Μαύρο γυαλί στο κόκκινο χαλί: Πάντοτε cool

Ο Benedict Cumberbatch, ο Rami Malek και ο Travis Barker βαδίζουν στα χνάρια του Jack Nicholson.

Στις μέρες μας, μάλλον ασκείται μεγάλη πίεση στους πρωταγωνιστές του σινεμά για να βρουν έναν τρόπο να ξεχωρίσουν με το στυλ τους στο κόκκινο χαλί. Ίσως γιατί, πλέον, κανείς δεν θα τους δώσει σημασία αν βάλουν πάνω τους ένα ακριβό σμόκιν, εκτός, πια, κι αν το φορέσουν κατάσαρκα και διακοσμήσουν το στέρνο τους με κοσμήματα, κατά πώς έκανε ο Timothée Chalamet κι έγινε viral. Τα μαύρα γυαλιά στα Όσκαρ, λοιπόν, είναι μια κάποια λύση, κάνουν μια κάποια δήλωση.

Μαύρα γυαλιά τη νύχτα

Το να φοράει κάποιος μαύρα γυαλιά ηλίου τη νύχτα, ως πράξη, ως δήλωση, ως απόφαση, ως λύση είναι cool - γιατί έτσι θεωρείται εδώ και χρόνια αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει γίνει μέχρι και τραγούδι, το Sunglasses at Night, από τον Corey Hart, το 1983. 

Να πέσει το άσμα:

Είναι, όμως, και ένας τρόπος να αναβαθμίσεις το look σου. Στο παρελθόν, στο κόκκινο χαλί, έχουν φωτογραφηθεί νύχτα με γυαλιά ηλίου -για να μην τους στραβώνουν τα φλας ή για να μη φαίνεται από τα μάτια τους το ότι έχουν χρησιμοποιήσει ουσίες, όπως θα πουν οι κακεντρεχείς- ο Leonardo DiCaprio, ο Brad Pitt και ο Joaquin Phoenix.

> Διάβασε ακόμα: Οι καλοντυμένοι των Όσκαρ

Φέτος, στα Όσκαρ, τη 'μαυρογυαλούρικη' διαφορά την έκαναν ο Rami Malek, ο Benedict Cumberbatch και ο Travis Barker, οι οποίοι μάλλον είχαν ως αναφορά, οι ίδιοι ή οι στιλίστες τους, τα 70s.

Μαύρο γυαλί στο κόκκινο χαλί: Πάντοτε coolGetty Images

> Διάβασε ακόμα: Το shirtless κοστούμι κατακτά και τα Όσκαρ

Jack Nicholson, το πρώτο είδωλο

Το look όλων αυτών των προαναφερθέντων έχει κάτι από το 'πρώτο είδωλο', τον ένα και μοναδικό Jack Nicholson, κάτι που εντόπισε και το βρετανικό Esquire, καθώς ο Αμερικανός σταρ έγραψε ιστορία το 1976, όταν παρέλαβε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για τον ρόλο του Στη Φωλιά του Κούκου, με ένα σμόκιν σεταρισμένο με aviators – ένα από τα πιο εικονικά και εύκολα στο να αντιγράψει κανείς οσκαρικά looks, σε όλη την ιστορία του θεσμού.

JACK NICHOLSONGetty Images

Μήπως, λοιπόν, του χρόνου, μαζί με τα μαύρα γυαλιά ηλίου, οι stars να πάνε και με μπερέ, όπως είχε κάνει ο Nicholson το 1975;

ROBERT EVANS, JACK NICHOLSONGetty Images

Απλώς μια ιδέα ρίξαμε για να δούμε αν μας διαβάζουν στο εξωτερικό - του χρόνου θα δούμε τι ψάρια πιάσαμε.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στον 'οίκο' του Adrien Brody το στυλ είναι διαχρονικό

Ο 50χρονος από σήμερα, ηθοποιός ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα