Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχουν μόνο προβλήματα

Ο Ole Gunnar Solskjaer αποτελεί παρελθόν αλλά ο διάδοχός του θα πρέπει να βρει -σοβαρές- λύσεις.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή, με αρκετά από τα κορυφαία ονόματα των πάγκων να βρίσκονται στη λίστα των Κόκκινων Διαβόλων. Όποιος κι αν διαδεχτεί τον Ole Gunnar Solskjaer όμως, θα πρέπει πέρα από ικανός, να αποδειχθεί και καλός στις άμεσες λύσεις, χρόνιων όπως φαίνεται προβλημάτων της ομάδας. Σαν τα παρακάτω.

Μία προβληματική αμυντική λειτουργία

Από τις 2 Οκτωβρίου και με το 1-1 με την Έβερτον, η Γιουνάιτεντ δέχεται 2+ γκολ σε κάθε αγώνα (εκτός από αυτόν με την Τότεναμ). Υπάρχει δεδομένο θέμα λοιπόν και δε σχετίζεται μόνο με την άμυνα της ομάδας και τον -εύκολο στόχο- Harry Maguire.

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχουν μόνο προβλήματαGetty Images

Οι Cristiano Ronaldo και Paul Pogba μαρκάρουν με τα μάτια, συχνά παρεκκλίνοντας του πλάνου ενώ ο Bruno Fernandes  πολλές φορές μοιάζει απλά να τρέχει άσκοπα. Κι αν δεν μπορείς να πρεσάρεις αποτελεσματικά σε αυτό το επίπεδο, γνωρίζεις καλά τι συμβαίνει. Όχι; Τότε τα 4 γκολ από Λέστερ και Γουότφορντ ή τα 5 από την Λίβερπουλ μιλούν από μόνα τους.

Πώς μπορείς να κρατήσεις ικανοποιημένο τον Cristiano Ronaldo

Στις 10 Ιουλίου του 2018, ο Cristiano Ronaldo μετακόμισε από την Μαδρίτη και τη Ρεάλ στο Τορίνο και την Γιουβέντους. Ξέρεις τι ακολούθησε; Ο Massimiliano Allegri, ο άνθρωπος που έχτισε τους  back-to-back τίτλους της ομάδας, έφυγε. Το ίδιο και ο Maurizio Sarri. Το ίδιο και ο Andrea Pirlo. Στη Γιουνάιτεντ βιώνουν πλέον κάτι αντίστοιχο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟGetty Images

Ο Πορτογάλος σταρ  δε ζητά τα κεφάλια των προπονητών, προς Θεού, αλλά έχει ένα σχεδόν εμμονικό winning mentality, που δεν το μεταδίδει ακριβώς και με τον ιδανικότερο τρόπο σε όλους τους άλλους. Η παρουσία του και μόνο σε μία ομάδα σημαίνει πως αυτή θα πρέπει να κερδίζει τίτλους, άμεσα. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει αποτυχία. 

Ηγετικό κενό

Μέσα στις εμμονές του και την οργή του από τα αποτελέσματα της ομάδας, ο παλιός θρύλος και ολίγον τι οξύθυμος Roy Keane, έχει παρατηρήσει κάτι ολόσωστα: Υπάρχει έλλειψη προσωπικότητας. Ο πρώην Ιρλανδός μέσος μάλιστα έχει χαρακτηρίσει "ντροπιαστική" τη συμπεριφορά που επιδεικνύει συχνά ο αρχηγός της ομάδας Maguire. 

Οι Varane, Ronaldo και Rashford μάλλον δεν μπορούν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας να θεωρηθούν ηγέτες αυτής της ομάδας τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ενώ ακόμη και ο Bruno Fernandes είναι ιδανικός για νο.2 σε ένα καλοδουλεμένο σύνολο.

Η αργή προσαρμογή του Jadon Sancho

Χρειάστηκαν περισσότερα από 75 εκατ. λίρες για να αφήσει την Βεστφαλία και να ανηφορίσει στο Μάντσεστερ ο Jadon Sancho αλλά αρκετούς μήνες αργότερα δεν θυμίζει σε τίποτα το παιδί-θαύμα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Πριν λίγες εβδομάδες μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει μέχρι και φήμες που τον ήθελαν να δοκιμάζεται στη θέση του δεξιού μπακ.

Αυτό από μόνο καταδεικνύει το δομικό πρόβλημα στην τακτική προσέγγιση της ομάδας αλλά και στον τρόπο που αξιοποιούνταν έως τώρα το υπάρχον ρόστερ. 

Η off-field στρατηγική

Σου μοιάζει μπερδεμένη ομάδα γενικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο γήπεδο; Απολύτως λογικό, αν αναλογιστείς τι συμβαίνει και εκτός αυτού. Η στρατηγική της διοίκησης όσον αφορά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό είναι ασαφής. Η έλλειψη τεχνικού διευθυντή το μαρτυρά με τον πειστικότερο τρόπο και ακόμη κι αν ένας σπουδαίος προπονητής (όπως ο Mauricio Pochettino) έρθει, ίσως έχει πολλές περισσότερες αρμοδιότητες από αυτές που θα έπρεπε. 

Η all-encompassing φιλοσοφία του club αυτή τη δεκαετία είναι μπερδεμένη. Θα χρειαστούν ξεκάθαρες ιδέες, υπομονή και πλάνο για να μπει και πάλι στο σωστό δρόμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος