Γραβάτα: Οι 3 τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019

Από την κλασική μπλε μέχρι τη στενή μαύρη.

Όπως οι τάσεις στα υποδήματα και τα κοστούμια διαφοροποιούνται ανάλογα την εποχή του χρόνου, παρομοίως αλλάζουν και εκείνες που αφορούν στα αξεσουάρ, από τις τσάντες μέχρι τις γραβάτες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο παρόν άρθρο και συγκεκριμένα με τις στιλάτες επιλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019, που χαρακτηρίζονται από κλασικές αξίες, μοντέρνα σχέδια και στενή γραμμή.

Τα trends στις γραβάτες της φετινής σεζόν

Η κλασική μπλε

Γραβάτα: Οι 3 τάσεις για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019

Διαχρονικό κομμάτι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και στη μονόχρωμη εκδοχή του συνδυάζεται με όλα τα βασικά χρώματα πουκάμισου: από το λευκό και το θαλασσί μέχρι το ροζ και το χακί. Όχι όμως και με το μαύρο. Σ' αυτή την περίπτωση την αποφεύγεις.

Εκτός όμως από τη μονόχρωμη navy blue tie, υπάρχει και η εμπριμέ με το σχέδιό της να ποικίλλει από τα κλασικά πουά, ριγέ και καρό μέχρι τα πιο εκκεντρικά μικροσχέδια. Μπορεί να είναι λουλούδια, γεωμετρικά μοτίβα, φιγούρες ζώων και πτηνών.

Η παστέλ skinny γραβάτα

ΓΡΑΒΑΤΑ

Ήδη από τον περσινό χειμώνα, η στενή γραβάτα που ήταν μόδα στα 50s έχει επανακάμψει στην αντρική γκαρνταρόμπα ως το ιδανικό ταίρι ενός slim fit κοστουμιού. Το μυστικό για να μην δείχνει παλιομοδίτικο το συγκεκριμένο στυλ γραβάτας είναι να "παντρεύεται" με κλασικά κομμάτια και να δημιουργεί ένα σύνολο που βασίζεται στην αρμονία και σε καμία περίπτωση στην εκκεντρικότητα. Σε τι χρώμα να την επιλέξεις; Οι ήσυχες αποχρώσεις των παστέλ είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής και κάθε άνοιξης.

Η μαύρη skinny γραβάτα

ΓΡΑΒΑΤΑ

Κι αν η παστέλ στενή γραβάτα δεν σου πολυγεμίζει το μάτι, υπάρχει πάντα η διαχρονική και κομψή επιλογή της μαύρης. Ταιριάζει όμορφα με λευκά, μονόχρωμα ή printed πουκάμισα και με κοστούμια σε κλασική γραμμή και χρώμα.

Style tips: Το πλάτος της γραβάτας πρέπει να είναι παρόμοιο με το πλάτος του γιακά του σακακιού και ο κόμπος της, τόσο λεπτός ή χοντρός που να ταιριάζει με το κολάρο του πουκαμίσου. Επίσης, οι μεταξωτές γραβάτες είναι ιδανικές για επίσημες εκδηλώσεις, ενώ οι πλεκτές για casual smart εμφανίσεις. Τέλος, το χρώμα της γραβάτας πρέπει να είναι πιο σκούρο από εκείνο του πουκάμισου, ενώ το σχέδιο της πρώτης να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από εκείνο του δεύτερου.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα