Εσπαντρίγιες, τα πιο καλοκαιρινά αντρικά υποδήματα

Η πιο δροσερή και ασφαλής εναλλακτική στα σανδάλια. Γιατί ποιος θέλει να θυμίζει Γερμανό τουρίστα;

Eυαίσθητες κυρίως λόγω της ψάθινης σόλας τους, οι εσπαντρίγιες είναι το είδος υποδημάτων που κάθε καλοκαίρι έχει την τιμητική του στο αντρικό και γυναικείο στυλ. Προσφέρει άνεση και δροσερή αίσθηση στο περπάτημα και φοριέται χωρίς κάλτσες ή με εκείνες που αγκαλιάζουν μόνο το πέλμα, τις γνωστές ως "αόρατες". Μπορούν να φορεθούν παντού -από το γραφείο, τον καφέ και το ποτό μέχρι τις διακοπές, ένα γάμο και τις λοιπές κοινωνικές υποχρεώσεις- και ολοκληρώσουν με τον πιο smart τρόπο, είτε ένα casual, είτε ένα formal look. Ωστόσο, "χτυπούν" άσχημα όταν παντρεύονται με ένα καλό κοστούμι, που απαιτεί ένα επίσημο ζευγάρι τύπου loafers και oxfords. Δένουν όμορφα μόνο με casual suits, όπως είναι για παράδειγμα το λινό.

Κι αν σήμερα, οι εσπαντρίγιες συγκαταλέγονται στα κλασικά κομμάτια της μόδας, κάποτε τον 13ο με 14ο αιώνα ήταν τα υποδήματα που φορούσαν οι χωριάτες στην γαλλική επαρχία της Οξιτανίας και αργότερα, οι στρατιώτες του βασιλιά της Αραγονίας στην Βορειοανατολική Ισπανία. Το breakthrough έγινε όταν η οικογένεια Castañer ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τους τον 18ο αιώνα. Δύο αιώνες μετά, στα 60s, ο Yves Saint Laurent ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που εισήγαγε τις εσπαντρίγιες στην haute couture μόδα και κατ' επέκταση στην αντρική γκαρνταρόμπα. Διάσημοι λάτρεις τους ήταν οι Pablo Picasso, Salvador Dali, Ernest Hemingway, Humphrey Bogart και John Wayne, αλλά και το καστ της σειράς Miami Vice στα 80s.

6 στυλ εσπαντρίγιες για φέτος και κάθε καλοκαίρι

Οι σουέντ

Εσπαντρίγιες, τα πιο καλοκαιρινά αντρικά υποδήματα

Οι δερμάτινες

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣ

Οι λινές

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣ

Οι φτιαγμένες από καμβά

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣ

Οι διάτρητες για έξτρα δροσιά και με λαστιχένια σόλα, που θυμίζουν sneakers

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣ

Οι τύπου loafers

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.