Τα Desert Boots 221 ανανεώνουν έναν θρύλο του αντρικού στυλ

Καινοτομία και απόλυτος σεβασμός στην παράδοση από την Clarks.

Οι δοκιμές και τα πειράματα με ένα εμβληματικό κομμάτι της αντρικής μόδας είναι μεγάλο ρίσκο, αν όμως πρόκειται να το κάνεις, τότε κάντο καλά. Τα νέα Desert Boots 221 της Clarks αποτελεί μία θαρραλέα, ολόφρεσκη εκδοχή ενός διαχρονικού κομματιού. Ο επικεφαλής του project Matteo Bellentani και η σχεδιαστική του ομάδα γνώριζαν εξαρχής την ευθύνη που αναλάμβαναν. Δεν είναι μικρό πράγμα να κοιτάς έναν θρύλο στα μάτια άλλωστε. Τελικά, τα κατάφεραν βασίζοντας το δικό τους redesign σε μικρές αλλαγές στις διαστάσεις, εκσυγχρονίζοντας λίγο τις γραμμές και τοποθετώντας μία ειδική σόλα (αποκλειστικό copyright της Clarks) για μεγαλύτερη άνεση.

Τα Desert Boots 221 ανανεώνουν έναν θρύλο του αντρικού στυλ

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά: είναι σουέτ. Μάλιστα, το 221 χρησιμοποιούν ένα ειδικό δέρμα χωρίς χρώμιο, στο οποίο και οφείλεται το σχεδόν λευκό τους χρώμα. Το συγκεκριμένο υλικό αδιαβροχοποιείται με τηνχρήση ενός ειδικού χημικού και έτσι δεν έχει τίποτα να φοβάται από τη βροχή. "Η απόφαση οδηγηθούν τα 221 στην παραγωγή χωρίς τη χρήση χρωμίου είχε να κάνει με λόγους τόσο αισθητικούς όσο και περιβαλλοντικούς" σημειώνει ο Bellentani, πριν συνεχίσει: "Η βιωσιμότητα, η διάρκεια αλλά και φιλική προσέγγιση προς το περιβάλλον ήταν οι βασικοί μας στόχοι".

Desert Boots clarks 2

"Τα deser boots είναι πολύ απλά, είναι όμως πολύ εύκολο να γίνουν υπερπολύπλοκα" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Bellentani στις δηλώσεις του. "Είναι ακριβώς όπως τα τζην παντελόνια – όσο περισσότερο τα φοράς, τόσο καλύτερα γίνονται. Μπορείς, σε τελική ανάλυση, να τα φοράς για 30 χρόνια. Έτσι, όταν κάναμε το redesign δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να χάσουμε την αίσθηση αυθεντικότητας που τα συνοδεύει. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τη νέα γενιά που θα τα αγοράσει, χωρίς όμως να ξεχνάς ποτέ το παρελθόν".

Μία κλασική αξία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Clarks Shoes (@clarksshoes) on

Άλλωστε η Clarks είναι μία οικογενειακή επιχείρηση 200 ετών που έχει παράδοση στο να συμπεριφέρεται καλά σε υπαλλήλους και συνεργάτες. Μάλιστα, το βρετανικό brand έκανε πράξη τις σύγχρονες εντολές της βιωσιμότητας πολύ πριν γίνουν trend. Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η διαχρονική αξία των desert boots, ενός θρύλου του αντρικού στυλ που αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό διαρκούς καινοτομίας και σεβασμού στην παράδοση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα