Λίβερπουλ, Ρεάλ ή Γιουβέντους: Πού και γιατί θα πάει ο Kylian Mbappe

Ο Γάλλος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βλέπει το μέλλον του μακριά από την Πόλη του Φωτός. Πού ακριβώς όμως;

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2021

Στο άμεσο μέλλον, δεν πρόκειται να υπάρξει μεταγραφική περίοδος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσα στην οποία δεν θα πρωταγωνιστεί το όνομα του Kylian Mbappe. Όχι άδικα, καθώς ο 22χρονος Γάλλος striker της Παρί Σεν Ζέρμεν φροντίζει διαρκώς να τρυπά το ταβάνι του από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του με τη Μονακό στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Κάποια στιγμή θα φύγει από τους Παριζιάνους, αυτό είναι βέβαιο. Όλοι οι κορυφαίοι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Πού θα καταλήξει όμως; Το Esquire εξετάσει τα πιθανά σενάρια, που αυτή τη στιγμή μοιάζουν ως τα επικρατέστερα. 

Ο Kylian Mbappe στην Ρεάλ Μαδρίτης

Το φαβορί είναι ξεκάθαρο, φορά λευκά και εδρεύει στην ισπανική πρωτεύουσα. Άπαντες στη Ρεάλ είναι εδώ και χρόνια θαυμαστές του Γάλλου σταρ, με τον ίδιο να μην έχει πρόβλημα να γίνει ο επόμενος Galactico - ο νέος, αληθινός τέτοιος μετά τον ήρωά του, Cristiano Ronaldo. Ο Karim Benzema θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μέντοράς του και ο Zinedine Zidane σχεδόν σαν πατρική φιγούρα.

Ο Kylian Mbappe στην Λίβερπουλ

Πριν περίπου έναν χρόνο, η Λίβερπουλ έμοιαζα -και ήταν- ασταμάτηση. Το επιθετικό της τρίο (Salah, Mane, Firmino) πετούσε φωτιές και, επομένως, η παρουσία της ως υποψήφια για επόμενη ομάδα του Mbappe, αποτελούσε μάλλον έκπληξη. Τα πράγματα πια στο Άνφιλντ έχουν αλλάξει και πιθανότατα ένας εκ των τριών προαναφερθέντων (ή και περισσότεροι) θα αποτελέσει παρελθόν το επόμενο καλοκαίρι. 

Λίβερπουλ, Ρεάλ ή Γιουβέντους: Πού και γιατί θα πάει ο Kylian Mbappe

Κάπου εδώ μπαίνει στην κουβέντα το νο.7 της Παρί. Οι Κόκκινοι του Jürgen Klopp θα αναζητήσουν σίγουρα μία κίνηση που θα προκαλέσει αίσθηση - ίσως αυτός να είναι και ο Erling Braut Haaland. Στην περίπτωση του Mbappe κρατά έναν άσο περισσότερο συγκριτικά με την Ρεάλ: Το sponsorship deal με την Nike. Που ίσως αποδειχθεί καταλυτικό.

Ο Kylian Mbappe στην Μπαρτσελόνα

Μιλώντας για ομάδες που 'τρέχουν' συμφωνίες με τη Nike, προστίθεται στην ιστορία και το όνομα της Μπαρτσελόνα, που έχει ποινικό μητρώο στο να ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια για Γάλλους επιθετικούς - βλέπε Antoine Griezmann και Ousmane Dembele. Ο Mbappe θα αναβαθμίσει το παιχνίδι των Μπλαουγκράνα, θα είναι ένας έξοχος διάδοχος του Luis Suarez και ο Lionel Messi θα δώσει σίγουρα τις ευλογίες του για τη μεταγραφή. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Αλλά, δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι οι προεδρικές εκλογές και η αβεβαιότητα σχετικά με τα μακροπρόθεσμα διαπιστευτήρια του Ronald Koeman αποτελούν εμπόδιο. Υπάρχει επίσης και η ανάπτυξη του Ansu Fati και του Pedri, που ενδεχομένως να συμπέσει με το ρόλο του Γάλλου. Τέλος, υπάρχει μία έντονη φήμη πως τα ταμεία είναι άδεια.

Ο Kylian Mbappe στo Μάντσεστερ

Δεν γίνεται να υπάρξει μεταγραφικό σενάριο στην Ευρώπη όπου εμπλέκονται πολλά εκατομμύρια Ευρώ και στο οποίο να απουσιάζει το όνομα της Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Pep Guardiola κυνηγούσε τον Mbappe ήδη από την εποχή της Μονακό. Πλέον, θα μπορούσε να δει στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Sergio Aguero, ο οποίος μπορεί να παίξει και στη θέση του Raheem Sterling. Από την άλλη, η Σίτι έχει πάψει πια να στοχεύει τόσο high-profile ονόματα τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας ποδοσφαιριστές τους οποίους μπορεί να αναπτύξει.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ 1Getty Images

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σχεδόν εμμονή με την απόκτηση του διδύμου της Ντόρτμουντ, Erling Haaland και Jadon Sancho αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα την άφηνε ασυγκίνητη η απόκτηση του Γάλλου. Υπάρχουν ήδη οι Paul Pogba και Anthony Martial που έχουν φιλικές σχέσεις μαζί του. Ο ίδιος δεν πρέπει να ξεχνά πως το ίνδαλμά του ξεκίνησε το μύθο του από το Ολντ Τράφορντ.

Ο Kylian Mbappe στην Γιουβέντους

Η Γιουβέντους είναι μία ακόμη κορυφαία ομάδα που θα μπορούσε να δελεάσει τον Kylian Mbappe: Το πρεστίζ του συλλόγου, η διεκδίκηση τίτλων, η χαμηλή ιταλική φορολογία, το γκλάμουρ στο lifestyle της γείτονος χώρας αλλά και η δυνατότητα να αγωνιστεί μαζί με το είδωλό του είναι μόνο μερικά από τα assets που παρέχει η Γηραιά Κυρία.

ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ 2

Σε τί υστερεί η προοπτική της; Στο ότι δεν αγωνίζεται στη La Liga ή στην Premier League, πως δεν φαίνεται να έχει ξεκάθαρο πλάνο για το άμεσο μέλλον και στην πιθανή παρεμπόδιση της εξέλιξης των  Dejan Kulusevski και Federico Chiesa.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος