Πώς ένα απλό beanie θα σου δώσει στυλ φέτος τον χειμώνα

Τα beanies είναι μοδάτα, απλά, πρακτικά, κρατούν το κεφάλι σου ζεστό και σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Το beanie, αυτό το 'compact' σκουφάκι, που μπορείς να το βρεις είτε στην πιο συνηθισμένη, χειμωνιάτικη πλεκτή του βερσιόν, είτε στην πιο trendy, από βαμβακερή καμπαρντίνα, βελούδο, κοτλέ, ακόμα και από κάποιο tech ύφασμα, είναι το πιο χρήσιμο αξεσουάρ που μπορείς να αγοράσεις αυτόν τον χειμώνα, τόσο για στιλιστικούς όσο και για πρακτικούς λόγους, τους οποίους θα δούμε ευθύς αμέσως.

Πώς ένα απλό beanie θα σου δώσει στυλ φέτος τον χειμώναGetty Images

Είναι της μόδας 

Τα τελευταία δύο χρόνια τα beanies είναι διαθέσιμα παντού. Θα τα βρεις στις συλλογές των μεγαλύτερων brands αλλά και σε αυτές των αλυσίδων προσιτής μόδας, σε χίλιες δυο παραλλαγές, σε τιμές τόσο χαμηλές που μπορεί να είναι της τάξεως των 10 Ευρώ.

Κάνει μία δήλωση

Μέχρι να γίνουν της μόδας, τα beanies θεωρούνταν ένα casual αξεσουάρ της αντρικής γκαρνταρόμπας με την προέλευσή του να εντοπίζεται στον τρόπο ενδυμασίας της εργατικής τάξης. Πλέον, με το να κοτσάρεις στο κεφάλι σου ένα beanie κάνεις μία στιλιστική δήλωση, απορρίπτοντας τη στείρα επισημότητα ενός κατά τ' άλλα formal look. Επίσης, ενα μονόχρωμο beanie μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα περισσότερα look σου, κάνοντάς τα να δείχνουν μεμιάς πιο μοδάτα και ντεκοντρακτέ.

MAN WITH BEANIEGetty Images

Είναι χρήσιμο

Όταν έξω κάνει κρύο, το beanie, αν είναι φτιαγμένο από το κατάλληλο υλικό, θα κρατήσει το κεφάλι και τα αυτάκια σου ζεστά. Πιο ζεστά από το αν φορούσες ένα baseball cap ή αν απλώς κάλυπτες την κάρα σου με την κουκούλα ενός hoodie. 

> Διάβασε ακόμα: Γυαλιά ηλίου παντός καιρού

Ταιριάζει σε όλους

Το beanie είναι το σκουφί/καπέλο που δεν σου θέτει διλήμματα. Δεν έχεις να αναρωτηθείς αν σου ταιριάζει ένα με πλατύ, στενό, μεγάλο ή μικρό γείσο, γιατί πολύ απλά δεν έχει γείσο. Ούτε φούντες, ούτε έξτρα μάκρος. Είναι αυτό που είναι. Απλό και μονοκόμματο. Γι' αυτό και δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με το ποιο beanie ταιριάζει σε ποιο σχήμα προσώπου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το να επιλέξεις ένα beanie στο μέγεθός σου για να μη μοιάζει λες και φοράς κράνος, σε περίπτωση που η διάμετρός του είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του κεφαλιού σου. 

> Διάβασε ακόμα: Τα Vans που γίνονται ανάρπαστα λόγω Squid Game

Είναι το κάτι διαφορετικό

Καθώς τα beanies, παρότι είναι της μόδας, δεν έχουν γίνει, τουλάχιστον όχι ακόμη, 'σούπα', αποτελούν την πιο φρέσκια εναλλακτική στα baseball caps. Κοινώς, σε κάνουν να ξεχωρίζεις από το πλήθος. Κάτι που εν προκειμένω είναι καλό, πολύ καλό. 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.