Τα Old-Skools της Vans παραμένουν ανίκητα

Ασπρόμαυρα χρώματα, vintage αισθητική, αναβαθμισμένα υλικά.

Υπάρχει μία στιγμή στη ζωή κάθε άντρα που ενδιαφέρεται για το στυλ, που νιώθει ότι ωρίμασε και ότι γνωρίζει καλά τι ακριβώς θα φορά για τις υπόλοιπες μέρες που θα περάσει πάνω στον μάταιο τούτο κόσμο. Έτσι, νομίζει τουλάχιστον. Γιατί, επί της ουσίας, αυτή η στιγμή συνήθως αργεί ενώ εκείνος πιστεύει ότι την έχει ήδη ζήσει (πολύ πιο πριν από την ώρα της).  Το θέμα είναι να σου δοθεί η ευκαιρία να αναθεωρήσεις και να ξεφύγεις από την πλάνη σου - και μία τέτοια ευκαιρία είναι τα OG Old Skools Lx της Vans, τα sneakers που όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένουν ανίκητα.

Τα Old-Skools της Vans παραμένουν ανίκητα

O πρόγονος του συγκεκριμένου κομματιού ζούσε και βασίλευε στη skate σκηνή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ κατά τη δεκαετία των 70s. Εκεί, δηλαδή, που χτυπούσε η καρδιά των sneakers και τα μοντέλα των εταιρειών αθλητικών ειδών μπορούσαν να μεταμορφωθούν σε σύμβολα από απλά παπούτσια.

Old Skools Vans αθλητικά παπούτσια 2

Για αρκετό κόσμο εκεί έξω, τουλάχιστον στην Αμερική, μοιάζει σαν να μην πέρασε μία μέρα: Πριν περίπου τρεις δεκαετίες περνούσαν έναν ολόκληρο χρόνο φορώντας τα συγκεκριμένα ασπρόμαυρα Vans και τώρα -πολύ πιο ώριμοι πια- μπορούν να το κάνουν ξανά χωρίς φόβο και τύψεις. Όπως είπαμε, εκείνη η στιγμή που αποφασίζει ότι γνωρίζεις το στυλ σου και το τι ακριβώς θα βάζεις από εδώ και μπρος αργεί. Όπως φαίνεται πολύ.

Old School αξίες
Old Skools Vans αθλητικά παπούτσια 3

Η αυθεντικότητα είναι αξία ανεκτίμητη και στη Vans το γνωρίζουν καλά. Έτσι, το redesign του θρυλικού sneaker έγινε με το όσο δυνατόν λιγότερες αλλαγές στον σχεδιασμό, ενισχύοντας το παπούτσι μονάχα στο επίπεδο της ποιότητας κατασκευής και των υλικών. Άλλωστε τα αυθεντικά και ιδιαίτερα ανθεκτικά Old Skools μπορούσαν πάντα να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες του οποιουδήποτε - είτε ήθελε να περπατήσει, είτε ήθελε να τρέξει, είτε ήθελε να κάνει ποδήλατο, είτε τελικά ήθελε πολύ απλά να πιει το ποτό του στο κοντινότερο club.

Αν για κάποιο λόγο, λοιπόν, έχασες μέσα από τα χρόνια την πίστη σου στα sneakers, ίσως είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να την αποκτήσεις ξανά. Τα Old Skools είναι ό,τι λέει το όνομά του: κλασικά, διαχρονικά, ανθεκτικά, ασπρόμαυρα και, τελικά, ανίκητα μέσα από τις δεκαετίες.


φωτογραφία © ALLIE HOLLOWAY

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα