Πώς έφτασαν οι κοριοί στην Ελλάδα

Έκλεισε πτέρυγα σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης μετά την εμφάνισή τους.

Γράφει: Esquire Editors 19 Οκτωβρίου 2023

Στην Ελλάδα έφτασαν οι κοριοί της Γαλλίας, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης, έπειτα από καταγγελία του προέδρου Εργαζομένων Επισιτισμού. Ειδικότερα, μια πτέρυγα γνωστου ξενοδοχείου της Νέας Μάκρης σφραγίστηκε εξαιτίας της εμφάνισης των ενοχλητικών ζωυφίων.

Στο ξενοδοχείο επικράτησε πανικός, οι πελάτες μεταφέρθηκαν σε άλλα δωμάτια και η πτέρυγα απολυμάνθηκε. Ωστόσο, στο ξενοδοχείο βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν εξάπλωσή τους.

Μάλιστα, αυτό που ανησυχεί είναι η περίπτωση οι κοριοί να έχουν εισέλθει στα στρώματα και να έχουν γεννήσει, γεγονός που κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και κοστοβόρα καθώς τα στρώματα πρέπει να αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι κοριοί έφτασαν στη Νέα Μάκρη από μια παρέα Γάλλων συνταξιούχων τουριστών, όπου το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση. Μάλιστα το πρόβλημα μετανάστευσε στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ισπανία σε μικρότερο μέγεθος.

Οι λόγοι πάντως της εξάπλωσης των κοριών τόσο στη Γαλλία, όσο και τη Βρετανία είναι η μείωση των πληθυσμών της κατσαρίδας, οι οποίες θεωρούνται ο φυσικός εχθρός τους. Ταυτόχρονα, οι κοριοί έχουν γίνει επίσης ανθεκτικοί στα εντομοκτόνα, γεγονός που καθιστά την εξόντωσή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Το πρόβλημα με τους κοριούς πάντως υπήρχε ανέκαθεν, σπεύδει να τονίσει ο Γιώργος Λάμπρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ) μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις".

"Ουσιαστικά μιλάμε για ένα έντομο – ταξιδευτή, δηλαδή θα μπορέσει να εισέλθει εύκολα σε αποσκευές και με τον τρόπο αυτό να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, οπουδήποτε. Επίσης μπορεί να βρεθεί και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή σε πλοία, αεροπλάνα ή και σε λεωφορεία. Ο κοριός θα ψάξει να βρει ένα χώρο σε σημεία τα οποία είναι δυσπρόσιτα για να κάνει φωλιά, οπότε σε αρκετές περιπτώσεις καταλαβαίνουμε την εκτεταμένη προσβολή από τα τσιμπήματα, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσουμε σαν ‘γάζωμα’" εξήγησε ο κ. Λάμπρου.

"Θα τους δούμε σε ξενοδοχεία, σε στρατόπεδα, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ακόμα και σε διαμερίσματα. Δεν πρέπει πάντως να μας πιάνει πανικός. Είναι κάτι το οποίο λύνεται. Υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης. Δεν πρέπει να προχωράμε σε ακραία μέτρα και σίγουρα να εκθέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είδαμε να γίνεται αλόγιστη χρήση χημικών από ιδιώτες σε επιφάνειες που θα ακουμπήσει δέρμα, δηλαδή σε καναπέδες, σε στρώματα, σε καρέκλες κτλ. Έχουμε δει ακόμα να γίνονται ψεκασμοί. Κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγητο" τόνισε.

Από: TheToc.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Σε άλλα νέα, η Μαρία Καρυστιανού θεωρεί ότι οι αμβλώσεις αποτελούν θέμα δημόσιας διαβούλευσης

Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου", ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Bill Gates ανησυχεί για τη "σκοτεινή εποχή" που έρχεται

Ο Bill Gates προειδοποιεί ότι κρίσιμοι δείκτες προόδου υποχωρούν και ότι οι αποφάσεις των επόμενων ετών θα καθορίσουν αν ο κόσμος θα προλάβει μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Οι αλλαγές που έρχονται στο σύστημα πληρωμών IRIS από τις 15 Ιανουαρίου

Το σύστημα άμεσων πληρωμών εξελίσσεται και επηρεάζει τον τρόπο που κινούνται τα χρήματα στην Ελλάδα.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Έφυγε από τη ζωή ο Bob Weir, συνιδρυτής των Grateful Dead

Ο Bob Weir, ένας από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Ο θρύλος των Grateful Dead που επανακαθόρισε την αμερικανική ροκ με την κιθάρα του, αποχαιρέτησε τον κόσμο αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά 60 ετών.

Αυτό είναι το πιο ανθεκτικό φυτό εκεί έξω - Aν του βάλεις φωτιά, δεν καίγεται

Υπάρχει φυτό που 'φτύνει' τους σπόρους του σα σφαίρες, κάποια ζώα γνωρίζουμε επίσης ότι φωσφορίζουν, γενικά η φύση είναι αποτέλεσμα μικρών αλλά εντυπωσιακών θαυμάτων που εξηγούνται μέσω της επιστήμης.

Ένα πολύ επικίνδυνο ηφαίστειο είναι πιθανό να εκραγεί σύντομα

Ένα υποθαλάσσιο γεωλογικό φαινόμενο στον Ειρηνικό απασχολεί ξανά τους επιστήμονες. Τα δεδομένα δείχνουν έντονη δραστηριότητα, αλλά η πραγματική του σημασία δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι.

Γραφει Τιμος Σαλαμες