Κι αν η σειρά 'Άγιος Παΐσιος' είναι απλά ένα ιστορικό παραμύθι;

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλά στο TheTOC για τη σειρά 'Άγιος Παΐσιος', το ekklisiaonline που του ζητά 200.000 ευρώ και τις φωτογραφίες Μητροπολιτών με χρυσαυγίτες.

Γράφει: Esquire Editors 17 Φεβρουαρίου 2022

Στις δικαστικές αίθουσες ενδέχεται να βρεθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την μήνυση και αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει εναντίον του το site ekklisiaonline για τις αναρτήσεις που έκανε ο γνωστός συγγραφέας στο Facebook, σχετικά με το σίριαλ "Άγιος Παΐσιος" το οποίο αποκάλεσε "πρότζεκτ με την αποβλάκωση".

Ο πρώην βουλευτής σχολίασε στο TheTOC τις επιθέσεις που δέχτηκε από Μητροπολίτες και μερίδα του Τύπου, μίλησε για τις 200.000 ευρώ που φαίνεται να του ζητά η εκκλησιαστική ιστοσελίδα, αναφέρθηκε στη Χρυσή Αυγή, αλλά κυρίως εξηγεί τι είναι αυτό που τον ενόχλησε στη συγκεκριμένη σειρά για τη ζωή του Αγιου Παΐσιου που προβάλει το Mega.

"Τρίζουν τα κόκαλα των ιστορικών"

"Αυτή η σειρά διαφημίζεται και πλασάρεται ως ιστορική - βιογραφική σειρά του Αγίου Παΐσιου. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν αυτή η σειρά ονομαζόταν θρησκευτικό παραμύθι, μύθοι και θρύλοι του ελληνικού λαού, οι αδερφοί Γκριμ στην Καινή Διαθήκη. Αν προβαλλόταν δηλαδή ο χαρακτήρας ο φανταστικός της ιστορίας που περιγράφεται. Νομίζω ότι τρίζουν όλα τα κόκκαλα των ιστορικών αυτή τη στιγμή και συγχρόνως θεωρώ ότι είναι μία εξευτελιστική, μία πολύ μεγάλη ύβρις απέναντι στην ιστορική έρευνα και στον κόπο που κάνουν οι ιστορικοί επιστήμονες σε αυτή την χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο, με το να παίρνουμε ένα παραμύθι και να το βαφτίζουμε ιστορική σειρά. Εκεί είναι το πρόβλημά μου", είπε χαρακτηριστικά.

"Δεν μπορούμε να πάμε αύριο το πρωί στα σχολεία και να τους πούμε "ξέρετε; Η Χιονάτη υπήρξε πραγματικά. Η ιστορία που θα σας πούμε είναι πραγματική. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα". Υπάρχει μία δεοντολογία" πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε μάλιστα εγκληματικό το να πλασάρεις ένα παραμύθι ως απότοκο ιστορικής έρευνας.

"Στο δεύτερο ή στο τρίτο επεισόδιο, θα δείτε παραδείγματος χάριν τον Άγιο Παΐσιο να βλέπει τον Χριστό και η σειρά δεν υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα ψυχωσικό επεισόδιο του Παΐσιου ή ότι ήταν ένα όραμα του Παΐσιου, υποστηρίζει ότι αυτό που βλέπει είναι ο Χριστός. Είναι δυνατόν μετά από αυτό να μη μιλήσω για αποβλάκωση; Νομίζω ότι ο όρος που χρησιμοποίησα ήταν απ’τους ηπιότερους που θα μπορούσα να φανταστώ. Θα μπορούσα να πω πολύ σκληρότερα λόγια για αυτό" υπογράμμισε.

"Ποτέ καμία κυβέρνηση, ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κανένα κανάλι, ούτε μικρό ούτε μεγάλο δεν είχε τολμήσει μέχρι σήμερα να σερβίρει ένα παραμύθι ως ιστορική σειρά" συνέχισε, τονίζοντας ότι "δυστυχώς είμαστε εκπαιδευμένοι στην αποβλάκωση τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Εκπαιδευμένοι στη σαχλαμάρα, στην ανοησία, στην προκατάληψη, στο κουτσομπολιό, στα κατινοδικεία. Αλλά τουλάχιστον τα κατινοδικεία ήταν κατινοδικεία ευθύς εξαρχής. Δεν προσπάθησε κανείς να τα πλασάρει ως κάτι άλλο".

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ