Η τσάντα ταχυδρόμου δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα

Είναι άλλωστε το μοναδικό σχέδιο τσάντας που θα έχει πάντα τα πράγματά σου σε τάξη.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 28 Φεβρουαρίου 2019

Κάποτε, πριν πολλές πολλές δεκαετίες υπήρχε ο χαρτοφύλακας που κρατούσαν οι δάσκαλοι και οι γιατροί -στα 80s έγινε μόδα από τους γιάπηδες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού- και η τσάντα ταχυδρόμου (messenger bag), το βασικό αξεσουάρ των ταχυδρόμων.

Η τσάντα ταχυδρόμου δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα

Σήμερα, τα όρια μεταξύ του κλασικού, ορθογώνιου σκληρού χαρτοφύλακα και της τσάντας ταχυδρόμου είναι δυσδιάκριτα, μιας και τα δύο αυτά συγγενικά σχέδια έχουν αντλήσει στοιχεία το ένα από το άλλο.

ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Σ' αυτή τη μίξη συνέβαλε σημαντικά η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ο ερχομός των φορητών υπολογιστών και των tablets, που ζητούσαν έξτρα χώρο/θήκες όχι μόνο για να φυλάσσονται, αλλά και για να είναι προστατευμένα.

ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Έτσι, ο χαρτοφύλακας έγινε λιγότερο άκαμπτος και απέκτησε λουράκι για να προσφέρει ελευθερία κινήσεων και η τσάντα ταχυδρόμου με τη σειρά της έγινε πιο κομψή και σκληρή.

ΤΣΑΝΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΣτην αγορά θα βρεις μία ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υλικών κατασκευής για να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τις ανάγκες σου.

Και να θυμάσαι το εξής: Μία τσάντα ταχυδρόμου φοριέται είτε χιαστί, είτε στον ώμο. Φρόντισε το λουρί να είναι τόσο μακρύ ώστε να μην στέκεται η τσάντα πιο χαμηλά από τους γοφούς.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

6 ζευγάρια γυαλιά ηλίου για κάθε σχήμα προσώπου

Πάρε τον χρόνο σου και κάτσε μπροστά από τον καθρέφτη.

15 γυαλιά ηλίου για να διαλέξεις το δικό σου σχήμα, χρώμα και μέγεθος

Καλοκαιρινή προθέρμανση για τον δυνατό ήλιο που έρχεται.