
Το 'ευχαριστώ' του Novak Djokovic στα ελληνικά
Να ξέρει άραγε ο Nole και καμία άλλη ελληνική λέξη - εκτός από το εθνικό μας επίθετο;
Ο Novak Djokovic έγραψε -για μία ακόμη φορά- ιστορία, με την κατάκτηση του ATP Finals στο Τορίνο. Απέναντι στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Jannik Sinner που έπαιζε "εντός έδρας", ο σέρβος τενίστας πήρε την εκδίκησή του για την ήττα από τον 22χρονο στη φάση των ομίλων και απέδειξε το μεγαλειώδες ταλέντο του.
Πλέον, ο Djokovic μπορεί να αποκαλείται -δικαιωματικά- ο "βασιλιάς" των ATP Finals, έχοντας κατακτήσει 7 τίτλους στις 9 συμμετοχές του. Μάλιστα, κατάφερε να ξεπεράσει τον Roger Federer, ο οποίος ακολουθεί με 6.
Μάλιστα, μετά την εντυπωσιακή του νίκη με 2-0 (6-3, 6-3) επί του Sinner, ο Djokovic μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV. "Έμεινα κι εγώ έκπληκτος από το επίπεδο τένις που έπαιξα στα τελευταία δύο παιχνίδια. Νομίζω ότι ο Jannik κατάλαβε από την αρχή ότι είμαι πολύ καλά.", ανέφερε μεταξύ άλλων ο τενίστας, ενώ έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας "ευχαριστώ" στα ελληνικά.
Η σημασία της νίκης του Djokovic
Στα 36 του, ο Djokovic είχε ήδη εξασφαλίσει το Νο. 1 της κατάταξης στο τέλος της χρονιάς για όγδοη φορά, κερδίζοντας τον εναρκτήριο αγώνα του στο ATP Finals. Μετά από αυτό το τουρνουά, θα γίνει και ο πρώτος παίκτης που θα κατέχει το Νο. 1 της κατάταξης για 400 εβδομάδες, με τον Roger Federer στις 310 να είναι ο μόνος άλλος που ξεπερνά το όριο των 300 εβδομάδων.
Το πιο αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στα τελευταία 15 χρόνια που ένας παίκτης έφτασε στον τελικό και των τεσσάρων τουρνουά Grand Slam και των ATP Finals. Η προηγούμενη φορά ήταν όταν το είχε κάνει και πάλι ο ίδιος, το 2015.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Οι 5 πιο 'ακριβοί' Έλληνες παίκτες σύμφωνα με το Transfermarkt
Ποιος πιστεύεις ότι βρίσκεται στο νούμερο 1;
Γραφει Γιαννης ΣπανοςH εξήγηση πίσω από τα χρωματιστά παρκέ στο NBA
Έχει να κάνει με μια νέα διοργάνωση.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΌταν ο Mike Tyson έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της πυγμαχίας
Ήταν μόλις 22 ετών και δεν τον γνώριζε κανείς.
Γραφει Νικη ΚοντομηναLebron James, ο ασταμάτητος
Έχει φτάσει πλέον τους 109 αγώνες, με 30 ή περισσότερους πόντους ως Laker, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Kobe Bryant.
Το 1000ό γκολ του Pelé
Μία ημέρα σαν σήμερα, ο βραζιλιάνος θεός της μπάλας έγραφε ιστορία. Ή τουλάχιστον έτσι λέει ο μύθος.
Γραφει Μπαμπης Δουκας