Η νέα τάση στα πουκάμισα του φετινού χειμώνα

Το ύφασμα που θα κάνει τη διαφορά.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τα αντρικά πουκάμισα είναι από τα πιο κοινά και διαχρονικά κομμάτια κάθε αντρικής γκαρνταρόμπας. Τη φετινή, χειμερινή σεζόν ωστόσο οι διασημότεροι οίκοι μόδας αποφάσισαν να τους δώσουν νέα πνοή, πειραματιζόμενοι με το υλικό κατασκευής τους και αντλώντας έμπνευση από το δημοφιλές τα τελευταία χρόνια pyjama trend - τα ρούχα που παραπέμπουν στις old school, μεταξωτές/σατέν πιτζάμες.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν σαν κύριο υλικό τους το μετάξι, σχεδιαστές οίκων όπως οι Dolce & Gabbana και Jil Sander λάνσαραν στις συλλογές τους για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 μεταξωτά πουκάμισα σε έντονα χρωματικά "παντρέματα" και εκκεντρικά prints, αλλά και με αναγεννησιακές καταβολές (βλέπε το πρώτο μοντέλο από την δεύτερη δυάδα της φωτογραφίας).

Η νέα τάση στα πουκάμισα του φετινού χειμώνα
Από πάνω αριστερά και δεξιόστροφα: Casablanca, Johnlawrencesullivan, Dolce & Gabbana, Jil Sander.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία τολμηρή τάση, όχι όμως και τόσο δύσκολη, όσο μπορεί να φαντάζει, στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς. Το μυστικό είναι το παντελόνι που θα επιλέξεις να φορέσεις, αλλά και τα υποδήματα να είναι "ήσυχα" και κλασικά: ένα παντελόνι κοστουμιού ή ένα chino σε ουδέτερο χρώμα, ακόμα και ένα τζιν -χωρίς ξεβάμματα και σκισίματα-, όπως επίσης ένα ζευγάρι penny loafers, brogues και μονόχρωμα -λευκά ή μαύρα- sneakers. 


φωτογραφίες Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.