Ο παίκτης της Εθνικής, για τον οποίο μιλάει όλη η Ελλάδα - Το απίστευτο τρίποντο

O νέος ήρωας της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ, με ένα απίστευτο τρίποντο, έστειλε το ματς με την Τσεχία στην παράταση. Ο γκαρντ απέδειξε ότι έχει το μέταλλο του ηγέτη, οδηγώντας την Ελλάδα σε μια σπουδαία νίκη.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 22 Φεβρουαρίου 2025

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι το νέο μεγάλο όνομα του ελληνικού μπάσκετ. Ο γκαρντ του Άρη έγραψε ιστορία στον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Τσεχία για τα προκριματικά του Eurobasket 2025, με μια εμφάνιση που θα θυμόμαστε για χρόνια.

Το απίστευτο τρίποντο που πέτυχε με δύο δευτερόλεπτα να απομένουν στην κανονική διάρκεια, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 93-89.

Ψύχραιμο τρίποντο

Ο 28χρονος γκαρντ έμεινε ψύχραιμος όταν όλα έδειχναν χαμένα. Με την Ελλάδα πίσω στο σκορ (77-74) και τον χρόνο να λιγοστεύει επικίνδυνα, πήρε τη μπάλα, έκανε μια ντρίμπλα προς τα δεξιά και εκτέλεσε από μακριά. "Γενικά αυτό είναι το σουτ μου, και στον Άρη, και στην Εθνική. Αυτό το σουτ με τη δεξιά ντρίμπλα, με αυτό το βηματισμό είναι κάτι που μου αρέσει να εκτελώ", δήλωσε μετά το παιχνίδι.

Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους, 5/9 τρίποντα και 27 λεπτά συμμετοχής, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην Εθνική ομάδα. Με αυτή τη νίκη, η Ελλάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Eurobasket 2025 μία αγωνιστική πριν από το τέλος των προκριματικών.

Ποιος είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος

Ο Βασίλης Τολιόπουλος γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1996 στην Αθήνα και αγωνίζεται ως πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Πανιωνίου και πέρασε από ομάδες όπως ο Ίκαρος Καλλιθέας, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Ολυμπιακός, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2016. Από το 2019 είναι βασικός πυλώνας του Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ την περσινή σεζόν αναδείχθηκε o "Πιο Βελτιωμένος Παίκτης" της Basket League.

Η πορεία του στις Εθνικές ομάδες ξεκίνησε από τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια, φτάνοντας μέχρι την Ανδρών, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 2021. Το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την Ελλάδα να φτάνει μέχρι τα προημιτελικά.

Το μέλλον της Εθνικής στα χέρια του

Ο Τολιόπουλος έχει κερδίσει το σεβασμό των συμπαικτών του αλλά και του προπονητή του στην Εθνική, Βασίλη Σπανούλη. Αγωνίζεται στη θέση που μεγαλούργησε ο "Kill Bill" και φαίνεται πως έχει επηρεαστεί από τη νοοτροπία του θρυλικού αρχηγού του Ολυμπιακού.

Η Εθνική βρήκε έναν νέο ηγέτη που μπορεί να σηκώσει το βάρος στα δύσκολα. Και αν συνεχίσει έτσι, το Eurobasket 2025 ίσως να έχει πολλές τέτοιες βραδιές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το απίθανο ποσό που κοστίζουν τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η αυλαία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων άνοιξε στο Μιλάνο με την εντυπωσιακή τελετή έναρξης να φέρει τον τίτλο "Αρμονία" και να πλαισιώνεται από τους Mariah Carey και Andrea Bocelli.

Οι Σαουδάραβες τρολάρουν τον Ronaldo με αφίσες περί εξαφάνισης

Μια περίεργη εικόνα στα social media άνοιξε νέα συζήτηση γύρω από το σαουδαραβικό ποδόσφαιρο, την πίεση των σταρ και το πώς αντιδρά το κοινό όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως αναμένονται.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O πρεσβευτής της Rolex, Carlos Alcaraz, γίνεται ο νέοτερος παίκτης που ολοκληρώνει το Carrer Grand Slam

Σε ηλικία μόλις 22 ετών, ο Alcaraz έχει πλέον κατακτήσει και τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά του αθλήματος.

Έρχεται σοβαρή Τιτανομαχία: Μιχάλης Ζαμπίδης εναντίον Floyd Mayweather στο ΟΑΚΑ

Η αναμέτρηση που κανείς δεν περίμενε είναι γεγονός: Μιχάλης Ζαμπίδης και Floyd Mayweather θα βρεθούν αντιμέτωποι στο ρινγκ του ΟΑΚΑ τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο αήττητος θρύλος της πυγμαχίας έρχεται στην Αθήνα για έναν αγώνα με τον πανίσχυρο δικό μας, Iron Mike.

Το πιο χαοτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Ευρώπης δεν μπορείς να το δεις στην τηλεόραση

Σε μια λίγκα χωρίς φαβορί, η βαθμολογία ανατρέπεται συνεχώς, οι ρόλοι αλλάζουν και κάθε αγωνιστική μοιάζει με ρίψη ζαριών. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο γίνεται συνώνυμο με το χάος.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης