Τα νέα, σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Θα πληρώνουν δύο rapid τεστ την εβδομάδα για εργασία, εστίαση, τράπεζες και Δημόσιο.

Γράφει: Esquire Editors 03 Νοεμβρίου 2021

Η ανησυχία και ο προβληματισμός για την νέα έξαρση της πανδημίας κυριάρχησαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, των στενών του συνεργατών και των λοιμωξιολόγων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να αλλάξει το καθεστώς των ελευθεριών που έχουν οι εμβολιασμένοι, καθώς θα σταλεί λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Επίσης, υποστήριξε πως τα μέτρα θα πρέπει να αποσκοπούν στον περαιτέρω περιορισμό των ανεμβολίαστων, που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν, αλλά και να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί από την πλευρά τους υποστήριξαν πως το επόμενο δίμηνο θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, τονίζοντας πως ακόμα το νέο κύμα της πανδημίας δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του. Παράλληλα, παρουσίασαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας προέρχεται κυρίως από τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει μόνο μία δόση ή έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη στιγμή πραγματοποίησαν τον πλήρη εμβολιασμό.

Ωστόσο εκείνο που εξακολουθεί να απασχολεί τόσο τους λοιμωξιολόγους όσο και την κυβέρνηση είναι με ποιον τρόπο θα πείσουν τους περίπου 2 εκατ. πολίτες να κλείσουν ραντεβού με τα εμβολιαστικά κέντρα. Στο τραπέζι έπεσαν αρκετές ιδέες όπως η αποστολή των sms και η καμπάνια ενημέρωσης, όμως καμία δεν φαίνεται ικανή πως μπορεί να τους αλλάξει γνώμη.

80 ευρώ τον μήνα για τεστ θα δίνουν οι ανεμβολίαστοι

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν έτσι μια σειρά από μέτρα- τα οποία ενέκρινε η κυβέρνηση- που στόχο έχουν να σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους. Πρόκειται ουσιαστικά για την τελευταία γραμμή άμυνας, καθώς θα δυσκολέψουν αρκετά την καθημερινότητά τους, αλλά θα επιβαρύνουν σημαντικά και την τσέπη τους, από την στιγμή που θα πρέπει να δίνουν συνολικά 80 ευρώ τον μήνα.

Ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος θα πρέπει πλέον να κάνει δύο διαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα για να πάει στην δουλειά του. Το μέτρο είναι οριζόντιο και ισχύει για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αλλά και σε όσους δεν εργάζονται. Έτσι από το Σάββατο θα πρέπει όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, να επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ στα κομμωτήρια, στα εμπορικά καταστήματα, στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, στις τράπεζες αλλά και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ