Οι Γερμανίδες γυμνάστριες λένε όχι στη σεξουαλικοποίηση των αθλητριών

Η τολμηρή κίνηση της Εθνικής Ομάδας της Γερμανίας η οποία έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακών συνέχεια με ρεκόρ, ευτράπελα, συγκινήσεις και γεγονότα τα οποία παλεύουν για μία θέση στην ιστορία. Ιστορία λοιπόν έγραψαν και οι γερμανίδες γυμνάστριες, οι αθλήτριες της ενόργανης της Γερμανίας, οι οποίες βαρέθηκαν τη σεξουαλικοποίηση των γυναικών στον αθλητισμό και είπαν ένα βροντερό "όχι" στις χαρακτηριστικές στολές οι οποίες μέχρι πρότινος άφηναν ακάλυπτα τα πόδια τους.

Οι δηλώσεις

"Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκεντρωθήκαμε όλες και συζητήσαμε", είπε ένα εκ των μελών της ομάδας και πιο συγκεκριμένα η Σάρα Βος, η οποία εμφανίστηκε και την άνοιξη με ολόσωμη φόρμα. "Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε", είπε η Βος.

"Θέλαμε να δείχνουμε τέλειες και να αισθανόμαστε τέλεια. Και έτσι το αποφασίσαμε", είπε η Βος.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η ολόσωμη φόρμα συνήθως προτιμάται για λόγους θρησκείας μιας και οι περισσότερες αθλήτριες προτιμούν τις γνωστές φόρμες που θυμίζουν ολόσωμο μαγιό, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ελεύθερες να επιλέξουν και τις ολόσωμες.

"Θέλουμε οι αθλητικές φόρμες να μπορούν να αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα όσο μεγαλώνει και αλλάζει", λένε οι Γερμανίδες, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται από 21 μέχρι 32 ετών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που στήριξαν την απόφαση των αθλητριών ανάμεσα στους οποίους και η σουπερστάρ της γυμναστικής Σιμόν Μπάιλς η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη", είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

"Στηρίζω την επιλογή τους να φορέσουν ολόσωμη φόρμα. Ο καθένας θα πρέπει να φοράει ό, τι τον κάνει να νιώθει άνετα. Εγώ προτιμώ τις φόρμες τύπου μαγιό γιατί πολύ απλά με κάνουν να δείχνω ψηλότερη", είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια!

Για την ιστορία πάντως η γερμανική ομάδα αποκλείστηκε.

 

Από: Womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αθλητισμός 2025: Οι στιγμές που μας συγκίνησαν

Κορυφές και πτώσεις, θρίαμβοι και απώλειες, στιγμές και πρόσωπα. Ξεχωρίζουμε όλα όσα μας πρόσφεραν συγκινήσεις από το τερέν των σπορ, κατά το έτος που προσεχώς μάς αφήνει.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Ομάδα στη Φινλανδία υποβιβάζεται και οι οπαδοί της έκαψαν το γήπεδο

Σοβαρές ζημιές υπέστη το ιστορικό γήπεδο της FC Haka μετά από εμπρησμό. Ανήλικοι φέρονται να εμπλέκονται, ενώ ο σύλλογος ξεκινά προσπάθεια αποκατάστασης.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ζήτησε από τους Lakers να φέρουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Οι φήμες για πιθανή συνεργασία Ντόντσιτς-Γιάννη φουντώνουν, καθώς ο Σλοβένος σταρ φέρεται να πιέζει τους Lakers να δουν σοβαρά το σενάριο. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για ένα τέτοιο trade.

Για τον Novak Djokovic, η νοοτροπία του νικητή μένει για πάντα

Η συνέντευξη του tennis GOAT και χρυσού Ολυµπιονίκη Novak Djokovic στο Esquire Greece.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί ο Ζεράρ Πικέ έγινε καθηγητής στο Harvard

Μια σύγχρονη ματιά στην Kings League και στη συμβολή του Ζεράρ Πικέ, μέσα από τη συζήτηση για την εξέλιξη του αθλητισμού και των νέων μορφών ψυχαγωγίας.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Wilson Bela V3: Η ρακέτα που αλλάζει το παιχνίδι σου για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο

Η Wilson Bela V3, δημιουργημένη σε συνεργασία με τον θρύλο Fernando Belasteguín, έρχεται για να αποδείξει ότι η τεχνολογία μπορεί πράγματι να "γράψει" το δικό της παιχνίδι.