Οι προπονητές που παραδίδουν μαθήματα στυλ με τις εμφανίσεις τους

Το Χόλιγουντ έχει μείνει πίσω στην κούρσα του στιλιστικού πρωταθλήματος.

O Santiago Solari είναι η τελευταία είσοδος στην ομάδα των style icons που επηρεάζουν το αντρικό ντύσιμο σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη. Το Χόλιγουντ έχει μείνει πολύ πίσω στην κούρσα του στιλιστικού πρωταθλήματος: οι διάσημοι ηθοποιοί συνήθως υπερβάλλουν στις μέρες μας, θυμίζοντας περισσότερο ξεπεσμένος rockers και εφηβικά pop idols παρά κλασικές αξίες. Όμως και τα αστέρια του ποδοσφαίρου δεν πάνε πίσω. Αρκεί να σκεφτεί κανείς τις στιλιστικές επιλογές του Neymar και θα καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε. Σε ποιον, λοιπόν, πέφτει το βάρος του νέου αντρικού στυλ;

Κι όμως εκείνοι που κάποτε χλευάστηκαν για τις παλιομοδίτικες τακτικές τους, οι προπονητές δηλαδή, δεν κυριαρχούν πια μόνο πίσω από τους πάγκους. Αντίθετα δίνουν γραμμή με το ντύσιμό τους. Όλοι τους; Φυσικά κι όχι. Υπάρχουν όμως αρκετοί που παραδίδουν μαθήματα στυλ τόσο εντός όσο κι εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Πάρε μπλοκάκι και σημείωνε τις οδηγίες τους.

Οι προπονητές που παραδίδουν μαθήματα στυλ με τις εμφανίσεις τουςSantiago Solari

Προπονητικά προσόντα: Από τη Ρεάλ Μαδρίτης Β' ομάδα στην πρώτη ομάδα σε χρόνο dt.

Στιλιστικά προσόντα: Το παρατσούκλι του (τον φωνάζουν Sexy Solari) μόνο τυχαίο δεν είναι. Καλοραμμένα κοστούμια στο στυλ του συμπατριώτη του Jorge Valdano. Όσο για το μαλλί του; Στα 40 του χρόνια ο Αργεντινός σου δίνει έναν καλό λόγο για να τον ζηλεύεις. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι στην προπόνηση δεν φορά τα αρχικά του (SS) για να αποφύγει τον οποιοδήποτε συσχετισμό με το γνωστό ναζιστικό τάγμα.

 

Πεπ Γκουαρντιόλα στυλPep Guardiola

Προπονητικά προσόντα: Η καλύτερη Μπαρτσελόνα, η καλύτερη Μπάγερν; Τώρα προσπαθεί να κάνει το ίδιο και στη Μάντσεστερ Σίτι.

Στιλιστικά προσόντα: Ο Guardiola μεταμορφώθηκε μέσα από τα χρόνια. Ξεκίνησε την στιλιστική του πορεία φορώντας επώνυμα casual brands, όπως η Dsquared2, για να μεταπηδήσει σε πολύ βασικές και κλασικές αξίες: αυστηρά αποχρώσεις του μαύρου, του γκρι και του λευκού. Αδύνατο να πέσει έξω με αυτές τις επιλογές. Του αρέσουν οι στενές γραμμές, το καλοξυρισμένο κεφάλι, το μούσι των τριών ημερών και -ω, ναι!- οι κίτρινες γραβάτες.

 

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στυλGareth Southgate

Προπονητικά προσόντα: 28 χρόνια μετά, οι Άγγλοι έφτασαν ξανά σε ημιτελικό Μουντιάλ κάτω από τις οδηγίες του και πίστεψαν ξανά στο θαύμα. Καθόλου μικρό επίτευγμα.

Στιλιστικά προσόντα: Το γιλέκο είναι ήδη το νέο φυλαχτό για κάθε Άγγλο φίλαθλο. Το συγκεκριμένο κομμάτι είδε τις πωλήσεις του να ανεβαίνουν κατά 35% στο πολυκατάστημα Marks and Spencer, του brand που είναι ο επίσημος χορηγός των κοστουμιών της Εθνικής Αγγλίας. Όσο περνούν οι μέρες, τόσο περισσότεροι οπαδοί είναι ντυμένοι σαν κι αυτόν στις εξέδρες.

 

Νίκο Κόβατς στυλNiko Kovac

Προπονητικά προσόντα: Μετά τις επιτυχίες στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά στη Μπάγερν Μονάχου. Έστω κι έτσι ο Κροάτης έχει φτιάξει πολύ δυνατό βιογραφικό.

Στιλιστικά προσόντα: Η Βαυαρία δεν ήταν ποτέ τόσο στιλάτη, παρά μόνο την εποχή του Guardiola. Μάλλινα πανωφόρια, λευκά sneakers και κομψά chinos. Όσο για τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά; Μία καταπληκτική συλλογή από γιλέκα αλλά και ρολόγια συμπληρώνουν την εικόνα του.

 

MauriciΜαουρίτσιο Ποκετίνο στυλo Pochettino

Προπονητικά προσόντα: To πρόσωπο της Τότεναμ από το 2014 μέχρι σήμερα.

Στιλιστικά προσόντα: Πιστός στην παράδοση των Αργεντινών που τους θέλει να νιώθουν άνετα με τα μαύρα ρούχα, έχει προσθέσει κάποιες πινελιές από βρετανικό στυλ στο ντύσιμό του, όπως τα αδιάβροχα παλτά που τον προστατεύουν από τον μουντό αγγλικό καιρό.

 

 

Φλόρες στυλQuique Sanchez Flores

Προπονητικά προσόντα: Χετάφε, Βαλένθια, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Εσπανιόλ είναι μερικοί μόνο από τους σταθμούς του πολυταξιδεμένου Ισπανού.

Στιλιστικά προσόντα: Άψογο μούσι που φέρνει στο μυαλό τους hipsters, παλτό Chesterfield, πλεχτό cardigan, φαρδιά κασκόλ και δερμάτινες τσάντες. Ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς στο στυλ, ακόμα κι όταν φορά φόρμες.

 

 

Τζούλιαν Νάγκελσμαν στυλJulian Nagelsmann

Προπονητικά προσόντα: Το νέο πρόσωπο της γερμανικής σχολής, μόλις 31 χρονών, στο τιμόνι της νεοφώτιστης στο Champion's Leauge, Χόφενχαϊμ.

Στιλιστικά προσόντα: Ο πιο φρέσκος της λίστας, τα καταφέρνει περίφημα με το στυλ σε ύφος millennials που λανσάρει. Μπουφάν παρκά, καρό πουκάμισα, sneakers και αδιάβροχα πανωφόρια με "μπαλώματα".

 

Αντόνιο Κόντε στυλAntonio Conte

Προπονητικά προσόντα: Γιουβέντους, Ιταλία, Τσέλσι.

Στιλιστικά προσόντα: Απλός, διαχρονικός, ασπρόμαυρος (ίσως ως φόρος τιμής στη Γιούβε) και με λίγα λόγια κλασικός Ιταλός. Πάντα έχεις να μάθεις κάτι από αυτόν.

 

 

 

 

Αντρέι Σεβτσένκο στυλAndriy Shevchenko

Προπονητικά προσόντα: Σαν παίκτης, πολλά πάρα πολλά. Δυστυχώς σαν προπονητής δεν κατάφερε να οδηγήσει την Ουκρανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Στιλιστικά προσόντα: Γαλάζιο πουκάμισο με μπλε γραβάτα για το κοντράστ, ασημένιο ρολόι, παπούτσια με monk strap. Μικρές λεπτομέρειες που προετοιμάζουν μία μεγάλη πορεία στο προπονητικό στυλ.

 

 

Λουίς Ενρίκε στυλLuis Enrique

Προπονητικά προσόντα: Πολύ δυνατή απόδοση στο ξεκίνημα, γνώρισε κάποιες αυξομειώσεις στην πορεία, σήμερα τον βρίσκουμε στον πάγκο της Ισπανίας -ή αλλιώς στην ηλεκτρική καρέκλα της Εθνικής ομάδος.

Στιλιστικά προσόντα: Έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα. Ενδιαφέρει όμως τους φιλάθλους που μπορούν να πάρουν εξαιρετικά tips για casual ντύσιμο. Ακόμα κι όταν επιλέγει all black ξέρει τον τρόπο για να ξεφύγει από κλασικά λάθη.

 

Ερβέ Ρενάρ στυλHervé Renard

Προπονητικά προσόντα: Τι κρίμα που το Μαρόκο δεν πέρασε τη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ.

Στιλιστικά προσόντα: Η ομοιότητα του Γάλλου με τον Jaime Lannister είναι από εντυπωσιακή μέχρι τρομακτική. Κάτι που φυσικά δεν άφησαν ασχολίαστο τα διεθνή μέσα το καλοκαίρι. Πέρα όμως από το παρουσιαστικό του, άφησε εποχή με τα tailor made πουκάμισα που χρειάζονται την κατάλληλη σωματική δομή για να φορεθούν,.

 

Μουρίνιο στυλJosé Mourinho

Προπονητικά προσόντα: Μήπως, πολύ απλά, ότι άλλαξε την προπονητική από τη στιγμή που εμφανίστηκε και μετά;

Στιλιστικά προσόντα: Ο Special One έχει το δικαίωμα να περηφανεύεται -μεταξύ πολλών άλλων- ότι υπήρξε ένας από τους πρώτους σύγχρονους προπονητές που δίδαξαν στυλ. Με κοστούμι ή φόρμες, το στυλ του είναι η πανοπλία του ενάντια στα εκδικητικά βλέμματα δημοσιογράφων κι αντιπάλων. Όσο για τα κομψά φούτερ με φερμουάρ, είναι ο ανεπίσημος πρεσβευτής τους.

 

Κλοπ στυλJürgen Klopp

Προπονητικά προσόντα: Φιναλίστ του League Cup, φιναλίστ στο Europa Leauge, φιναλιστ του Champions League. Βρίσκεται ένα τρόπαιο μακριά από την επιτυχία.

Στιλιστικά προσόντα: Είναι δυνατόν να ντύνεσαι συνέχεια με γυαλιστερές φόρμες και να δείχνεις κομψός; Αν ακολουθήσεις τα βήματα του Klopp, ναι είναι. Μπορεί ο Γερμανός να δείχνει σα να μην ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του, το επιμελώς ατημέλητο όμως στυλ του, ιδιαίτερα όσον αφορά το grooming κομμάτι, φανερώνει ακριβώς το αντίθετο.

 

Ντιέγκο Σιμεόνε στυλDiego Simeone

Προπονητικά προσόντα: Η δικιά του Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η απόδειξη ότι το πείσμα, το πλάνο, η ψυχή, η εμμονή, η σκληράδα και το μαχαίρι στα δόντια είναι ακόμα και σήμερα μία προπονητική τακτική που αποδίδει καρπούς.

Στιλιστικά προσόντα: Οι φήμες λένε ότι παθαίνει αναφυλαξία σε περίπτωση που, από λάθος, βρεθεί κάποιο λευκό ρούχο στην γκαρνταρόμπα του. Θα μπορούσε να γράψει ένα εγχειρίδιο για το πώς να ντυθείς στα μαύρα (παπούτσια, κάλτσες, ζώνη, πουκάμισο, σακάκι) χωρίς να μοιάζεις με μαφιόζο. Ή μήπως, τελικά, θέλει να μοιάζει με γκάνγκστερ;

 

Αντρέ Βίλας ΜπόαςAndré Villas-Boas

Προπονητικά προσόντα: Ξεκίνησε από την Πόρτο, πήγε στην Τσέλσι, τον είπαν Special One νο.2, έφτασε μέχρι το πρωτάθλημα της Κίνας, σήμερα μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται να τρέξει σε αγώνες ράλι.

Στιλιστικά προσόντα: Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις με σμόκιν. Κι όμως ο Πορτογάλος δείχνει να γεννήθηκε για αυτό. Στα συν το πάντα άψογο κούρεμα καθώς και η προσεγμένη αξυρισιά του.

 

Michel στυλMichel

Προπονητικά προσόντα: Ο αιώνιος υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας. Κάποια μέρα θα τα καταφέρει. Προς το παρόν είναι άνεργος μετά την απόλυσή του από τη Μάλαγα. 

Στιλιστικά προσόντα: O Michel γνωρίζει καλά ότι στον σύγχρονο κόσμο οι πάγκοι των γηπέδων και το στυλ δεν είναι θανάσιμοι εχθροί.

 

 

Μίκαελ Λάουντρουπ στυλMichael Laudrup

Προπονητικά προσόντα: "Περνώ τις τελευταίες μέρες μου σαν προπονητής, νομίζω ότι θέλω να αλλάξω πορεία στη ζωή μου" σχολίαζε, πριν κάποιους μήνες, ο Δανός που τον βρίσκουμε στο μακρινό Κατάρ μετά από περάσματα σε ομάδες όπως η Χετάφε κι η Μαγιόρκα.

Στιλιστικά προσόντα: Κάποτε, πριν ακόμη και τον David Beckham, όριζε την μόδα στα κουρέματα των 90s. Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτελεί ένα -όχι και τόσο προβεβλημένο πια- παράδειγμα προς μίμηση.

 

Ζινεντίν Ζιντάν στυλZinedine Zidane

Προπονητικά προσόντα: Το τελευταίο μεγάλο "δεκάρι", ο άνθρωπος που πήρε τη Γαλλία από το χέρι και την οδήγησε στην κορυφή του κόσμου, έχει μετατραπεί σε ένα πολυνίκη προπονητή που μετρά ήδη τρία Champions League στις πρώτες τρεις χρονιές του ως προπονητής στο κορυφαίο επίπεδο.

Στιλιστικά προσόντα: Άψογα κοστούμια στο γήπεδο, αστραφτερό χαμόγελο στις συνεντεύξεις τύπου, καλοξυρισμένο κεφάλι που έχει αποδεχθεί το γεγονός της αραίωσης χωρίς να ντρέπεται, ο Ζιζού είναι όπως πάντα εξαιρετικός σε ό,τι κι αν κάνει.

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα