ΝΒΑ, η επανεκκίνηση

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου επιστρέφει στο ιδιότυπο τουρνουά του Ορλάντο και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού στη Φλόριντα να συνεχίζουν να αυξάνονται αλλά το ΝΒΑ είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει τη χρονιά με τον τρόπο που είχε σχεδιάσει πριν μερικούς μήνες, όταν ολόκληρος ο πλανήτης βρισκόταν σε lockdown λόγω της πανδημίας του COVID-19. Έτσι, οι 22 μονομάχοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο τουρνουά του Ορλάντο και την περίφημη φούσκα. Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψιν για το restart του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, με το πρώτο τζάμπολ να γίνεται τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

H Φούσκα

Προφανώς και έχεις ακούσει για την περιβόητη Φούσκα, το δίκτυο που έχει στήσει το ΝΒΑ στο Disney World της Φλόριντα και τα οποίο περιλαμβάνει γήπεδα, ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις κλπ. Ασφαλώς, στα γήπεδα δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι αλλά αν κάποιος παίκτης επιθυμεί να παρακολουθήσει παιχνίδια άλλων ομάδων, θα μπορεί να το κάνει. Τα ματς θα λάβουν χώρα στο ESPN Wide World of Sports Complex του Walt Disney World Resort (λίγο έξω από το Ορλάντο) και πιο συγκεκριμένα στο παρκέ των Arena, Field House και Visa Athletic Center.

ΝΒΑ, η επανεκκίνηση

Οι ομάδες

Τα 22 franchises που θα συμμετέχουν στο τελικό τουρνουά του ΝΒΑ είναι οι ομάδες που είχαν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα play-offs, καθώς και εκείνες που συγκέντρωναν μαθηματικές πιθανότητες να βρουν μία θέση στην post-season. Αυτές είναι οι Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Boston Celtics, Miami Heat, Indiana Pacers, Philadelphia 76ers, Brooklyn Nets, Orlando Magic και Washington Wizards από την Ανατολή και οι Los Angeles Lakers, LA Clippers, Denver Nuggets, Utah Jazz, Oklahoma City Thunder
Houston Rockets, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies, Portland Trail Blazers, New Orleans Pelicans, Sacramento Kings, San Antonio Spurs και Phoenix Suns από τη Δύση.

Τα φαβορί

Σύμφωνα με το Draftkings Sportsbook οι ομάδες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο είναι οι Lakers και οι Bucks, με τους Clippers να ακολουθούν. Ως ισχυρά outsiders παρουσιάζονται οι Rockets, οι περσινοί πρωταθλητές Raptors, οι Cetlics και οι 76ers. Σε μία τέτοια συγκυρία ωστόσο κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει και οποιαδήποτε πιθανή έκπληξη, με τους Nuggets, τους Heat, τους Jazz και τους Mavericks να είναι έτοιμοι να επωφεληθούν των καταστάσεων.

ΝΒΑ ΟΡΛΑΝΤΟ 2020 1

Τα ρόστερ και τα play-offs

Κάθε ομάδα έχει στο ρόστερ της 17 παίκτες, από τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι 13 σε κάθε παιχνίδι. Τα play-offs θα ξεκινήσουν στις 17 Αυγούστου και οι Τελικοί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στις 30 Σεπτεμβρίου. Η επόμενη σεζόν αναμένεται να αρχίσει την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Οι απουσίες

Μόνο λίγοι δεν θα είναι οι σημαντικοί παίκτες που δεν θα λάβουν μέρος στην τελική φάση του πρωταθλήματος στο Ορλάντο. Άλλοι λόγω τραυματισμών, άλλοι λόγω κορονοϊού και άλλοι για προσωπικούς λόγους. Έτσι, από τους Lakers θα απουσιάσει ο Avery Bradley (προτίμησε να περάσει χρόνο με την οικογένειά του), από τους Mavericks οι Willie Cauley-Stein (που έγινε πρόσφατα πατέρας) και Courtney Lee (τραυματίας), από τους Rockets ο Thabp Sefolosha (αποφάσισε να απέχει), από τους Wizards o ηγέτης τους John Wall (είχε τραυματισμούς και επέλεξε να κάνει ατομικές προπονήσεις), o σταρ Bradley Beal (τραυματίας) και ο καλύτερος σουτέρ τους Davis Bertans (επίσης τραυματίας), από τους Blazers ο Trevor Ariza (θέλει να περάσει χρόνο με το γιο του). Οι Brooklyn Nets δεν θα έχουν κοντά τους τους Kyrie Irving και Kevin Durant αλλά και τους DeAndre Jordan, Spencer Dinwiddie και Tauream Prince - αντιλαμβάνεσαι πως από μία ομάδα-διεκδικήτρια θα μεταλλαχθούν μάλλον στο εύκολο θύμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brooklyn Nets (@brooklynnets) on

Τα πρωτόκολλα υγείας

Το ΝΒΑ βρίσκεται εδώ και μήνες σε στενή συνεργασία με λοιμωξιολόγους, ειδικούς σε μολυσματικές ασθένειες, εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία και κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη θέσπιση ενός αυστηρού προγράμματος που θα διασφαλίζει την υγεία των αθλητών και όλων των υπόλοιπων εμπλεκομένων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Θα γίνονται διαρκώς τεστ και αν κάποιος βρεθεί θετικός στον COVID-19 θα μπαίνει σε καραντίνα μία εβδομάδας, τουλάχιστον. Μετά την απομόνωση θα υποβάλλεται και πάλι σε τεστ και θα μπορεί να επιστρέψει στη δράση μόνο αν βγει αρνητικός σε πολλά τεστ.


Διάβασε ακόμη για τον μοναδικό Zion Williamson, την ιστορία του Gary Payton, πώς οι Chicago Bulls καταστράφηκαν μετά τον Michael Jordan, όλα όσα έμαθε η ζωή στον Scottie Pippen, το μεγαλύτερο lockout στο ΝΒΑ και τον John Havlicek που δεν ήταν απλά ο τύπος που έκλεψε την μπάλα.


Φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.