Η πρώτη ηχηρή αποτυχία του Kylian Mbappe

Ο Γάλλος σταρ είδε για πρώτη φορά στην καριέρα του την άλλη όψη του νομίσματος.

Η 28η Ιουνίου του 2021 είναι δίχως αμφιβολία μία ημερομηνία που ο Kylian Mbappe δεν θα ξεχάσει ποτέ και δυστυχώς όχι για τους σωστούς λόγους. Ο νεαρός Γάλλος σούπερ σταρ ήταν εκείνος που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι του νοκ άουτ παιχνιδιού απέναντι στην Ελβετία για τη φάση των 16 του EURO, με το φαβορί Τρικολόρ να αποκλείεται πολύ γρήγορα από τη συνέχεια της διοργάνωσης. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανείς άλλος δεν είχε λαθέψει από τα 11 μέτρα. Όταν ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την μπάλα και στάθηκε απέναντι από τον Yann Sommer υπήρχε στο πρόσωπό του μία αίσθηση αβεβαιότητας - ίσως γιατί δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του στα 120' της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Το πρόβλημα του Mbappe

Ο Ελβετός κίπερ μάντεψε και έπεσε σωστά, στη συνέχεια πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών και μετά είδε το πρόσωπό του σε εκατοντάδες πρωτοσέλιδα σε όλη την Ευρώπη. Από την άλλη, κανείς από τους συμπαίκτες του δεν πήγε αμέσως να παρηγορήσει τον Mbappe. Αυτό κάτι δείχνει.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Ο επιθετικός της Παρί μπήκε στο τουρνουά ως ο απόλυτος σταρ. Δεν σκόραρε κανένα γκολ εν αντιθέσει με τον Karim Benzema που πέτυχε 4. Η δυσλειτουργική παρουσία του στο EURO επέκτεινε τα προβλήματα της εθνικής Γαλλίας. Ή πιο ορθά, τα έκανε να φανούν, συνδυαστικά με μία άμυνα που δεν θα την χαρακτήριζες ακριβώς αξιόπιστη.

> Διάβασε ακόμη: Λίβερπουλ, Ρεάλ ή Γιουβέντους: Πού και γιατί θα πάει ο Kylian Mbappe

O Paul Pogba και ο προαναφερθέντας Benzema έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Αλλά εκτέθηκαν από την αναποτελεσματικότητα του παιδιού με το θρυλικό νο.10 των Τρικολόρ. Την ίδια φανέλα που κάποτε φορούσαν ο Zinedine Zidane και ο Michel Platini

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Στα 22 του, ο Kylian Mbappe, μετά από μία τετραετία με σπασμένα φρένα, μεγαλειώδεις εμφανίσεις και μπόλικη τύχη, είδε και το άλλο πρόσωπο του νομίσματος. Έχει το ταλέντο, την προσωπικότητα και τη διάθεση να επανέλθει. Πιθανότατα θα το κάνει. Ίσως και να φτάσει να θεωρείται σύντομα ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και εκείνος που θα διαδεχθεί τον Lionel Messi και τον Cristiano Ronaldo στον ποδοσφαιρικό θρόνο. Αυτή τη φορά όμως απέτυχε. Και η αποτυχία του έκανε θόρυβο εκκωφαντικό.

Tις όποιες απαντήσεις έχει να δώσει, θα πρέπει να τις παρουσιάσει μέσα στη σεζόν αλλά και στο επόμενο τεράστιο ποδοσφαιρικό ραντεβού, στο Μουντιάλ του Κατάρ.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος