Οι εμβληματικοί δείκτες "χιονονιφάδας" της Tudor

Οι δείκτες "Snowflakes" της ελβετικής ωρολογοποιίας πρωτοεμφανίστηκαν το 1969 και γιορτάζουν τα 50 τους χρόνια.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 24 Ιανουαρίου 2020

Το ντεμπούτο τους έγινε το 1969, ενώ ο οίκος Tudor συνέχισε να τους χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τα καταδυτικά του ρολόγια μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80. Ωστόσο, μια τέτοια υπογραφή όφειλε να επιστρέψει κι έτσι, το 2012 με αφορμή την Έκθεση της Βασιλείας, ο σχεδιασμός των "Snowflakes" επανήλθε με το λανσάρισμα τόσο του ρολογιού Black Bay όσο του και του μοντέλου Pelagos, στα οποία φιγουράρουν οι εμβληματικοί δείκτες "χιονονιφάδας".

Οι εμβληματικοί δείκτες "χιονονιφάδας" της Tudor

Η ιστορία τους έχει ως εξής: Το ρομβοειδές αυτό σχήμα στους ωροδείκτες πρωτοσυνόδεψε αποκλειστικά δύο καταδυτικά μοντέλα της Tudor το 1969. Ήταν καινοτόμο όχι μόνο λόγω της πρωτοτυπίας του σχεδίου, αλλά και χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος και το φωσφορίζον υλικό που έκαναν τους δείκτες εξαιρετικά ευανάγνωστους σε συνθήκες όπου επικρατούσε σκοτάδι, όπως λόγου χάρη, στα βάτη της θάλασσας. Την ονομασία ωστόσο την έλαβε τη δεκαετία του '90, όταν οι λάτρεις των καταδυτικών μοντέλων της μάρκας άρχισαν να αναφέρονται στο συγκεκριμένο σχήμα ως "Snowflake", επειδή θυμίζει νιφάδα χιονιού.

Snowflake Tudor

Δεν είναι τυχαίο που προσέλκυσε πολλούς θαυμαστές και συλλέκτες, αφού το χρησιμοποιούσαν εκτενώς οι καταδύτες του Γαλλικού Ναυτικού μέχρι τα μέσα του 2000. Επιπλέον, μερικά από τα μεγαλύτερα ναυτικά σώματα του κόσμου έχουν προτιμούν τους δείκτες "χιονονιφάδας", συμπεριλαμβανομένων εκείνων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ιταλίας. 

Τα 50 χρόνια από την εμφάνιση των δεικτών "Snowflake" είναι μια πολύ καλή αφορμή για να γιορτάσει το μοναδικό αυτό design η Tudor, καθώς αποτελεί ένα χαρακτηριστικό που εύκολα ξεχωρίζει. Πλέον, έχει αναδειχθεί στο πιο αναγνωρίσιμο αλλά και αποκλειστικό σχεδιαστικό στοιχείο του οίκου και κάθε φαν μπορεί να το απολαύσει στις σειρές Black Bay και Pelagos. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κοσμήματα είναι και αντρική υπόθεση

Τι να προσέξεις όταν φοράς δαχτυλίδια, κολιέ και βραχιόλια.