Τα γυαλιά ηλίου του James Bond στο No Time to Die

Όλα τα γυαλιά ηλίου που φοράει ο Daniel Craig, την τελευταία του φορά ως James Bond.

Ο Daniel Craig δεν φοράει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα διαφορετικά γυαλιά ηλίου στο No Time to Die, την τελευταία ταινία που υποδύεται τον James Bond. Από ζευγάρια με κλασικό σκελετό και ένα γαλλικό touch μέχρι παραδοσιακές ταρταρούγες. Κάτι που μας κάνει να σκεφτούμε ότι το πραγματικό, παθολογικό του πάθος, δεν είναι ούτε οι γυναίκες, ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε οι ασφάλειες ζωής. Αλλά τα εικονικά γυαλιά ηλίου. Σε αυτό, λοιπόν, το άρθρο, θα δούμε όλες τις επιλογές του, μία προς μία.

Μία αναδρομή στο οπτικό στυλ του James Bond όπως τον ενσάρκωσε ο Daniel Craig 

Όσον αφορά τα γυαλιά ηλίου, ο τύπος, πραγματικά, μοιάζει να μην μπορεί να βρει το σημείο του κορεσμού του. Όταν ντεμπούταρε ως 007, στο Casino Royale, δεν μπορούσε να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο φοβερά ζευγάρια Persols (το 2720 και το 2244, αν έχεις την απορία). Στο Quantum of Solace και το Skyfall, ξέσκισε τέσσερα ζευγάρια Tom Ford, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Marko, Snowdon και Henry.

Στο Spectre, πάλι, τα πράγματα κυριολεκτικά ξέφυγαν. Η συλλογή των γυαλιών ηλίου του έγινε τόσο μεγάλη και με τέτοια ποικιλία που όταν του ανατέθηκε τελευταία στιγμή μία αποστολή στην Αυστρία, δεν χρειάστηκε καν να πάει να αγοράσει καινούργια ειδικά για την περίσταση. Είχε ήδη στην κατοχή του ένα φίνο ζευγάρι PX Glacier Goggles του οίκου Vuarnet.

Αλλά τίποτα από όλη αυτή την προϊστορία δεν μπορεί να συγκριθεί με τη συλλογή του James Bond στο No Time to Die, το επερχόμενο 25ο φιλμ της σειράς κατασκοπικών ταινιών, στο οποίο ο 007 εμφανίζεται με τέσσερα συγκλονιστικά ζευγάρια.

Ο James Bond με τα Joe του οίκου Barton Perreira στο Λονδίνο

Τα γυαλιά ηλίου του James Bond στο No Time to DieBarton Perreira

Ας ξεκινήσουμε με αυτά που φαίνεται να αποτελούν τα αγαπημένα του. Είναι πολύ κοντά στο στυλ με τα Snowdon του οίκου Tom Ford -τα γυαλιά που φόρεσε στην κηδεία του τύπου που σκότωσε στο Spectre, πριν επιστρέψει σπίτι με τη σύζυγο του πεθαμένου- και αποτελούν ένα μοντέλο του οίκου Barton Perreira, μίας εταιρείας οπτικών ειδών που ιδρύθηκε το 2007.

Εννοείται ότι είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, με τον μεταλλικό τους σκελετό να είναι φτιαγμένος από ένα πολύ ανθεκτικό είδος ασετάτ. O James Bond τα φοράει με χάρη για την επιστροφή του στην MI6 μετά από μία αγρανάπαυση πέντε ετών και μας κάνει να σκεφτούμε: Αλήθεια, υπάρχουν καλύτερα γυαλιά από αυτά για να τα σετάρεις με την Aston Martin V8 Vantage σου;

Για τα εναέρια ακροβατικά του, ο James Bond προτιμάει τα Edge 1613 του οίκου Vuarnet

SUN GLASSES VUARNETVuarnet

Αυτά είναι (ίσως) τα πιο αναμενόμενα γυαλιά ηλίου στο No Time To Die. Από τη στιγμή, άλλωστε, που το 2015 τα PX Glacier Goggles του οίκου Vuarnet προκάλεσαν αίσθηση όταν κυκλοφόρησε το trailer του Spectre, οι fans της σειράς δεν σταμάτησαν να αναζητούν στο διαδίκτυο -και να αγοράζουν με τη σέσουλα- το καταπληκτικό μοντέλο Edge 1613 του γαλλικού οίκου οπτικών.

Με φίνο μεταλλικό σκελετό και διακριτικές λεπτομέρειες από ασετάτ, έχουν μία αίσθηση από τα παλιά σπορ γυαλιά ηλίου του 007. Είδαμε πρώτη φορά τον James Bond να τα φοράει στο trailer που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl τον Φεβρουάριο, ενώ μάλλον άφηνε τη Nomi που ενσαρκώνει η Lashana Lynch να τον πετάξει από ένα μεταγωγικό αεροσκάφος.

Στη Νότια Ιταλία, ο James Bond φοράει τις ταρταρούγες Norton του οίκου Barton Perreira

SUN GLASSES BARTON PERREIRABarton Perreira

Το δεύτερο ζευγάρι γυαλιών ηλίου του οίκου Barton Perreira που βλέπουμε στο No Time to Die, κάνει κι αυτό σχετικά νωρίς την εμφάνισή του στο φιλμ. Στα trailer και τα κλιπάκια που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει, ο James Bond εμφανίζεται να τα φοράει στις διακοπές του (που μοιάζουν με ταξίδι του μέλιτος) με τη Δρ Madeleine Swann.

Είτε οι δυο τους οδηγούν στους ελικοειδείς δρόμους της Ιταλίας ένα DB5, είτε κολυμπούν στη θάλασσα, όλα φαντάζουν υπέροχα στο σύμπαν του υπερκατασκόπου υπό το πρίσμα που προσφέρουν τα Norton. Τουλάχιστον, μέχρι να κάνει την εμφάνισή του ο Safin που ενσαρκώνει ο Rami Malek.

Τα συγκεκριμένα γυαλιά ηλίου αποτελούν μία επιλογή με φοβερά στέρεη βάση. Κυριολεκτικά. Φτιαγμένα από το ίδιο ανθεκτικό ασετάτ με το προαναφερθέν μοντέλο Joe, θα αντέξουν και στην πιο ανεπιθύμητη αιφνίδια επίθεση. Μάλιστα, με τον σκελετό-ταρταρούγα στις αποχρώσεις του κάστανου και τους φακούς στο χρώμα της μποτίλιας, αποτελούν δείγμα άψογης αισθητικής.

Ενώ ξεκουράζεται στη Τζαμάϊκά, ο James Bond φοράει τα Legend 06 του οίκου Vuarnet

SUN GLASSES VUARNETVuarnet

Και κάπως έτσι φτάνουμε στα πιο κλασικά γυαλιά ηλίου που θα δούμε στο No Time to Die. Τα Legend 06 του οίκου Vuarnet διαθέτουν κλασικό σκελετό φτιαγμένο από το εξαιρετικά ανθεκτικό και εύκαμπτο νάιλον της εταιρείας και τους φακούς Brownlynx που δίνουν σε αυτόν που τα φοράει μία κάπως κίτρινη οπτική του κόσμου.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα βλέπουμε να κρύβουν τα μάτια κάποιου σταρ του σινεμά, όπως ο Daniel Craig. Τα είχε ήδη φορέσει ο Alain Delon στο La Piscine του 1969. Στο No Time to Die, ο James Bond τα φοράει την ώρα που πίνει τα ρούμια του, όταν οδηγεί μία μπλε Land Rover Series 3 στη Τζαμάικα, αλλά και όταν επιβιβάζεται σε ένα Spirit Yacht. Τα συνδυάζει, μάλιστα, με ένα μπλε λουράκι της εταιρείας Croakies.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.