Jenna Coleman, όχι μόνο το κορίτσι του "Ερπετού"

"Σ᾽ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω", σκεφτόμαστε παρακολουθώντας το The Serpent στο Netflix.

Δεν ξέρω αν συνέβη και σε εσάς, αλλά παρακολουθώντας το The Serpent στο Netflix και εντοπίζοντας τη Jenna Coleman, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι σίγουρα κάπου την έχω ξαναδεί. Όπως αποδείχθηκε, ήταν απλώς μία εντύπωση που προέκυψε κατά πάσα πιθανότητα από τη φυσιογνωμία της, ωστόσο η οικειότητα που μπορεί να αποπνέει ένας χαρακτήρας, μόνο ως ατού της ερμηνείας του εκάστοτε ηθοποιού μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Πράγματι, αυτό καταφέρνει η Coleman ως Marie-Andrée Leclerc στη συμπαραγωγή των BBC και Netflix και είναι διπλός άθλος δεδομένης της αρνητικής χροιάς που έχει ο συγκεκριμένος ρόλος. 

Jenna Coleman, όχι μόνο το κορίτσι του "Ερπετού"Netflix

Who is who

Η Jenna Louise Coleman γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1986 στο Blackpool από Βρετανούς γονείς. Η γιαγιά της είναι εκείνη που ευθύνεται για το όνομά της, καθώς θέλησε το εμπνεύστηκε την Jenna Wade, την ηρωίδα της σειράς Dallas. Ο πρώτος μεγάλος της ρόλος ήρθε το 2005, όταν υποδύθηκε την Jasmine Thomas στη βρετανική σαπουνόπερα Emmerdale.

Στο προφίλ της στο IMDb προφανώς φιγουράρει σε περίοπτη θέση η εν λόγω συμμετοχή της, όπως επίσης και τα περάσματα που έχει κάνει από μερικές μίνι σειρές. Προτού κάνει τα πρώτα της βήματα στη μικρή οθόνη ωστόσο, είχε ασχοληθεί με το θέατρο, παίζοντας σε έργα όπως τα Summer Holiday, All My Sons και A Separate Peace. 

>Διάβασε ακόμη: Τι βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες στο Netflix

Η αναγνωρισιμότητα και η καθιέρωση

Υπάρχει λόγος για τον οποίο το πρόσωπο της Coleman μοιάζει τόσο γνώριμο στα μάτια μας, γεγονός που δεν οφείλεται μόνο στην ερμηνεία της στο The Serpent την οποία πρωτύτερα εξήραμε. Εμφανίστηκε σε 38 επεισόδια του Doctor Who στο διάστημα 2012-17 ως Clara Oswald στις σεζόν 7-9 μαζί με τον Matt Smith, ενώ αργότερα πήρε μέρος και στο special επεισόδιο του 2017. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει μία cameo εμφάνιση στο Captain America: The First Avenger ως μία γυναίκα ονόματι Connie. 

η jenna coleman στη σειρά του Netflix, The serpentNetflix

Ο ρόλος της στο Doctor Who αποτέλεσε μετάβαση για εκείνον της βασίλισσας Victoria στην ομώνυμη δραματική σειρά που τα πήγε εξαιρετικά στη βρετανική τηλεόραση. Μετά από 25 επιτυχημένα επεισόδια, η Coleman μεταπήδησε σε άλλα τηλεοπτικά πρότζεκτ, εκ των οποίων τα The Cry και Inside No. 9, για να βρεθεί στο The Serpent του Netflix. 

H μετά "ερπετού" εποχή

H μετά "ερπετού" εποχή βρίσκει την Coleman να ανοίγει τα φτερά της εκτός βρετανικών συνόρων, αλλά και να απολαμβάνει στο έπακρο την επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα που της προσέφερε η πλατφόρμα streaming. Τον περασμένο Φεβρουάριο, έγινε γνωστό ότι μαζί με τον Tom Burke κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία Klokkenluider, το πρώτο σκηνοθετικό εγχείρημα του ηθοποιού Neil Maskell, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προπαραγωγής. 

Η 35αχρονη ηθοποιός παράλληλα, απασχολεί τα περιοδικά, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα κοσμεί αρκετά εξώφυλλά τους, όπως πχ αυτό του RadioTimes. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της φωτογράφισης, παραδέχθηκε ότι το The Serpent της άλλαξε τη ζωή. "Η ανταπόκριση στη σειρά είναι τόσο συναρπαστική και μου έχει προσφέρει τρομερή επιβράβευση", επεσήμανε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Coleman σε σχετική δημοσίευσή της στο Instagram.

η jenna coleman στη σειρά του Netflix, The serpentNetflix

Θυμίζουμε στο μεταξύ πως, ο ρόλος της στο Doctor Who της απέφερε ουκ ολίγες υποψηφιότητες για βραβεύσεις, απλώς ο χαρακτήρας της Marie-Andrée Lecler είναι διεθνούς βεληνεκούς λόγω Netflix. Όλα δείχνουν πως με το Χόλιγουντ δεν έχει τελειώσει. Βασικά, δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.