, όπως διαδραστικά workshops, γαστρονομικά δείπνα, μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής και πολλά ακόμη.

Στη λαμπρή αυτή διοργάνωση το "παρών" έδωσαν σημαίνουσες προσωπικότητες του οινικού, πολιτικού, δημοσιογραφικού και ξενοδοχειακού κόσμου, καθώς και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά ορκισμένοι λάτρεις του κρασιού. Μεταξύ αυτών που πέταξαν από το εξωτερικό για να παρευρεθούν, ο κ. Mark Andrew MW, συνιδρυτής του Noble Rot, που μάλιστα παρουσίασε και δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα workshops μαζί με τον κ. Γιάννη Καρακάση MW, και ο κ. Neil Beckett, εκδότης του περιοδικού The World of Fine Wine, ενώ μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ξεχώρισαν με την παρουσία τους μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κύριος Δημήτρης Φραγκάκης και πολλοί άλλοι.
Στις 29 Σεπτεμβρίου έλαβαν χώρα μέσα στην υποβλητική Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ τα δύο συναρπαστικά wine masterclasses, το πρώτο με θέμα "Σαντορίνη vs Βουργουνδία" από τον Γιάννη Καρακάση MW και τον Mark Andrew MW και το δεύτερο με θέμα "Νυχτέρι Σαντορίνης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον" από τον Γιάννη Καρακάση MW και με τη συμμετοχή των Πάρη Σιγάλα και Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος αντίστοιχα, που παρουσίασαν τεράστιο ενδιαφέρον για τους παρευρισκόμενους. Ενώ αμέσως μετά έγιναν τα εγκαίνια της ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής "Attending the Deep Sea" υπό την επιμέλεια της εικαστικού Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, με τα έργα να εκτίθενται στο πανέμορφο τούνελ του Selene. Η ημέρα έκλεισε με ένα μοναδικό γαστρονομικό δείπνο που συγκέντρωσε όλους τους σεφ των πολυβραβευμένων εστιατορίων του Ομίλου Katikies μέσα στην ίδια κουζίνα.
Οι σεφ, πάντα υπό την εποπτεία του Executive Chef Έκτορα Μποτρίνι, προσέφεραν ένα δείπνο 12 σταδίων με πιάτα από όλα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, και πιο συγκεκριμένα από τα Selene, Botrini’s, Therasia και Koukoumavlos.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Κάναβα του Αγίου Ιωσήφ φιλοξένησε 16 οινοποιεία του νησιού (Boutari, Gavalas, Anhydrous, Venetsanos, Argyros, Akra Chryssos, Sigalas, Koutsogiannopoulos, Karamolegos, Santo Wines, Hatzidakis, Vassaltis, Gaia, Mikra Thira, Tselepos Chryssos, Oeno Π) με τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους τους να παρουσιάζουν τις ετικέτες τους και να δίνουν στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα κρασιά της Σαντορίνης από διάφορες χρονιές. Οι συζητήσεις γύρω από τα stand των οινοποιείων ήταν πολλές και οι απόψεις που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικές για το μέλλον του σαντορινιού αμπελώνα. Το ίδιο βράδυ ένα εξαίσιο γαστρονομικό δείπνο στο χώρο του εστιατορίου ένωσε την Σαντορίνη και την Κέρκυρα, αφού το "Etrusco meets Selene" αποτέλεσε τον καλύτερο επίλογο ενός εξαιρετικού διημέρου. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene, Έκτορας Μποτρίνι, και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Μπίλλης, ο σεφ που βρίσκεται "στο τιμόνι" του πολυβραβευμένου Etrusco εδώ και 10 χρόνια, παρουσίασαν από κοινού ένα μενού γευσιγνωσίας που ένωσε γευστικά τις κουζίνες των δύο εμβληματικών εστιατορίων σε μία απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία. Φυσικά τα κρασιά που συνόδευσαν τα πιάτα, επιμελημένα από τον Γιάννη Καρακάση MW, έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Το διήμερο αυτό αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για το νησί της Σαντορίνης και τα κρασιά της στα πέρατα του κόσμου, ενώ οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση. Από πλευράς διοργανωτών, η Selene Vedema 2023 έκλεισε με τη δέσμευση πως κάθε χρόνο θα επιστρέφει ακόμη καλύτερη και ακόμη πιο δυνατή, με στόχο πάντα την ανάδειξη και την ενίσχυση του οινικού προφίλ του νησιού του ηφαιστείου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Η Vedema τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.
ΧΟΡΗΓΟΙ:
PLATINUM: Τράπεζα Πειραιώς
GOLD: SPANOS LUXURY, Nespresso Professional, Poniros Jewellery
SILVER: SKY Express, Kyvernitis Travel, Kástra Elión,
Bvlgari - αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα Beauty Vibes.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.
Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι
Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή
Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλα τα φώτα στο Bar Leone
Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα
Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.
Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι
Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.
Γραφει Τιμος Σαλαμες