20 λόγοι για τους οποίους αυτό το EURO θα είναι ξεχωριστό

Μπάλα στη σέντρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Το EURO 2021EURO 2020 αν προτιμάς) ξεκινά και τίποτα μοιάζει να μην έχει σημασία, από τη στιγμή που απόψε θα γίνει η πρώτη σέντρα με το Ιταλία-Τουρκία στο Ολίμπικο της Ρώμης. Η φετινή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου είναι ξεχωριστή, καθώς αποτελεί το πρώτο σημαντικό γεγονός της post-Covid (ή περίπου) εποχής. Ξεχωρίσαμε 20 λόγους για τους οποίους δεν θα ξεκολλήσουμε από την τηλεόραση, πιθανότατα συμπληρώνοντας παράλληλα το άλμπουμ της Panini.

Η αναμονή

Θυμάσαι τίποτα από το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ακριβώς. Πέρασαν ήδη τρία χρόνια και δεν κύλησαν ακριβώς γρήγορα, ποδοσφαιρικά μιλώντας πάντοτε.

Μπορεί να κερδίσει ο οποιοσδήποτε

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Στα τελευταία 8 EURO, είχαμε 7 διαφορετικούς νικητές, με ακόμη 7 διαφορετικές ομάδες να φτάνουν μέχρι τα ημιτελικά ή τον τελικό. Και σε καμία από αυτές τις φορές δεν υπήρχε πουθενά το Βέλγιο, το νο.1 της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κατάταξης αυτή τη στιγμή, ούτε η φιναλίστ του τελευταίου Μουντιάλ, Κροατία.

> Διάβασε ακόμη: Ο Phil Foden νιώθει Paul Gascoigne στην τοποθεσία EURO 2021

Οι Ιταλοί ξανάρχονται

Μία λαϊκή ποδοσφαιρική ρήση υποστηρίζει πως κάθε μεγάλη διοργάνωση ξεκινά ουσιαστικά με το πρώτο ματς των Ατζούρι. Ή πιο ορθά όταν ακουστεί το Fratelli d italia. Ποιος να διαφωνήσει;

Group F for Fun

Γαλλία εναντίον Γερμανίας εναντίον Πορτογαλίας εναντίον Ουγγαρίας. Οι Μαγυάροι φαίνονται σε δύσκολη θέση, γι' αυτό και θα τα δώσουν όλα. Αναμένεται χαμός.

Η μάχη για το Χρυσό Παπούτσι

Harry Kane, Kylian Mbappe, Cristiano Ronaldo, Memphis Depay, Ciro Immobile, Romelu Lukaku, άντε και Alvaro Morata είναι τα φαβορί. Εκτός αν κάνει την έκπληξη ο Timo Werner. Ok, αστείο ήταν το τελευταίο.

Η προσμονή της νέας εποχής

Οι εποχές του CR7 vs Messi (αλλά και του Zlatan vs όλων) φαίνονται να φτάνουν στο τέλος τους. Αλλά ευτυχώς έχουμε κάποια πάρα πολύ σοβαρά ταλέντα να έρχονται και μάλιστα με φόρα. Οι Kylian Mbappe, Phil Foden, Jadon Sancho, Jude Bellingham, Jamal Musiala, Kai Havertz, Pedri και μερικοί ακόμη θα δώσουν κανονικά το παρών στο EURO. Το μέλλον μοιάζει ήδη λαμπρό και όλοι είμαστε έτοιμοι για αυτό.

Οι Σκωτσέζοι...

Η τελευταία ομάδα τους που συμμετείχε σε μεγάλο τουρνουά (Μουντιάλ 1998) είχε στο ρόστερ της έναν παίκτη γεννημένο στις αρχές των 50s. Η τωρινή από την άλλη διαθέτει δύο από τα καλύτερα αριστερά μπακ της Ευρώπης.

...και οι Φινλανδοί

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι σε τέτοιο τουρνουά Φινλανδοί δείχνουν έτοιμοι για εκπλήξεις. Το ίδιο και ο Teemu Pukki που διανύει τη μάλλον καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου

Τι θα συμβεί τότε; Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Γαλλία-Ουγγαρία, Πορτογαλία-Γερμανία και Ισπανία εναντίον Πολωνίας του Robert Lewandowski.

Οι πιθανές διασταυρώσεις της Αγγλίας

Η ομάδα του Gareth Southgate έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς ουσιαστικά να αντιμετωπίσει κάποια υπερδύναμη. Αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Η Γαλλία, η Γερμανία ή η Πορτογαλία θα την περιμένουν στα νοκ άουτ.

Γκολ, γκολ, γκολ

Το ταραχώδες πρόγραμμα της σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες εβδομάδες ισοδυναμεί με κουρασμένους αμυντικούς. Και αυτό με τη σειρά του -πιστεύουμε- πως θα βοηθήσει σε πολλά fun παιχνίδια με αρκετά γκολ.

Το επόμενο χατ τρικ

Πόσοι παίκτες έχουν σκοράρει τρία γκολ σε ένα ματς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου; Μόλις 7 -έχουν σημειωθεί συνολικά 8 χατ τρικ- σε όλη την ιστορία των EURO, ενώ από την τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο έχουν περάσει 13 χρόνια και 3 τουρνουά. Ώρα να ξαναγίνει.

Το Last Dance του Joachim Low 

Ο Δυτικογερμανός προπονητής πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια της καριέρας του στον πάγκο της Νασιονάλμανσαφτ. Ναι, είναι ομοσπονδιακός coach από το 2006. Κέρδισε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλει όμως και ένα EURO για να αποχωρήσει θριαμβευτής.

Η μασκότ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Η φιγούρα του Skillzy είναι από μόνη της μία γιορτή του ποδοσφαίρου της αλάνας. Και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα από τον Super Victor, τη μασκότ του EURO 2016.

Τα παιχνίδια της τύχης

Από τη στιγμή που οι ομάδες θα μειωθούν από 24 σε 16, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Για παράδειγμα, εάν το Βέλγιο τερματίσει στην κορυφή του ομίλου του, θα παίξει με τον τρίτο των γκρουπ A, D, E ή F. Μπορεί δηλαδή να αντιμετωπίσει από τη Σλοβακία και την Σκωτία μέχρι την Γαλλία και την Γερμανία.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην ιστορία του EURO

Αγγλία - Σκωτία

Ένα βράδυ Παρασκευής, στο Λονδίνο. Καλά θα πάει αυτό.

Ο Goran Pandev

Η -σε διεθνές επίπεδο- δικαίωση ενός πραγματικά σπουδαίου ποδοσφαιριστή. 

Η πιθανότητα της έκπληξης

Θα είναι η Κροατία; Θα είναι το Βέλγιο; Θα είναι η Αυστρία; Δεν μας νοιάζει ποιος, όλο και κάποιος θα ξεχωρίσει, ελπίζουμε σαν Ελλάδα του 2004 ή Δανία του 1992. Αλλά δεν είναι μόνο οι ομάδες. Παίκτες όπως οι Jordan Larsson και Ruslan Malinovskyi ίσως μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Καλοκαιρινοί έρωτες

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA EURO 2020 (@euro2020)

Ξέρεις πότε θα ολοκληρωθεί το επόμενο Μουντιάλ; Λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Οπότε φρόντισε να απολαύσεις όσο μπορείς τη διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα την περίοδο που πρέπει. Δηλαδή το καλοκαίρι.

Cheers

Μετά από καιρό θα δούμε ξανά τους φίλους μας, πίνοντας και απολαμβάνοντας κάποιο ματς, σε συνθήκες σχετικής κανονικότητας. Κάτι είναι κι αυτό.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear