Ο Rami Malek είναι ο καλύτερος Freddie Mercury μετά τον πραγματικό Freddie Mercury

Ο Mr. Robot πρωταγωνιστεί στο βιογραφικό φιλμ Bohemian Rhapsody, που βγαίνει στις αίθουσες την 1η Νοεμβρίου.

Ο Rami Malek λίγο πολύ ξέρει τι περιμένει να δει το κοινό στο Bohemian Rhapsody. Το εξηγεί ο ίδιος στον Johnny Davis του Βρετανικού Esquire. "Κι όμως, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μία μνημειώδη αποτυχία, έτσι δεν είναι;", διερωτάται , δεδομένου ότι στη νέα του ταινία καταπιάνεται με ένα από τα πιο κακοποιημένα είδη στην ιστορία του κινηματογράφου, αυτό της βιογραφίας. Αρκεί να θυμηθείς τον Leonardo DiCaprio ως J Edgar Hoover στο φιλμ J Edgar για να καταλάβεις το γιατί. Ο ίδιος ο Leo πάντως θα ήλπιζε να μην θυμάσαι τη συγκεκριμένη ερμηνεία του. Όχι γιατί ήταν τόσο κακή, αλλά μάλλον αδιάφορη.

Η περίπτωση του Bohemian Rhapsody είναι ακόμα πιο ριψοκίνδυνη, μιας και δεν πρόκειται μόνο για βιογραφία, αλλά για μουσική βιογραφία. Ένα υποείδος του biopic, που έχει αποδειχθεί ακόμα πιο προβληματικό. Πάρε για παράδειγμα τον Dennis Quaid ως Jerry Lee Lewis στο "Τζέρι Λι Λιούις - Ο θρύλος του ροκ".

Ο Rami Malek είναι ο καλύτερος Freddie Mercury μετά τον πραγματικό Freddie Mercury

Το Bohemian Rhapsody του Bryan Singer είναι μία ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους, Freddie Mercury, που αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Δανείζεται τον τίτλο του από τη γνωστή μπαλάντα του συγκροτήματος και η υπόθεσή του ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο των Queen μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό του ήχο. Συγκεκριμένα, εστιάζει στην περίοδο που ο Mercury περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει το γκρουπ για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία "Live Aid". Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, οδηγεί με γενναιότητα τους Queen σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Η υλοποίηση της ταινίας πάντως δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για ένα πολύπαθο πρότζεκτ που ξεκίνησε να συζητιέται από το 2000, να αλλάζει πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες για να καταλήξει οκτώ χρόνια μετά στην τελική σύνθεσή του. Το 2016, πήρε το πράσινο φως, μετά την αποχώρηση του Sacha Baron Cohen από τον ρόλο του frontman του γκρουπ, αλλά και του Bryan Singer από τη σκηνοθεσία, που αντικαταστάθηκε από τον Dexter Fletcher και στη συνέχεια από τον Dexter Fletcher για να επιστρέψει τελικά και πάλι στο φιλμ μερικούς μήνες μετά.

Το ρόλο του Freddie Mercury υποδύεται ο Rami Malek, που έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του, όπως επίσης και η ταινία στο σύνολό της. "Μπορώ να πω ότι τελικά καταφέραμε να μην τα κάνουμε μαντάρα", υπογραμμίζει ο Malek. "Η ταινία μας είναι καλή, δεν είναι;".

ΡΑΜΙ ΜΑΛΕΚ

 

Συμπαθής και ταπεινός, ο 37χρονος Αμερικανός γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και μεγάλωσε στην Αίγυπτο. Έγινε γνωστός μέσα από την πολυβραβευμένη τηλεοπτική σειρά του Amazon, Mr. Robot, ενσαρκώνοντας τον χάκερ Elliott Anderson. "Είναι έξυπνος, καυστικός και δεν είναι πρόθυμος να παίξει το παιχνίδι κανενός. Είναι ένας ήρωας μοναχικός που αναζητά το δρόμο που θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι", εξηγεί ο Malek, το βιογραφικό του οποίου χαρακτηρίζεται ως "ποικίλο". Όχι από εμάς, αλλά από τον ίδιο. "Αφού αποφοίτησα από τη δραματική σχολή, περιπλανήθηκα για δουλειά σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες και άκουσα πολλά μα πάρα πολλά "όχι", "όχι" και "όχι”".

ΡΑΜΙ ΜΑΛΕΚ

Μετά τη 12η φορά που του έδωσαν το ρόλο του τρομοκράτη -"Δεν νομίζετε ότι αυτό είναι απλά ρατσιστικό;", ο Malek αποφάσισε να υιοθετήσει μία πιο ενεργητική στάση απέναντι στην καριέρα του και το τι θέλει και τι δεν θέλει να κάνει. Τι σήμαινε αυτό; Ξεκίνησε να λέει εκείνος "όχι" σε δουλειές.

Αν ένα πράγμα θέλει να θυμάται το κοινό από το Bohemian Rhapsody είναι το αληθινό όνομα του Freddie Mercury. "Ήταν Farrokh Bulsara. Γεννήθηκε στη Ζανζιβάρη. Κι αυτό είναι κάτι που δεν νομίζω ότι πολλοί το γνωρίζουν. Όπως επίσης ότι το παρατσούκλι του στο σχολείο ήταν Bucky. Ήταν ένα φοβισμένο παιδί με χαμηλή αυτοπεποίθηση που είχε δεχθεί πολύ bullying. Στη μουσική βρήκε καταφύγιο".

ΡΑΜΙ ΜΑΛΕΚ

Για τη μεταμόρφωσή του σε Mercury, ο Malek έβαλε μουστάκι και φόρεσε τεχνητή οδοντοστοιχία. "Ίσως μία μέρα να τη δημοπρατήσω για φιλανθρωπικούς σκοπούς". Όπως ο ίδιος αναφέρει κάποια στιγμή στα γυρίσματα είχε δεύτερες σκέψεις για το "ναι" που είπε στο Bohemian Rhapsody. "Σκεφτόμουν "Γιατί το κάνω αυτό τώρα; Είναι κακή ιδέα”. Είχα φοβηθεί ότι δεν θα την βγάλω καθαρή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν από τους πιο δύσκολους ρόλους της πορείας μου". Οι δεύτερες σκέψεις και η ανησυχία γρήγορα πέρασαν. "Όλοι όσοι συμμετέχουν στην ταινία με βοήθησαν να αρχίσω να το διασκεδάζω. Τότε ήταν που αντιλήφθηκα ότι γυρίζουμε ένα φιλμ που πολύ θα γούσταρε ο Mercury, γιατί δεν είναι βαρετό. "Όταν πεθάνω και κάνετε ταινία τη ζωή μου, μην με κάνετε να δείχνω βαρετός. Η πλήξη ποτέ δεν μου άρεσε”, είχε δηλώσει".

ΡΑΜΙ ΜΑΛΕΚ

Το Bohemian Rhapsody βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την 1η Νοεμβρίου.

Από: Esquire UK 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.