Τι μάθαμε από τα χθεσινά ματς του Champions League

Όλα όσα κρατάμε από τα Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ και Μπορούσια Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Φεβρουαρίου 2020

Το βράδυ της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020 έλαβαν χώρα τα 2 πρώτα παιχνίδια για την φάση των "16" του Champions League. Στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης, η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Λίβερπουλ, ενώ κάτι αντίστοιχο έκανε και η Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Signal Iduna Park. To Esquire κρατά κάποια πράγματα από αυτά τα δύο παιχνίδια και ανυπομονεί για τις ρεβάνς. 

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0

Η Ατλέτικο έκανε μία μάλλον συνηθισμένη υπέρβαση

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atlético de Madrid (@atleticodemadrid) on

Είναι αλήθεια πως ο Diego Simeone δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της σταδιοδρομίας του στην ερυθρόλευκη πλευρά της Μαδρίτης και τον πάγκο της Ατλέτικο. Ίσως το γεγονός πως βρίσκεται για 9η συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο των Ροχιμπλάνκος να τον έχει εγκλωβίσει στις σκέψεις και τις ιδέες του γύρω από το ποδόσφαιρο που πρέπει να παίξει ή ακόμη και να έχει πέσει θύμα των επιτυχιών στις οποίες οδήγησε την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, χθες ήταν ο γνωστός Cholo, που εντελώς κυνικά οδήγησε την Ατλέτικο στη νίκη, κάνοντας αυτό που γνωρίζει εξαιρετικά καλά: Να βρίσκει το γκολ (ή τα γκολ) που χρειάζεται και στη συνέχεια να "κλειδώνει" τον αντίπαλο. Κι ας είχε η Λίβερπουλ κατοχή μπάλας που πλησίαζε το 70%. Οι 7 τελικές των Κόκκινων, χωρίς καμία στον στόχο, επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

Better call Saul

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague) on

Ο Saul Niguez είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Ατλέτικο που φέτος δεν παίζει στα γνωστά του standards απόδοσης. Μία όμως προσφιλής συνήθεια του 25χρονου Ισπανού μέσου είναι να κάνει μεγάλες εμφανίσεις και να πετυχαίνει καθοριστικά γκολ στις σημαντικές βραδιές του Champions League (θυμήσου απλά το 1-0 με Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του 2016 ή τον νικηφόρο ημιτελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης ένα χρόνο μετά). Στο Champions League της σεζόν 2019-2020, το πρώτο του τέρμα έτυχε να το πετύχει στο πιο κρίσιμο έως τώρα ματς της ομάδας του, απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο, δίνοντας μάλιστα τη νίκη. Καθόλου άσχημα.

Η Λίβερπουλ υποφέρει από ναυτία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά τα ματς που οι Κόκκινοι έχουν κατέβει με την κανονική τους ομάδα. Διόλου τυχαία, και οι δύο ήττες είναι στο Champions League, όπου η Λίβερπουλ έχει χάσει στα 7 από τα 11 τελευταία της εκτός έδρας παιχνίδια. Χθες είχε σε πολύ κακή μέρα τους Mohamed Salah και Sadio Mane και μένει να δούμε αν το Anfield θα αποδειχθεί για ακόμη μία φορά το μυστικό της διάκρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

O Erling Haaland είναι όντως τανκ

Τι να πρωτοπεί κάποιος για το παιδί-θαύμα από τη Νορβηγία, που σε 7 ματς Champions League έχει σημειώσει 10 γκολ; Από τη στιγμή που μετακόμισε στην Βεστφαλία, πριν λίγες εβδομάδες, μοιάζει να έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδό του, και αυτό χωρίς να έχει βελτιώσει το κοντρόλ του, την ντρίμπλα του και την πάσα του - και τα τρία, μαζί με άλλους τομείς του παιχνιδιού θα συμβούν σίγουρα στο μέλλον και κατά πάσα πιθανότητα πολύ σύντομα. Ακόμη και έτσι όμως, μόλις στα 19 του χρόνια, μπορεί και κάνει τη διαφορά σε ματς του κορυφαίου επιπέδου. Ήδη ένας elite striker.

Ο Neymar μπορεί να κάνει τη διαφορά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague) on

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες από την αρχή της σεζόν, εντός και εκτός γηπέδου, αρκετές από αυτές με δική του υπαιτιότητα. Οι Παριζιάνοι οπαδοί σχεδόν τον μίσησαν μετά το σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού και γενικότερα δεν θα λέγαμε πως περνά και τις καλύτερες ημέρες του στην Πόλη του Φωτός. Όλα τα παραπάνω ωστόσο δεν σημαίνουν πως δεν μπορεί να καθαρίσει μόνος του στον επαναληπτικό. Χθες άλλωστε ήταν από τους καλύτερους της Παρί.

Ο Thomas Tuchel ίσως κινδυνεύει

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Tuchel Fanpage (@thomas_tuchel_fp) on

Ο 46χρονος Γερμανός προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν θα κριθεί αυστηρά και δίκαια στο τέλος της χρονιάς με βάση τα όσα θα καταφέρει η ομάδα του στο CL. Σε περίπτωση που η ομάδα του δεν κατορθώσει να ανατρέψει τα δεδομένα με την Ντόρτμουντ, αυτό ίσως να γίνει και νωρίτερα. Και σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστο για τον ίδιο.


Διάβασε ακόμη για τους προπονητές που παραδίδουν μαθήματα στυλ με τις εμφανίσεις τους, τον αντισυμβατικό προφήτη Roberto Baggio και τι ακριβώς ισχύει με το Financial Fair Play στο ποδόσφαιρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος