Κι αν ο Romelu Lukaku είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού;

Ο Βέλγος striker μοιάζει να είναι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ των Πρωταθλητών Ευρώπης στην πορεία για την κυριαρχία της Premier League.

Κυρίαρχη ή όπως είπε και ο ίδιος, 'dominant'. Αρκούσε μόλις μία λέξη για να περιγράψει την εμφάνιση στο ντεμπούτο του με την Τσέλσι. Ο Romelu Lukaku ήταν ειλικρινής, ευθύς και άμεσος στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Sky Sports, μετά τη νίκη επί της Άρσεναλ και τη δική του συμβολή σε αυτή. Ο 28χρονος Βέλγος επιθετικός άφησε την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ για να επιστρέψει στο Λονδίνο πριν μερικές εβδομάδες. Το έκανε για να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες που μοιάζει να είχε αφήσει από την πρώτη του θητεία στους Μπλε.

Κι αν ο Romelu Lukaku είναι η μεταγραφή του καλοκαιριού;Getty Images

Θα μιλούσαμε για τη μεταγραφή του καλοκαιριού αν δεν υπήρχε η μετακίνηση του Lionel Messi στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ο σωστός άνθρωπος στη σωστή ομάδα

Ο Thomas Tuchel είναι ένας αρκετά λογικός άνθρωπος, πέρα από ένας εξαιρετικά ταλαντούχος προπονητής. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Στάμφορντ Μπριτζ γνώριζε πως υπήρχαν κάποια κενά στην ομάδα του. Και έκανε το πιο ορθό: Προσπάθησε -και προσπαθεί ακόμη- να τα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Αν και σύντομα η Τσέλσι βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας το Champions League, γνώριζε πως αυτό που μετρά είναι η διάρκεια και, φυσικά, η διαρκής εξέλιξη σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι το κορυφαίο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η Premier League.

Τι έλειπε λοιπόν από την Τσέλσι; Το (εύκολο) γκολ. Με τον Lukaku, απέκτησε και κάτι παραπάνω, που σε καμία των περιπτώσεων δεν θα μπορούσε να προσφέρει για παράδειγμα ο (μάλλον γλυκανάλατος) Timo Werner.

Με τον θηριώδη Βέλγο απέκτησε έναν τύπο που σχεδόν κυριολεκτικά τρομοκρατεί τα αντίπαλα σέντερ μπακ - ναι, ακόμη και τα 'κτηνη' των αγγλικών γηπέδων. Ο Pablo Mari ήταν το πρώτο του 'θύμα', με τον πανύψηλο Ισπανό (1,93 μ.) να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να ελέγξει -πόσο μάλλον να περιορίσει- τον Big Rom.

Γιατί αυτός;

Υπό προϋποθέσεις, η Τσέλσι θα μπορούσε να αποκτήσει κάποιον άλλον striker. Όποιον ήθελε. Τον Erling Haaland ή ακόμη και τον Kylian Mbappé. Έχει το μπάτζετ, έχει το στάτους, έχει τον τρόπο. Αντ' αυτών, προτίμησε έναν παλιό γνώριμο, ένα στοίχημα που έδειχνε να έχει χαθεί πίσω στην πρώτη θητεία του Βέλγου, την περίοδο 2011-14. Τότε, ο Lukaku είχε πραγματοποιήσει μόλις 10 εμφανίσεις (χωρίς να σκοράρει) με την μπλε φανέλα, προτού πάει δανεικός σε Γουέστ Μπρόμιτς και Έβερτον και πουληθεί τελικά στην ομάδα του Λίβερπουλ.

ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΤΣΕΛΣΙ 2Getty Images

Πλέον όμως δεν μιλάμε για τον ίδιο Lukaku. Ο ποδοσφαιριστής από την Αμβέρσα, που ξεκίνησε την πορεία του στην Άντερλεχτ, εξελίχθηκε, ωρίμασε και πια θεωρείται το πιο φονικό νο.9 του πλανήτη. Αν σου ακούγεται υπερβολικό το τελευταίο έχε κατά νου πως μιλάμε για έναν τύπο που κατόρθωσε -μαζί με τον coach Conte και μερικούς ακόμη σπουδαίους παίκτες- να οδηγήσει την Ίντερ στο Scudetto, σπάζοντας την κυριαρχία της μέχρι πρότινος ασυναγώνιστης Γιουβέντους.

Επιπροσθέτως, έχει αφήσει πίσω του τα ψυχολογικά και αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του παρελθόντος και μπορεί να προσφέρει αυτό ακριβώς που περιμένουν όλοι: Αμεσότητα. Στο σκοράρισμα, στην παρουσία, στον τρόπο και την ένταση με τον οποίο χρειάζεται να παίξει κανείς στην Premier League για να ξεχωρίσει - ή, πιο ορθά, να κάνει τη διαφορά.

Το γεγονός πως το νέο νο.9 των Μπλε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις τόσο στο Νησί όσο και στα αποδυτήρια των Μπλε, κατέστησε ακόμη πιο επιτακτική την απόκτησή του. Η Τσέλσι θέλει να κερδίσει. Και θέλει να το κάνει τώρα. Ο Romelu Lukaku το ίδιο. Το έκανε άλλωστε και πριν μερικούς μήνες, στην εξίσου απαιτητική και σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια Serie A.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος