Μία νέα γενιά αστέρων στο Australian Open

7 νέοι τενίστες που αναμένεται να λάμψουν στη φετινή διοργάνωση.

Η νέα γενιά του παγκοσμίου τένις μπορεί να έχει προεξάρχοντα τον απόντα από το Australian Open και Νο.1 στον κόσμο Carlos Alcaraz, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δε θα έχει έντονη παρουσία στο πρώτο Grand Slam της σεζόν. Οι παλιοσειρές Djokovic και Nadal βρίσκονται μεν στα τέλη της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους, θεωρούνται δε μέχρι και σήμερα φαβορί για τον τίτλο κάνοντας τη ζωή των μικρών πιο δύσκολη. Ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι καλύτεροι εκπρόσωποι της νέας γενιάς στο τένις ανδρών; Παρακάτω βρίσκεις 7 από εκείνους που περιμένουμε να τι ψάρια θα πιάσουν στη Μελβούρνη

Jannik Sinner (Ιταλία)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannik Sinner (@janniksin)

Ο Ιταλός Νο.16 στον κόσμο έχει προλάβει ήδη να γράψει μερικές σημαντικές πορείες σε Grand Slam, έχοντας φτάσει στον 4ο γύρο σε κάθε ένα από αυτά. Έπαιξε στο παιχνίδι της χρονιάς για το 2022 όταν και ηττήθηκε στον προημιτελικό του US Open από τον Alcaraz, ωστόσο τόσο η σταθερότητά του, όσο και η εκρηκτικότητά του σε κάθε επιφάνεια, μας κάνουν σίγουρους ότι θα πρωταγωνιστεί για χρόνια. 

Dalibor Svrcina (Τσεχία)

Οι Τσέχοι έχουν καταφέρει να μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις νέες ηλικίες του τένις σε άνδρες και γυναίκες και ο 20χρονος Svrcina πέτυχε ήδη την πρώτη του μεγάλη νίκη στο Open κόντρα στον Jaime Munar.  Δεν θα εκπλαγούμε αν βάλει δύσκολα και στον Nishioka στον δεύτερο γύρο. 

Sebastian Korda (ΗΠΑ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sebi (@sebastiankorda)

"Η πιο καθαρή τεχνική στον κόσμο": Έτσι χαρακτήρισε το παιχνίδι του Korda o Novak Djokovic πριν τον αντιμετωπίσει στον τελικό της Αδελαΐδας. Ο 22χρονος Αμερικανός βρίσκεται στο Νο.31 του κόσμου και αποτελεί έναν από τους πιο fun-to-watch παίκτες του κόσμου. Στην Αυστραλία θέλει να ξεπεράσει τον 3ο γύρο στον οποίο έφτασε πέρυσι. 

Jiri Lehecka (Τσεχία)

Άλλος ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος του τσεχικού τένις, ο 21χρονος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Borna Coric στον πρώτο γύρο, παίζοντας υποδειγματικά. Πριν το Grand Slam είχε κερδίσει τον Zverev και γενικότερα το 2023 δείχνει ότι μπορεί να ξεχωρίσει. 

Holger Rune (Δανία)

Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 20 χρόνια ζωής, εντούτοις έχει καταφέρει να γράψει σημαντικές στιγμές για το σκανδιναβικό τένις. Ο δανός τενίστας που πρωτοεμφανίστηκε σε Grand Slams στις ΗΠΑ το 2021, έφτασε πέρυσι στα προημιτελικά του Roland Garros, καθώς και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ben Shelton (ΗΠΑ)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ben Shelton (@benshelton)

Είναι ένα από τα αγαπημένα wonderkids των Αμερικανών και όχι άδικα. Στα 20 του σκαρφάλωσε στο Νο. 89 του κόσμου και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο κυρίως ταμπλό της Αυστραλίας, λίγους μήνες μετά τη μεγάλη του προσπάθεια στο US Open. Στον πρώτο γύρο αντιμετωπίζει τον Zhizhen Zhang και δεν αποκλείεται να τον δούμε να προχωράει.

Jenson Brooksby (ΗΠΑ)

Το Νο. 39 του πλανήτη είναι άλλη μία από τις μεγάλες ελπίδες των Αμερικανών για το 2023. Πέρυσι έπαιξε σε δύο τελικούς και έκανε μερικές σημαντικές πορείες σε Masters και φέτος θέλει να εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους του tour, αρχής γενομένης από την Αυστραλία. Είναι γεννημένος το 2000. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr