Brooklyn Nets, μία υπερομάδα που δεν υπήρξε ποτέ

Ξεκίνησαν με σκοπό να χτίσουν δυναστεία. Κατέληξαν το ανέκδοτο του ΝΒΑ.

Μετά από 48 λεπτά, το ταμπλό στο Barclays Center του Μπρούκλιν έγραψε 112-116, με τους Boston Celtics να κερδίζουν για 4η συνεχόμενη φορά τους Brooklyn Nets και να προχωρούν στον επόμενο γύρο των playoffs του ΝΒΑ. Και κάπως έτσι, ένα από τα φαβορί, στα χαρτιά τουλάχιστον, για τον φετινό τίτλο στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη μένει εκτός κούρσας. Το κάνει δε, με εμφατικά αποτυχημένο τρόπο.

Τι πάει στραβά με τους Brooklyn Nets

Kevin Durant και Kyrie Irving αρκούσαν από μόνοι τους για να δημιουργηθούν μεγάλες προσδοκίες. Σε αυτούς προστέθηκε -για λίγο- μετέπειτα ο James Harden, συν ένα πολύ ενδιαφέρον συμπληρωματικό cast. Τέλος, το ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Ben Simmons. Απέτυχαν. Όλα.

Οι Brooklyn Nets είναι η πιο δυσλειτουργική ομάδα στο ΝΒΑ, τουλάχιστον για την τελευταία διετία. Η φετινή σεζόν τους ξεκίνησε ακριβώς με τον τρόπο που ξεκίνησε: Με προβλήματα αγωνιστικής χημείας αλλά και βαθύτερα, τόσο που μπορεί να επηρεάζουν ακόμη και το μέλλον του ίδιου του franchise. 

Υπενθυμίζουμε πως το φετινό πανηγύρι άρχισε με τον Irving να αρνείται να εμβολιάζεται κατά της Covid-19, προκαλώντας σύγχυση τόσο στον ίδιο τον οργανισμό του Μπρούκλιν όσο και στο ΝΒΑ. Το γεγονός, τον έβγαλε εκτός αγώνων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Το φιάσκο της σεζόν ολοκληρώθηκε με το καταστροφικό "σταύρωμα" με την Βοστώνη στα playoffs και το σκούπισμα από αυτήν. Κερασάκι στην τούρτα; Η άρνηση του Ben Simmons να αγωνιστεί εξαιτίας πόνων στην πλάτη - ο 25χρονος Αυστραλός γκαρντ δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με τη φανέλα των Nets ούτε δευτερόλεπτο από τις 10 Φεβρουαρίου όταν και έγινε trade από τους 76ers.

> Διάβασε ακόμη: Τι περιμένουμε στα playoffs του ΝΒΑ

Η ομάδα του Μπρούκλιν ξεκίνησε τη χρονιά με προσδοκίες πρωταθλήματος αλλά στο τέλος βρέθηκε πολύ πιο μακριά από αυτόν συγκριτικά με ένα έτος νωρίτερα. Και για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα να επιλύσουν πριν από την έναρξη της σεζόν 2022-23. Πολύ πιο σοβαρά από την παντελή έλλειψη χημείας και ταυτότητας από αυτή που παρουσιάζουν στο παρκέ.

Αγωνιστικά, ο πρώτος γύρος εξέθεσε τους Nets με πάρα πολλούς τρόπους. Απέναντι σε μία πολύ σκληρή και αποτελεσματική άμυνα, φάνηκε η αδυναμία απέναντι σε μεγέθη, ταχύτητες και δυνάμεις, με τον Durant συχνά να δείχνει παντελώς αβοήθητος: Σούταρε μόλις με 38,6% στη σειρά και έκανε τουλάχιστον 5 λάθη στα τρία πρώτα ματς. Η απουσία, δε, του Joe Harris για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ουσιαστικά έκλεισε το γήπεδο, επηρεάζοντας τους πάντες. Και τον Durant.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Η ευθύνη εκτείνεται πέρα ​​από τους παίκτες και τους προπονητές και περιλαμβάνει το front office και την ιδιοκτησία. Αρχικά, είχε αποφασιστεί η μη χρησιμοποίηση του Irving σαν part-time παίκτη αλλά αυτό δεν τηρήθηκε, ειδικά όταν η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απέσυρε την εντολή εμβολιασμού για καλλιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές. Η ασυνεπής παρουσία του Irving όμως επηρέασε κάθε πτυχή στην ομάδα, με τον James Harden να μην αντέχει άλλο και να ζητά ανταλλαγή, κάτι που συνέβη. 

Τα πράγματα όμως κύλησαν ακόμη χειρότερα, με τον αντι-Harden Simmons να αντιμετωπίζεται πια από οπαδούς και Τύπο σχεδόν όπως ο Vladimir Putin από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια, για τον γκαρντ των Nets υπάρχει στη μέση ο παράγοντας τραυματισμός, συνδυαστικά με κάποια θέματα ψυχικής υγείας που μπορεί να προέρχονται από αυτόν, οπότε θα πρέπει όλοι να δείξουν επιείκεια και να περιμένουν μέχρι την επόμενη αγωνιστική χρονιά. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να γίνει και με τον Irving, ο οποίος το 2019 είχε καταστήσει ξεκάθαρο πως ο σημαντικότερος λόγος που υπέγραψε με το Μπρούκλιν, ήταν για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του (μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ) και να παίξει μαζί με τον Durant. 

Τι μπορεί να φέρει το μέλλον

Ο Irvning έπαιξε μόλις 29 ματς φέτος. Κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι στο Barclays Center, έχοντας πια τη δυνατότητα να παίζει παντού, μέσα-έξω. Επίσης, αν ο Simmons επιστρέψει δυνατά, είναι ικανός να δώσει πράγματα που απουσίαζαν έως τώρα από το παιχνίδι της ομάδας. Με λίγα λόγια, οι Nets στο καλύτερο δυνατό σενάριο θα είναι και πάλι -θεωρητικά πάντοτε- διεκδικητές. Μακριά μάλιστα από κάθε επιπλοκή που μπορεί να επιφέρει η πανδημία σε έναν μπασκετικό οργανισμό που τώρα χτίζεται.

Για να συμβούν όμως τα παραπάνω, θα πρέπει να γίνει μεθοδικά στοχευμένη και σωστή δουλειά στην offseason. Αν όχι, θα έχουμε μία από τα ίδια. 

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear