Nέο αντιικό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με τα NIH, εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2.

Γράφει: Esquire Editors 04 Ιουνίου 2021

Οι επιστήμονες των αμερικανικών Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (ΝΙΗ) ανακοίνωσαν ότι ίσως να έχουν βρει μια νέα και πολλά υποσχόμενη θεραπεία για την covid-19, αφού, κατόπιν δοκιμών, ένα πειραματικό αντιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού έδειξε πως μπορεί να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, το φάρμακο TEMPOL μπορεί να μειώσει τις λοιμώξεις από την covid-19 αναστέλλοντας ένα ένζυμο που χρειάζεται ο ιός για να πολλαπλασιαστεί μόλις βρεθεί μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να περιορίσει τη σοβαρότητα της νόσου, δήλωσαν οι ερευνητές του NIH.

Το φάρμακο δοκιμάστηκε σε πείραμα κυτταρικών καλλιεργειών με ζωντανούς ιούς

"Χρειαζόμαστε επειγόντως πρόσθετες αποτελεσματικές, προσιτές θεραπείες για την covid-19", δήλωσε η δρ Νταϊάνα Μπιάνκι, διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, το οποίο αποτελεί μέρος του NIH. "Ένα χορηγούμενο δια του στόματος φάρμακο που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2 θα ήταν σημαντικό εργαλείο για τη μείωση της σοβαρότητας της νόσου".

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ