Τα αντρικά καλοκαιρινά παπούτσια πέρα από τα sneakers

Οι καλύτερες επιλογές για να ξεφύγεις από τα πολυφορεμένα αθλητικά το φετινό καλοκαίρι.

Είναι κάποιες φορές που "κολλάμε" με συγκεκριμένα πράγματα λόγω της άνεσης και της ευκολίας που προσφέρουν, κάνοντας λιγάκι πιο εύκολη την καθημερινότητα. Στην κατηγορία αυτή, όσον αφορά την ένδυση, ανήκουν αναμφίβολα τα sneakers - κυρίως τα λευκά, δερμάτινα που φοριούνται όλο τον χρόνο και ιδίως το καλοκαίρι και συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα, ακόμα και με κοστούμι.

Από τη μία λοιπόν είναι καλό να επενδύεις σε κλασικά κομμάτια που διευκολύνουν το ντύσιμό σου, από την άλλη όμως είναι καλύτερο να εμπλουτίζεις το στυλ σου με το κάτι διαφορετικό, ώστε να ανανεώνεις την εικόνα σου. 

Στην ακόλουθη λίστα, θα ανακαλύψεις πέντε στυλ αντρικών παπουτσιών που φοριούνται το καλοκαίρι για να ξεφύγεις από τα πολυφορεμένα sneakers - τα δύο τελευταία είναι εποχικά και συμπεριλαμβάνονται στα essentials κάθε καλοκαιρινής παπουτσοθήκης. 

Τα loafers

Τα αντρικά καλοκαιρινά παπούτσια πέρα από τα sneakersΣτη δερμάτινη ή σουέντ εκδοχή τους, τα loafers με φούντες (tassels), κρόσια (fringe), αγκράφες (buckles) ή σκέταμ, είναι ένα από τα πιο κλασικά αντρικά υποδήματα. Έχουν ταυτιστεί με την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του smart casual ντυσίματος και φοριούνται τόσο με τζην παντελόνι και ένα polo shirt, όσο και με κοστούμι.

Τα slip-ons sneakers

ΣΛΙΠ ΟΝΣ ΣΝΙΚΕΡΣΟ σχεδιασμός τους είναι ίδιος με εκείνον των loafers -δεν διαθέτουν κορδόνια και φοριούνται τόσο εύκολα, όσο ένα ζευγάρι παντόφλες-, ενώ το cool στυλ τους παραπέμπει στην άνεση των αθλητικών υποδημάτων. Τα slip-ons sneakers είναι η ιδανική επιλογή για casual chic looks, ανάλογα πάντα με το μοντέλο που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, ένα μονόχρωμο ζευγάρι σε κλασικό χρώμα που είναι φτιαγμένο από δέρμα ταιριάζει όμορφα ακόμα και με ένα casual κοστούμι, σεταρισμένο ή "σπασμένο".

Τα driving shoes

driving shoesΓνωστά και ως car shoes, τα driving shoes είναι συνυφασμένα με την ιταλική φινέτσα, αλλά και με την ταχύτητα, καθώς σχεδιάστηκαν αρχικά με σκοπό να προσφέρουν άνεση και ευελιξία στην οδήγηση. Είναι φτιαγμένα από δέρμα ή σουέντ. Η σόλα τους είναι λαστιχένια με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά εξογκώματα να επιτυγχάνουν σταθερότητα στο βάδισμα.

Τα boat shoes

BOAT SHOESΜαλακό δέρμα. Στιβαρή, τρακτερωτή, αντιολισθητική σόλα. Τα χαρακτηριστικά casual υψηλής ποιότητας και αντοχής δερμάτινα (και από καστόρι) υποδήματα με τα κορδόνια δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν το περπάτημα στο deck των πλοίων. Φοριούνται χωρίς τις "αόρατες" κάλτσες και συνδυάζονται με σύνολα που δεν έχουν formal χαρακτήρα, ακόμη και με tailored μαγιό.

Οι εσπαντρίγιες

ΕΣΠΑΝΤΡΙΓΙΕΣ

Είναι αναμφίβολα το πιο chill out αντρικό υπόδημα, που μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι παντού: από το γραφείο, τον καφέ και το ποτό μέχρι τις διακοπές, ένα γάμο και τις λοιπές κοινωνικές σου υποχρεώσεις. Ολοκληρώνουν άλλωστε με τον πιο smart τρόπο, είτε ένα casual, είτε ένα formal look. Προσοχή όμως: Δεν συνδυάζονται ποτέ με καλό κοστούμι - εκτός κι αν είναι φτιαγμένο από λινάρι.


Κεντρική φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα