Kimi Raikkonen, ευχαριστούμε για όλα

Ο τελευταίος οδηγός που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τα χρώματα της Ferrari αποχαιρετά την κόκκινη ομάδα στα 40 του χρόνια.

Οκτώ χρόνια, ακόμα κι όταν έχουν περάσει σε δύο θητείες, είναι πολλά. Είναι αρκετά για να μετατρέψουν την φόρμα σε ένα δεύτερο δέρμα, το μονοθέσιο σε μία επέκταση των χεριών και του σώματος. Οκτώ χρόνια είναι τα χρόνια που πέρασε ο Kimi Raikkonen με το "αλογάκι" της Ferrari, στη μύτη του μονοθέσιού του, στο πέτο της κόκκινης φόρμας του, το χρώμα του πάθους και της φωτιάς που φαντάζουν τόσο ξένα στη Φιλανδική καταγωγή του.

Ο Iceman όμως, παρ' όλο το βόρειο αίμα του, μόνο ψυχρός δεν έχει υπάρξει. Μάλλον περισσότερο συναισθηματικός από όσο έπρεπε, σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να του στοίχισε στην καριέρα του. Σήμερα, στα 40 του χρόνια, ο κόσμος θα πει ότι ο Raikkonen φεύγει από τη Ferrari, γιατί δεν μπορεί πια να τρέξει τόσο γρήγορα, όχι τουλάχιστον με τη συνέπεια που απαιτεί το έμβλημα που κουβαλά στο πέτο, ότι δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις προσδοκίες που κουβαλά το βαρύ όνομα αυτής της ομάδας. Ο κόσμος θα το πει, μπορεί να είναι αλήθεια.

Kimi Raikkonen, ευχαριστούμε για όλα

Είναι επίσης αλήθεια ότι στη δεύτερη του θητεία στη Ferrari, τα κατάφερε διότι προσαρμόστηκε στον ρόλο του δευτεραγωνιστή, πίσω από τον δίκαια πρώτο Sebastian Vettel. Αλήθεια είναι και το ότι ο Raikkonen, τις τελευταίες πέντε σεζόν του, οδηγούσε ένα μονοθέσιο που δεν ήταν πάντοτε ανταγωνιστικό, ενώ εκείνος έκανε πάντα ό,τι του ζητούσε η ομάδα του, σκαρφαλώνοντας 23 φορές στο βάθρο. Την τελευταία σεζόν, ναι μεν αποσύρθηκε τρεις φορές, τερμάτισε όμως δύο φορές δεύτερος και έξι φορές τρίτος.

Tο πρόσωπο του Kimi Raikkonen συνδέεται με τις τελευταίες ευτυχισμένες μέρες της ιταλικής ομάδας

Περισσότερο όμως από όλα ισχύει αυτό: ότι το πρόσωπο του Kimi Raikkonen συνδέεται με τις τελευταίες ευτυχισμένες μέρες της ιταλικής ομάδας, τον τελευταίο παγκόσμιο τίτλο που πανηγύρισε η Ferrari, πίσω στο μακρινό 2007. Κι αν έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε, γι' αυτό δεν φταίει κανείς πέρα από τον ίδιο τον χρόνο. Ο Raikkonen βρέθηκε από το ζενίθ του 2007 σε μία περίεργη χρονιά το 2009: τότε έγινε ο πρώτος οδηγός που κέρδισε βαθμούς τόσο στη Formula 1 όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Το 2012 θα ερχόταν τρίτος με την Lotus, πίσω από τον Vettel και τον Alonso, μπροστά όμως από τον Hamilton και τον Button. Θα ακολουθούσε η πέμπτη θέση την επόμενη χρονιά, η οποία κατά κάποιο τρόπο θα τον οδηγούσε πίσω στην οικογένεια της Ferrari.

Kimi Raikkonen

Μία διαδρομή που τελειώνει τώρα με ανάμεικτα συναισθήματα: από τη μία υπάρχει η λύπη για την αποχώρηση, ύστερα από όλες αυτές τις ευτυχισμένες αναμνήσεις, κι από την άλλη η συνειδητοποίηση ότι πια είχε έρθει ο καιρός για να συμβεί αυτό, έτσι ώστε να δοθεί χώρος σε έναν νέο οδηγό όπως ο Charles Leclerc, που καλείται να κουβαλήσει την Ferrari στην επόμενη μέρα της.

Ο Raikkonen επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε την πορεία του το 2001: στη Sauber. Και η εμπειρία του μπορεί να φανεί πραγματικά χρήσιμη στην οικοδόμηση του ονείρου της Alfa Romeo. Σε κάθε περίπτωση οι Ιταλοί φίλαθλοι του χρωστούν πολλά. Ίσως έχει ακόμα μερικές μεγάλες στιγμές να τους χαρίσει.

Από: Esquire IT

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος