Το φετινό καλοκαίρι ξέχνα τις Havaianas που ήξερες

To brand, παγκοσμίως γνωστό για την κατασκευή flip flops και σανδαλιών, καθώς και για τη Βραζιλιάνικη καταγωγή του, παρουσιάζει την καινοτόμα επανασχεδιάση του κλασσικού σχήματος των flip flops, τη συλλογή Tradi Zori.

Γράφει: Esquire Editors 31 Ιουλίου 2020

Το 1962, το brand Havaianas έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα ιαπωνικά σανδάλια με την ονομασία Zori, των οποίων η σόλα ήταν φτιαγμένη από άχυρα ρυζιού, δημιούργησε τις σαγιονάρες με τις πιο πετυχημένες πωλήσεις παγκοσμίως, που είχαν την ονομασία "The Tradicional”. Για να τις προσαρμόσει στο ζεστό κλίμα της Βραζιλίας και κυρίως λόγω των παραλιών, το brand άλλαξε το υλικό κατασκευής της σόλας, αντικαθιστώντας το με το πολύ ανθεκτικό καουτσούκ.

Σήμερα, σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, το brand Havaianas έρχεται πιο κοντά στις ρίζες του και παρουσιάζει ένα νέο, unisex και καινοτόμο μοντέλο - το Tradi Zori.

Το φετινό καλοκαίρι ξέχνα τις Havaianas που ήξερες

Ένα μοντέλο που συνδυάζει τέλεια το αυθεντικό στυλ της Havaianas Tradicional με τα ιαπωνικά σανδάλια Zori. Το Tradi Zori παντρεύει δύο διαφορετικούς πολιτισμούς δημιουργώντας ένα flip flop που ξεπερνάει τα στεγανά της παραλίας και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε τη μόδα και τις βόλτες στην πόλη. Έχοντας ένα μοναδικό στο είδος του τετράγωνο σχήμα, διαθέτει ένα τριπλό στρώμα EVA, σόλα από καουτσούκ και λουράκι από ύφασμα που προσφέρει εξαιρετική άνεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και μεγάλη σταθερότητα στο πάτημα.

Havaianas Tradi Zori Collection

"Το Tradi Zori αντιπροσωπεύει το μέλλον για το brand Havaianas. Αμφισβητούμε την ιδέα ότι τα flip flops προορίζονται μόνο για την παραλία, πυροδοτώντας την αλλάγη αυτής της αντίληψης", αναφέρει η Fernanda Romano, Havaianas Global Marketing Director. "Ενώ αποπιεί φόρο τιμής προς την κληρονομιά του brand, αυτό το νέο μοντέλο και σχήμα είναι μια δραστική αλλαγή σε σύγκριση με τα κλασσικά σχέδια Havaianas και παρουσιάζει πραγματικά μια νέα μορφή πολιτιστικής έκφρασης".

Havaianas Tradi Zori Collection

"Η δημιουργική διαδικασία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκανα στην Ιαπωνία, όπου είδα αρκετούς ανθρώπους να φορούν Zoris με παραδοσιακά κιμονό στο Τόκιο. Έχοντας υπόψη την προέλευση του brand και την άμεση σύνδεσή που έχει με την Ιαπωνική κουλτούρα, μου ήρθε αμέσως η έμπνευση να επαναδημιουργήσω το ζευγάρι Zori για το brand Havaianas και να επαναφέρω την ιδέα, σε μια μοντέρνα εκδοχή και σε άλλες μεγάλες αστικές πόλεις ανά τον κόσμο. Το μοντέλο Tradi Zori είναι ένας πραγματικός επαναπροσδιορισμός για όλη την κατηγορία των flip flops.” - Leonardo Boin Fujisaka, Havaianas Shapes & Footwear Design Manager.

Havaianas Tradi Zori Collection

Η νέα συλλογή Tradi Zori θα είναι διαθέσιμη σε εφτά αποχρώσεις, έχοντας ως πηγή έμπνευση τους πιο δημοφιλείς συνδυασμούς χρωμάτων κατά τη διάρκεια της ιστορίας του brand Havaianas.

Στην Ελλάδα η συλλογή Tradi Zori θα διατίθεται αποκλειστικά στο www.havaianas.com και στο SaintSoles, www.saintsoles.com.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.