Ομάδες που αξίζει να παρακολουθήσεις στο φετινό ΝΒΑ

Το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου έχει ξεκινήσει και ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Ιανουαρίου 2021

Η επιτυχημένη σεζόν της Φούσκας αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες παρελθόν και από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, το ΝΒΑ έχει επιστρέψει για τα καλά. Μετά το draft, τη free agency και τις ανταλλαγές, τα ρόστερ των ομάδων έχουν διαμορφωθεί και ήδη έχουν όλοι πέσει στη μάχη. Εκτός όμως από τα φαβορί, υπάρχουν και μερικά πολύ ενδιαφέροντα outsiders που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος. Τα παρακάτω.

Phoenix Suns

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ομάδα του Φοίνιξ βρίσκεται στην πρώτη θέση της πάντοτε σκληροτράχηλης Δύσης, επιβεβαιώνοντας όλους εκείνους που πόνταραν πάνω τους για μία καλύτερη εικόνα από την περσινή σεζόν - αν και κάποια εξαιρετικά δείγματα γραφής εμφανίστηκαν και στη Φούσκα της Φλόριντα, όπου τερμάτισαν αήττητοι αλλά αποκλείστηκαν από τα playoffs. Η άφιξη του Chris Paul αλλά και εκείνη του Jae Crowder έδωσαν εμπειρία, συμπληρώνοντας πολλά από τα κενά στην ομάδα και βοηθώντας τον Devin Booker. Με μία συμπληρωματική κίνηση στο άμεσο μέλλον ίσως να έχουν βλέψεις και για κάτι σοβαρό μετά το πέρας της κανονικής περιόδου.

Atlanta Hawks

Πριν το ξεκίνημα της χρονιάς, οι Atlanta Hawks απέκτησαν τους Rajon Rondo, Danilo Gallinari και Bogdan Bogdanović για να πλαισιώσουν τον Trae Young. Αυτό αυτομάτως τους καθιστά υποψήφιους για πιο βελτιωμένη ομάδα της σεζόν, με μερικές από τις έως τώρα εμφανίσεις τους να το επιβεβαιώνουν. Το μεγάλο ζήτημα είναι να παραμείνουν όλοι οι παίκτες τους υγιείς, για να δείξουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, στην ούτως ή άλλως, πιο ''βατή'' Ανατολή.

Brooklyn Nets

Η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε και αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα γραφής, η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Ο Sean Marks κατάφερε να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό ρόστερ, δίνοντας εμπιστοσύνη στον Steve Nash σαν πρώτο προπονητή. Όσο ο Kevin Durant και ο Kyrie Irving βρίσκονται μαζί στο παρκέ, θα βλέπουμε πάρα πολύ ωραία πράγματα, παράλληλα με την εξέλιξη άλλων παικτών όπως οι Landry Shamet, Rodions Kurucs και Caris LeVert.

Portland Trail Blazers

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται αρκετά αξιόπιστοι, με συνεχείς παρουσίες στα playoffs. Αλλά φέτος υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον Damian Lillard, τον έτερο σταρ, CJ McCollum, και τον Carmelo Anthony: Ο Enes Kanter επέστρεψε για να βοηθήσει τον Jusuf Nurkic, ο Gary Trent Jr παρέμειναν, ενώ προστέθηκαν ακόμη οι πολυδιάστατοι forwards Robert Covington και Derrick Jones Jr. Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα πολύ σαφές συμπέρασμα: Μαζί με τους Denver Nuggets είναι οι πιο σοβαροί υποψήφιοι για να κοντράρουν τις δύο ομάδες του Λος Άντζελες στη Δύση.

Dallas Mavericks

Κατά πάσα πιθανότητα το έχεις αντιληφθεί αλλά μάλλον μπαίνουμε στη δεκαετία του Luka Doncic. Ο 21χρονος Σλοβένος, στην τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ, θέτει πια σοβαρή υποψηφιότητα για να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο διεκδικητή του βραβείου του MVP. Το κάνει, καθοδηγώντας μία από τις καλύτερες επιθέσεις του πρωταθλήματος και μένει μόνο να μπορέσει να γίνει το step-up και στα playoffs.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear