Τα γυαλιά ηλίου-μύθος των 60s επιστρέφουν στη μόδα

Τα Renauld Mustangs είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Elvis Presley, το σινεμά και κάποιες από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας.

Το ότι η μόδα κάνει κύκλους και τάσεις που ήταν στο προσκήνιο περασμένες δεκαετίες έχουν κάνει δυναμικό comeback στο αντρικό στυλ είναι αδύνατον να μην το έχεις αντιληφθεί. Είναι εμφανές άλλωστε στα ρούχα και τα sneakers που κυκλοφορούν εκεί έξω, τώρα και στα γυαλιά ηλίου πίσω από τα οποία θα κρύβουμε τα μάτια μας όλο το καλοκαίρι - οι στρογγυλοί σκελετοί, οι "μάσκες" και οι χρωματιστοί φακοί είναι οι τρεις, μεγάλες vintage τάσεις της σεζόν. 

Ανάμεσα στα μοντέλα γυαλιών ηλίου που αναβιώνουν φέτος, συναντάμε και το μοντέλο-μύθος της δεκαετίας του 1960, εκείνο που έκανε μόδα ο Elvis Presley, αποθέωσε η κινηματογραφική οθόνη και φορέθηκε κατά κόρον από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας: Jackie Onassis, Warren Beatty, Mick Jagger, The Velvet Underground και ο πιλότος του Le Mans Sir John Whitmore, μεταξύ πολλών άλλων.

Ο λόγος για τα Renauld Mustangs, ένα ζευγάρι που αντλεί έμπνευση σχεδιαστικά τόσο από τις ογκώδεις μάσκες, όσο και από τα κλασικά aviators. 

Τα γυαλιά ηλίου-μύθος των 60s επιστρέφουν στη μόδα

Η "γέννησή" τους

Η ιστορία του Renauld brand ξεκίνησε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Στα 60s, ο Charles Rolley, ιδιοκτήτης της εταιρείας αντηλιακών Sea & Ski επιχείρησε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να "εισβάλλει" στον χώρο των γυαλιών ηλίου και των μαγιό. Συνεργάστηκε με το αντρικό brand ένδυσης Botany και την άνοιξη του 1961 λάνσαρε την πρώτη συλλογή γυαλιών ηλίου του Renauld.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί

To 1962, κι ενώ o Elvis Presley είχε μόλις ξεκινήσει γυρίσματα για την ταινία "Κάποτε στην Φλόριντα", παρατήρησε ότι ανάμεσα στο πλήθος που του ζητήσε να υπογράψει αυτόγραφα έξω από το στούντιο, ήταν ένας άντρας που φορούσε ένα ιδιαίτερο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Αμέσως είπε στον βοηθό του να του δώσει χρήματα να αγοράσει από τον άντρα το συγκεκριμένο ζευγάρι. Κι έτσι έγινε. Ο "βασιλιάς" απόκτησε τα Renaulds έναντι 100 δολαρίων. 

Renauld Mustangs γυαλιά ηλίου

Επτά χρόνια μετά, το 1969, τα Renauld Mustangs πρωταγωνίστησαν σε ένα από τα all time classic φιλμ, το "Ληστεία αλά ιταλικά". 

Δεκαετίες μετά, το 2011 επανήλθαν στο προσκήνιο μέσα από την ταινία "Μεθυσμένο ημερολόγιο" με τον Johnny Depp, που η ιστορία του διαδραματιζόταν στα 60s. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος