Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής θα δεις τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλητισμού

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής - FIG World Cup 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Γράφει: Esquire Editors 16 Μαρτίου 2023

Τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής επισκέπτονται την Ελλάδα για να προσφέρουν ένα τριήμερο γεμάτο θέαμα, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do), που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής - FIG World Cup 2023.
 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πρωταθλήτριες με παγκόσμιες και Ολυμπιακές διακρίσεις, αλλά και τα ανερχόμενα αστέρια των Εθνικών ομάδων του Ατομικού και του Ανσάμπλ!
 
Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γ.Ο.Π.Φ. "Η Αρμονία", έχει φέτος εντυπωσιακές παρουσίες και υπόσχεται τεράστιο ενδιαφέρον.
 
Στις 140 κορυφαίες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν συνολικά 31 χώρες περιλαμβάνονται σπουδαία ονόματα του Ατομικού, όπως οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Σοφία Ραφαέλι, Μιλένα Μπαλντασάρι (Ιταλία), Στιλιάνα Νικόλοβα (Βουλγαρία) Εκατερίνα Βεντενέεβα (Σλοβενία) και αρκετές ακόμη νικήτριες μεταλλίων σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και εθνικές ομάδες Ανσάμπλ με εξίσου σπουδαίες επιτυχίες.

Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται η κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου Βουλγαρία, η "χάλκινη" Ολυμπιονίκης Ιταλία με αρκετές από τις αθλήτριες του Τόκυο να παραμένουν στην σύνθεσή της, καθώς και η εθνική ανσάμπλ της Ουκρανίας, που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Φαλήρου με την πολύτιμη υποστήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ανέλαβε την κάλυψη όλων των εξόδων της ουκρανικής αποστολής.
 
Στο επίκεντρο θα βρεθούν επίσης οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που θα διεκδικήσουν καλές εμφανίσεις και διακρίσεις, στο πρώτο δυνατό τεστ μίας κομβικής χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Μάιο στο Μπακού και κυρίως το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο στη Βαλένθια, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024".
 
Στο Ατομικό Γυναικών, με το εθνόσημο θα αγωνιστούν η Παναγιώτα Λύτρα, η οποία είχε πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση (χάλκινο μετάλλιο στις κορύνες, 5η θέση στην μπάλα), καθώς η πιο έμπειρη Μαρία Δερβίση, στα "αποκαλυπτήρια" των νέων προγραμμάτων τους μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους.

Την Παρασκευή (17/03) οι αθλήτριες του Ατομικού θα παρουσιάσουν προγράμματα με στεφάνι και μπάλα (Εθνική ομάδα: 13:20 - 14:56) και το Σάββατο (18/03) θα αγωνιστούν με κορύνες και κορδέλα (Εθνική ομάδα: 15:45 - 17:21). Από το άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου ατομικού, ενώ οι οκτώ κορυφαίες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (19/03).
 
Στο Ανσάμπλ Γυναικών, η ελληνική ομάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέττα Τοπολλάι) που έκανε ντεμπούτο με τη νέα της σύνθεση στο Aphrodite Cup την περασμένη εβδομάδα, θα επιδιώξει να κάνει άλλο ένα βήμα προόδου και να δείξει αυξημένο βαθμό ετοιμότητας, ώστε να δείξει τη δυναμική της απέναντι σε πολύ ισχυρές ανταγωνίστριες.

Συνολικά 15 ομάδες Ανσάμπλ θα αγωνιστούν την Παρασκευή (17/03) στα 5 Στεφάνια (Εθνική ομάδα: 19:20 - 19:56) και το Σάββατο (18/03) στις 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες (Εθνική ομάδα: 17:40 - 18:16). Από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου αγώνα, ενώ οι οκτώ κορυφαίες χώρες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (19/03).
 
Για τις ανάγκες των αγώνων, με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών και τις υψηλές αγωνιστικές - οργανωτικές απαιτήσεις, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά ως βοηθητικό προπονητήριο το Δ.Α.Κ. "Σοφία Μπεφόν" στο Παλαιό Φάληρο, κάνοντας τη φετινή διοργάνωση να μοιάζει με μικρογραφία παγκόσμιου πρωταθλήματος σε όλους τους τομείς.
 
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτές τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου "Η Αρμονία", με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής, την ΣΤΑΣΥ και τον ΟΑΣΑ και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του ΠΣΑΤ, ενώ υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+". Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ
 

  • 11:30 - 13:06: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
  • 13:20 - 14:56: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
  • 15:45 - 17:27: Ατομικό Γυναικών | Γ’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
  • 18:00 - 18:30: Τελετή Έναρξης
  • 18:30 - 19:02: Ανσάμπλ Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)
  • 19:20 - 19:56: Ανσάμπλ Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)

 
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
 

  • 11:30 - 13:12: Ατομικό Γυναικών | Γ’ Όμιλος, 2ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
  • 13:30 - 15:06: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 2ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
  • 15:45 - 17:21: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 2ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
  • 17:40 - 18:16: Ανσάμπλ Γυναικών | Β’ Όμιλος, 2ο σκέλος (3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
  • 18:30 - 19:02: Ανσάμπλ Γυναικών | Α’ Όμιλος, 2ο σκέλος (3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
  • 19:02 - 19:20: Απονομές Μεταλλίων (Σύνθετο Ατομικό Γυναικών, Σύνθετος Αγώνας Ανσάμπλ)

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

  • 15:00 - 15:32: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Στεφάνι
  • 15:37 - 16:09: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Μπάλα
  • 16:14 - 16:54: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 5 Στεφάνια
  • 17:00 - 17:30: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Στεφάνι, Μπάλα, Ανσάμπλ: 5 Στεφάνια)
  • 17:30 - 18:02: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορύνες
  • 18:06 - 18:46: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορδέλα
  • 18:51 - 19:31: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες
  • 19:36 - 20:06: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Κορύνες, Κορδέλα, Ανσάμπλ: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
  • 20:06 - 20:25: Τελετή Λήξης

Δηλώσεις αθλητριών - χαιρετισμοί επισήμων ενόψει της διοργάνωσης

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Σταθόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου: "Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση, η ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής από πλευράς της FIG προς την Ε.Γ.Ο. για μια ακόμα χρονιά, αποτελεί επιβεβαίωση των μεγάλων και σταθερών προσπαθειών μας για την ανάπτυξη του αθλήματος και την υλοποίηση διοργανώσεων υψηλού επιπέδου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ομοσπονδία να υποδεχθεί σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης από 31 χώρες, μεταξύ αυτών κατόχους παγκόσμιων και ευρωπαϊκών τίτλων, οι οποίες θα αγωνιστούν μαζί με την Εθνική μας ομάδα με στόχο πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής που θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου στις 17-19 Μαρτίου, χαρακτηρίζεται από άρτιες υποδομές, υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και οργανωτική αρτιότητα. Προσκαλούμε όλα τα μέλη της οικογένειας της Ρυθμικής Γυμναστικής, αλλά και όλους τους φίλους του αθλητισμού να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει".
 

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Αϊνδιλή, υπογράμμισε: "Καλωσορίζουμε τις αποστολές από 31 χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, το οποίο πραγματοποιείται στη χώρα μας για δεύτερη χρονιά. Είναι μία διοργάνωση που έχει ξεχωριστή σημασία για τις Εθνικές μας ομάδες, καθώς διανύουμε μία προ-Ολυμπιακή χρονιά και αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη πρόβα μας, με την οποία ξεκινάμε τη διαδικασία για την κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης για το Παρίσι.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ακόμα περισσότερο στις αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας Ατομικού και Ανσάμπλ. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να έρθουν στο Φάληρο, να τις στηρίξουν και να τις χειροκροτήσουν".
 
Η πρωταθλήτρια του Ατομικού Γυναικών Παναγιώτα Λύτρα, δήλωσε ενόψει των αγώνων: "Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, είμαι έτοιμη να δείξω τα καινούργια προγράμματά μου και θέλω να τα εκτελέσω όσο καλύτερα γίνεται, παρότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Η διοργάνωση αυτή μοιάζει με παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος. Δικός μου στόχος είναι να μπω σε κάποιον από τους τελικούς οργάνων. Όσο για τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, αυτός είναι ασφαλώς η κατάκτηση της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι θετικό ότι θα αγωνιστούμε μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους. Μας δίνει μία επιπλέον ώθηση. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο στάδιο από την Παρασκευή και να μας στηρίξει με την παρουσία και με το χειροκρότημά του".
 
Εκ μέρους των αθλητριών της Εθνικής Ανσάμπλ, το εμπειρότερο μέλος της ομάδας, η Χριστίνα Ρήγα, τόνισε: "Το Aphrodite Cup ήταν μία δοκιμή για μας, είδαμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και τώρα προετοιμαζόμαστε ώστε να παρουσιαστούμε βελτιωμένες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλουμε να δείξουμε τα δύο προγράμματά μας χωρίς λάθη, να τα εκτελέσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να προσπαθήσουμε να μπούμε στους τελικούς. Έχουμε δουλέψει πολύ, είμαστε αισιόδοξες και έχουμε εμπιστοσύνη η μία στην άλλη.

Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια και η δύναμη που θα μας δώσει η γεμάτη κερκίδα. Περιμένουμε ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα μας για να μας εμψυχώσει. Η παρουσία του μας ανεβάζει επίπεδο και μας δίνει κίνητρο για να εκτελέσουμε τα προγράμματά μας όσο καλύτερα μπορούμε".
 
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ανέφερε:
"Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στη φιλόξενη πόλη μας κορυφαίες αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής από 31 χώρες, οι οποίες θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου.

Η πόλη του Παλαιού Φαλήρου έχει επενδύσει σε αυτό το όμορφο και κατεξοχήν γυναικείο άθλημα και μετά την επιτυχημένη τέλεση του 8ου Aphrodite Cup γιορτάζουμε τώρα τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ευχαριστούμε την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, μαζί με την οποία θα διοργανώσουμε αυτή την σπουδαία εκδήλωση, όπως επίσης τον Γ.Ο.Π.Φ. "Η Αρμονία” που ήταν ο εμπνευστής αυτής της ιδέας. Σας περιμένουμε όλους στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου, για να υποδεχθούμε και να χειροκροτήσουμε τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής και τις Εθνικές μας ομάδες όπως τους αξίζει".
 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε στον χαιρετισμό του: "Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής στη χώρα μας, για 2η χρονιά, αποδεικνύει όχι μόνο τις άρτιες οργανωτικές ικανότητες και το υψηλότατο αγωνιστικό επίπεδο των εθνικών μας ομάδων, αλλά και τη διαρκή εξωστρέφεια του ελληνικού αθλητισμού, ο οποίος επιστρέφει τα τρία τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο επίκεντρο, εκεί που του αρμόζει, σε όλα τα αθλήματα.

Μέσα από τέτοιες σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, όπως τούτη όπου συμμετέχουν αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης, αναβαθμίζεται περαιτέρω το άθλημα και παράλληλα προβάλλεται η Ελλάδα μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με πολυποίκιλα εθνικά οφέλη. Επιπλέον, η απόφαση να ισχύσει για τους πάντες δωρεάν είσοδος στους αγώνες, προωθεί περισσότερο τη ρυθμική γυμναστική και βοηθά την κοινωνία και κυρίως τη νέα γενιά, τα παιδιά, να έρθουν ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό και τις αξίες του.
Σας αξίζουν πολλά μπράβο. Καλή επιτυχία!"

 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, δήλωσε: "Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας και συνδέεται τόσο με την οργανωτική ικανότητα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, όσο και με την ανοδική πορεία της ρυθμικής γυμναστικής τα τελευταία χρόνια. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό του αθλήματος που έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας και υποστηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των ανθρώπων της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος.

Ο μεγάλος αριθμός των συμμετοχών από 31 χώρες, όπως και τα λαμπρά ονόματα, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες που θα συμμετάσχουν, προμηνύουν εξαιρετικούς αγώνες όπως και υψηλό θέαμα για τους φιλάθλους. Πρόκειται για κομβικής σημασίας αγώνες, καθώς αποτελούν το πρώτο βήμα στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 του Παρισιού, όπου εύχομαι και ελπίζω να έχουμε εκπροσώπηση.

Για την Ολυμπιακή οικογένεια είναι πολύ σημαντική η εξασφάλιση του Ολυμπιακού εισιτηρίου τόσο από πλευράς του ανσάμπλ όσο και του ατομικού, ειδικά μετά την απουσία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, στο Τόκυο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες όπως και στην Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων".
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε στον χαιρετισμό του: "Με χαρά υποδεχόμαστε τα μεγαλύτερα ονόματα της ρυθμικής γυμναστικής που θα παρευρεθούν στην Αθήνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στο "Σπίτι της Ελληνικής Γυμναστικής", το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου. Αθλήτριες του αθλήματος που θα βρεθούν στη χώρα μας, μαζί με Ελληνίδες εκπροσώπους σε μια λαμπερή παγκόσμια διοργάνωση γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας της Χώρας μας.

Πρωταθλήτριες από άλλες χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής ,τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και τη Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Με μεγάλη συγκίνηση και ακόμα μεγαλύτερη περηφάνια, βρισκόμαστε όλοι και όλες στο πλευρό της Εθνικής μας Ομάδας Ανσάμπλ, για να καμαρώσουμε τα χρυσά κορίτσια μας που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, αυτή την κορυφαία διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Αττική μας.

Η Διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής αποτελεί ένα μεγάλο στόχο για την αναβάθμιση του αθλήματος στη χώρα μας παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη.

Η Ρυθμική γυμναστική είναι ένα ξεχωριστό άθλημα που διακρίνεται για την ομορφιά, τη χάρη και το εντυπωσιακό θέαμα. Η Περιφέρεια στηρίζει αυτονόητα τις προσπάθειες της Εθνικής μας, καθώς ως Έλληνες και ως λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης έχουμε χρέος να τιμούμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας όχι μόνο συμβολικά, αλλά έμπρακτα δημιουργώντας προϋποθέσεις για το μέλλον. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και για εμένα προσωπικά, η στήριξη του αθλητισμού αποτελεί μια συνειδητή πολιτική επιλογή, με υψηλή προτεραιότητα στην ατζέντα μας.

Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, διαθέτουμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση ή την εξ αρχής δημιουργία μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου. Χώροι εμβληματικοί, που για χρόνια έμεναν κλειστοί ή τελούσαν υπό απόλυτη υποβάθμιση, αποκτούν νέα πνοή και αποδίδονται στην κοινωνία.

Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στους αθλητές και τις αθλήτριές μας, αξιοπρεπείς συνθήκες προπόνησης, ενώ παράλληλα δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να απολαύσει τη χαρά της άσκησης και να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει έχουν ως στόχο να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει μια μητρόπολη αθλητισμού και να φιλοξενεί παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις, σε σύγχρονες υποδομές και με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τη διαμονή και μετακίνηση των συμμετεχόντων.

Έχουμε την ισχυρή βούληση, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την πραγματοποίηση τέτοιων μεγάλων έργων στην Αττική μας, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την προβολή της στο διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν σημαντικές αξίες όπως την ευγενή άμιλλα και την αξία στης άθλησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Με τις ευχές μου να καμαρώσουμε την Εθνική μας σε νέες διακρίσεις τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πάντα μαζί σας με όλες μας τις δυνάμεις, για να πορευόμαστε ακριβώς πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά και να ευχηθώ σε όλες τις αθλήτριες καλή Επιτυχία!"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος