3 cult αξεσουάρ για να επιστρέψεις στο γραφείο με ανανεωμένο στυλ

Από τον χρηστικό χαρτοφύλακα μέχρι την old school φαρδιά γραβάτα.

Ο Αύγουστος φεύγει σιγά-σιγά, ο Σεπτέμβριος έρχεται και στη βαλίτσα του έφερε την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα. Κοινώς, την επιστροφή στη δουλειά, με ό,τι αυτή συνεπάγεται: πρωινό ξύπνημα, κούραση, κοστούμι, γραβάτα -όχι για όλους- και μάσκα - σίγουρα, για όλους.

Στην περίπτωση λοιπόν που ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία εργαζομένων που καλώς ή κακώς το επαγγελματικό σου dress code απαιτεί να φοράς σχεδόν καθημερινά "τα καλά σου", τότε έχουμε τρία αξεσουάρ που θα ανανεώσουν το business look σου. Πρόκειται για τρία κομμάτια της αντρικής γκαρνταρόμπας, που είναι τόσο ρετρό, όσο και κλασικά.

3 cult αξεσουάρ για να επιστρέψεις στο γραφείο με ανανεωμένο στυλΗ φαρδιά γραβάτα

Αποτελεί δημιουργία του Ralph Lauren, που στις αρχές της δεκαετίας του '70 λάνσαρε μία γραβάτα, τόσο φαρδιά που το πλάτος της άγγιζε τα δέκα εκατοστά και εκείνη την εποχή ήταν η τελευταία λέξη της μόδας. Μπορεί στις μέρες μας να μην ισχύει το ίδιο και το συγκεκριμένο στυλ να θεωρείται παρωχημένο, ωστόσο οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας έρχονται να μας διαψεύσουν, λανσάροντας στις συλλογές τους φαρδιές γραβάτες σε έντονα χρώματα και περίτεχνα μοτίβα.

ΚΑΛΤ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΡΑΦΕΙΟΤα monk straps

Ή αλλιώς τα "παπούτσια του μοναχού" με το μονό ή διπλό λουράκι, που έλκουν την καταγωγή τους από τα ευρωπαϊκά μοναστήρια του 15ου αιώνα. Μπορεί να είναι λιγότερο δημοφιλή και επίσημα από τα κοντινά Oxfords, ωστόσο εξασφαλίζουν εφάμιλλο στυλ. Το μεγάλο αυτού τους είναι ότι άνετα φοριούνται τόσο με τζην παντελόνι και chino, όσο με ένα παντελόνι κοστουμιού.

ΚΑΛΤ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΡΑΦΕΙΟΟ χαρτοφύλακας

Είναι αναμφίβολα η πιο διαχρονική αντρική τσάντα, που στην εποχή μας ωστόσο έχει κατά κάποιο τρόπο ταυτιστεί με το βαρετό, συντηρητικό και ξενέρωτο στυλ. Κακώς, μιας και η νέα γενιά χαρτοφυλάκων διακρίνεται από μοντέρνα σχέδια, φίνα υλικά και χρωματικούς συνδυασμούς που της προσδίδουν ιδιαίτερο, up to date χαρακτήρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.